0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Kachní prsíčka na pomerančích (4 porce)

Kachní prsíčka na pomerančích (4 porce)

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 836 kcal
Bílkoviny 17 g
Sacharidy 131 g
Tuky 5 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

kachní prsa
pomerančová šťáva
z 1 pomeranče
sušená pomerančová kůra
z 1 pomeranče
česnek 1
nasekaný
šalotka 1 ks
nasekaná
bobkový list 1 ks
víno červené 250 ml
balzamikový ocet 2 PL
cukr 1 PL
sůl
pepř mletý
čerstvě mletý
3 PL
rybízové želé

Příprava: 1. Přebytečný tuk z kachních prsíček odkrojíme. Kůži nařízneme až k masu do mřížky. Kachní prsa potřeme pomerančovou kůrou a vložíme do ploché nádoby. Česnek a šalotku nasypeme na maso, přidáme bobkový list a zalijeme pomerančovou šťávou a červeným vínem. Marinujeme alespoň 1 hodinu.   2. Kachní prsa necháme dobře okapat. Marinádu nalijeme do malého hrnce. Přidáme balzamikový ocet, přivedeme k varu a vaříme, až se polovina tekutiny odpaří. Omáčku přecedíme do jiného hrnce a okořeníme solí, cukrem a pepřem. Přidáme rybízové želé a vaříme 1-2 minuty, až omáčka zhoustne.   3. Kachní prsa položíme kůží dolů na grilovací rošt a při mírném žáru grilujeme dalších 6-7 minut. Kdo má raději maso důkladně propečené, prodlouží dobu grilování o 3-4 minuty.   4. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s teplou omáčkou.  

Autor: nina.zbra

Obchod Apetit