Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Kachní prsíčka na pomerančích (4 porce)

Popis receptu: 
http://www.weberstephen.cz/Zdeněk-Pohlreich.aspx?ID=133&ProductID=PROD382&pagetitle=Kachn%C3%AD+prs%C3%ADčka+na+pomeranč%C3%ADch
Autor: Nina Davidova
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    kachní prsa   nastrouhaná kůra a šťáva z 1 biopomeranče 1 nasekaný stroužek česneku 1 nasekaná šalotka 1 bobkový list 250 ml červeného vína 2 lžíce balzamikového octa 1 lžička cukru   sůl, čerstvě umletý černý pepř 3 lžíce rybízového želé

Příprava jídla

Příprava: 1. Přebytečný tuk z kachních prsíček odkrojíme. Kůži nařízneme až k masu do mřížky. Kachní prsa potřeme pomerančovou kůrou a vložíme do ploché nádoby. Česnek a šalotku nasypeme na maso, přidáme bobkový list a zalijeme pomerančovou šťávou a červeným vínem. Marinujeme alespoň 1 hodinu.   2. Kachní prsa necháme dobře okapat. Marinádu nalijeme do malého hrnce. Přidáme balzamikový ocet, přivedeme k varu a vaříme, až se polovina tekutiny odpaří. Omáčku přecedíme do jiného hrnce a okořeníme solí, cukrem a pepřem. Přidáme rybízové želé a vaříme 1-2 minuty, až omáčka zhoustne.   3. Kachní prsa položíme kůží dolů na grilovací rošt a při mírném žáru grilujeme dalších 6-7 minut. Kdo má raději maso důkladně propečené, prodlouží dobu grilování o 3-4 minuty.   4. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s teplou omáčkou.  
REKLAMA

Přidat komentář