Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí řízek se šalvějí a podmáslovými špeclemi
Kuřecí řízek se šalvějí a podmáslovými špeclemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí řízek se šalvějí a podmáslovými špeclemi

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4289 kcal
Bílkoviny 197 g
Sacharidy 330 g
Tuky 242 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Můžete samozřejmě použít i hotové koupené špecle, ale bonus těch našich je podmáslí, které dokonale ladí s podmáslovým obalem řízku.

Suroviny

opatrně vykoštěná a bez kůže
česnek 2 stroužky
drcené
paprika mletá uzená 1 ČL
mletá
černucha (semínka) 2 ČL
tzv. černý kmín, mletý (lze vynechat)
sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce 2 ks
strouhanka panko 150 g
rostlinný olej
na smažení
máslo 120 g
nakrájené + 1 lžíce navíc na špecle
šalvěj 1 hrst
klínky k podávání
Na podmáslové špecle
vejce 3 ks
sůl 1 ČL

Postup

1

Pláty masa rozklepejte paličkou na stejnoměrnou tloušťku. Česnek, uzenou papriku a černuchu, chcete-li, smíchejte v misce s plochým dnem. Přilijte víno, osolte a opepřete a ve vzniklé marinádě marinujte maso minimálně 15 minut.

2

Mezitím na špecle umíchejte všechny ingredience v těsto a protlačte ho po dávkách sítem na halušky do vroucí osolené vody, promíchejte a vařte, dokud nevyplavou, bude to trvat asi 1 minutu. Potom je slijte, promíchejte s 1 lžící másla, aby se neslepily. Odložte zatím stranou.

3

Do misky nasypte hladkou mouku. Vejce a podmáslí prošlehejte v další misce a do třetí misky dejte strouhanku. Kuřecí řízky obalujte v mouce, potom namáčejte do vajec s podmáslím a obraťte ve strouhance, obal na maso jemně, ale důkladně přitlačte hřbetem prstů. Obalené řízky smažte v pánvi ve vyšší vrstvě oleje 3–4 minuty z každé strany dozlatova a pak nechte okapat na papírové utěrce.

4

Velkou pánev rozehřejte, vhoďte na ni 120 g nakrájeného másla a nechte zpěnit. Pak přisypte šalvěj, opečte ji a nakonec vmíchejte uvařené špecle a nechte je prohřát. Podávejte s řízkem, doplňte lístky opečené šalvěje a klínky citronu na pokapání.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobře se vyznáte v retro sladkostech?

Ne vše staré je špatné, což jistě platí o retro sladkostech. Některé z nich přežily obě války, minulý režim i jeho pád a pár z nich dokonce vstoupilo do nového tisíciletí, jiné jsou již jen mlhavou vzpomínkou, kterou si naše paměť...