Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Kuřecí řízek se šalvějí a podmáslovými špeclemi
Kuřecí řízek se šalvějí a podmáslovými špeclemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Kuřecí řízek se šalvějí a podmáslovými špeclemi

Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4289 kcal
Bílkoviny 197 g
Sacharidy 330 g
Tuky 242 g
Vláknina 42 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Můžete samozřejmě použít i hotové koupené špecle, ale bonus těch našich je podmáslí, které dokonale ladí s podmáslovým obalem řízku.

Suroviny

opatrně vykoštěná a bez kůže
česnek 2 stroužky
drcené
paprika mletá uzená 1 ČL
mletá
černucha (semínka) 2 ČL
tzv. černý kmín, mletý (lze vynechat)
sůl
pepř
čerstvě mletý
vejce 2 ks
strouhanka panko 150 g
rostlinný olej
na smažení
máslo 120 g
nakrájené + 1 lžíce navíc na špecle
šalvěj 1 hrst
klínky k podávání
Na podmáslové špecle
vejce 3 ks
sůl 1 ČL

Postup

1

Pláty masa rozklepejte paličkou na stejnoměrnou tloušťku. Česnek, uzenou papriku a černuchu, chcete-li, smíchejte v misce s plochým dnem. Přilijte víno, osolte a opepřete a ve vzniklé marinádě marinujte maso minimálně 15 minut.

2

Mezitím na špecle umíchejte všechny ingredience v těsto a protlačte ho po dávkách sítem na halušky do vroucí osolené vody, promíchejte a vařte, dokud nevyplavou, bude to trvat asi 1 minutu. Potom je slijte, promíchejte s 1 lžící másla, aby se neslepily. Odložte zatím stranou.

3

Do misky nasypte hladkou mouku. Vejce a podmáslí prošlehejte v další misce a do třetí misky dejte strouhanku. Kuřecí řízky obalujte v mouce, potom namáčejte do vajec s podmáslím a obraťte ve strouhance, obal na maso jemně, ale důkladně přitlačte hřbetem prstů. Obalené řízky smažte v pánvi ve vyšší vrstvě oleje 3–4 minuty z každé strany dozlatova a pak nechte okapat na papírové utěrce.

4

Velkou pánev rozehřejte, vhoďte na ni 120 g nakrájeného másla a nechte zpěnit. Pak přisypte šalvěj, opečte ji a nakonec vmíchejte uvařené špecle a nechte je prohřát. Podávejte s řízkem, doplňte lístky opečené šalvěje a klínky citronu na pokapání.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2017/10

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč