Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
> 60 min
0,0 (0x)
9. 7. 2014
Kachní prsíčka na pomerančích (4 porce)
Kachní prsíčka na pomerančích (4 porce)


Snadné
> 60 min
0,0 (0x)

Příprava: 1. Přebytečný tuk z kachních prsíček odkrojíme. Kůži nařízneme až k masu do mřížky. Kachní prsa potřeme pomerančovou kůrou a vložíme do ploché nádoby. Česnek a šalotku nasypeme na maso, přidáme bobkový list a zalijeme pomerančovou šťávou a červeným vínem. Marinujeme alespoň 1 hodinu.   2. Kachní prsa necháme dobře okapat. Marinádu nalijeme do malého hrnce. Přidáme balzamikový ocet, přivedeme k varu a vaříme, až se polovina tekutiny odpaří. Omáčku přecedíme do jiného hrnce a okořeníme solí, cukrem a pepřem. Přidáme rybízové želé a vaříme 1-2 minuty, až omáčka zhoustne.   3. Kachní prsa položíme kůží dolů na grilovací rošt a při mírném žáru grilujeme dalších 6-7 minut. Kdo má raději maso důkladně propečené, prodlouží dobu grilování o 3-4 minuty.   4. Maso nakrájíme na plátky a podáváme s teplou omáčkou.  


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

4

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 209 kcal
  • Bílkoviny 4.25 g
  • Sacharidy 32.75 g
  • Tuky 1.25 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt