
Uživatelský
recept
recept
Kachní prsíčka na pomerančích (4 porce)
Popis receptu:
http://www.weberstephen.cz/Zdeněk-Pohlreich.aspx?ID=133&ProductID=PROD382&pagetitle=Kachn%C3%AD+prs%C3%ADčka+na+pomeranč%C3%ADch
Autor: Nina Davidova
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu
Ingredience
-
kachní prsa
nastrouhaná kůra a šťáva z 1 biopomeranče
1 nasekaný stroužek česneku
1 nasekaná šalotka
1 bobkový list
250 ml červeného vína
2 lžíce balzamikového octa
1 lžička cukru
sůl, čerstvě umletý černý pepř
3 lžíce rybízového želé
Příprava jídla
Příprava:
1. Přebytečný tuk z kachních prsíček odkrojíme. Kůži nařízneme až k masu do mřížky. Kachní prsa potřeme pomerančovou kůrou a vložíme do ploché nádoby. Česnek a šalotku nasypeme na maso, přidáme bobkový list a zalijeme pomerančovou šťávou a červeným vínem. Marinujeme alespoň 1 hodinu.
2. Kachní prsa necháme dobře okapat. Marinádu nalijeme do malého hrnce. Přidáme balzamikový ocet, přivedeme k varu a vaříme, až se polovina tekutiny odpaří. Omáčku přecedíme do jiného hrnce a okořeníme solí, cukrem a pepřem. Přidáme rybízové želé a vaříme 1-2 minuty, až omáčka zhoustne.
3. Kachní prsa položíme kůží dolů na grilovací rošt a při mírném žáru grilujeme dalších 6-7 minut. Kdo má raději maso důkladně propečené, prodlouží dobu grilování o 3-4 minuty.
4. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s teplou omáčkou.
Přidat komentář