Kuřecí řízek se šalvějí a podmáslovými špeclemi

Kuřecí řízek se šalvějí a podmáslovými špeclemi

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4201 kcal
Bílkoviny 190 g
Cukr 305 g
Tuky 239 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Můžete samozřejmě použít i hotové koupené špecle, ale bonus těch našich je podmáslí, které dokonale ladí s podmáslovým obalem řízku.

Suroviny

kuřecí stehna 4 ks
opatrně vykoštěná a bez kůže
česnek 2 stroužek
drcený
paprika 1 ČL
uzená, mletá
2 ČL
černucha tzv.černý kmín, mletý (lze vynechat)
víno bílé 60 ml
sůl
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká
na obal
vejce 2 ks
podmáslí 125 ml
strouhanka 150 g
japonská panko
rostlinný olej
na smažení
máslo 120 g
nakrájené, 1 lžíce navíc na špecle
šalvěj 1 hrst
citron 1 ks
klínky k podávání
Na podmáslové špecle
mouka pšeničná hladká 245 g
vejce 3 ks
podmáslí 100 ml
sůl 1 ČL

1 Pláty masa rozklepejte paličkou na stejnoměrnou tloušťku. Česnek, uzenou papriku a černuchu, chcete-li, smíchejte v misce s plochým dnem. Přilijte víno, osolte a opepřete a ve vzniklé marinádě marinujte maso minimálně 15 minut.

2 Mezitím na špecle umíchejte všechny ingredience v těsto a protlačte ho po dávkách sítem na halušky do vroucí osolené vody, promíchejte a vařte, dokud nevyplavou, bude to trvat asi 1 minutu. Potom je slijte, promíchejte s 1 lžící másla, aby se neslepily. Odložte zatím stranou.

3 Do misky nasypte hladkou mouku. Vejce a podmáslí prošlehejte v další misce a do třetí misky dejte strouhanku. Kuřecí řízky obalujte v mouce, potom namáčejte do vajec s podmáslím a obraťte ve strouhance, obal na maso jemně, ale důkladně přitlačte hřbetem prstů. Obalené řízky smažte v pánvi ve vyšší vrstvě oleje 3–4 minuty z každé strany dozlatova a pak nechte okapat na papírové utěrce.

4 Velkou pánev rozehřejte, vhoďte na ni 120 g nakrájeného másla a nechte zpěnit. Pak přisypte šalvěj, opečte ji a nakonec vmíchejte uvařené špecle a nechte je prohřát. Podávejte s řízkem, doplňte lístky opečené šalvěje a klínky citronu na pokapání.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit