Recepty s kachními prsíčky
Kachní prsa jsou pravděpodobně nejoblíbenější a nejchutnější částí kachny. Tradičně se u nás připravují s knedlíkem a zelím případně s lokšemi, v Číně zase hrají hlavní housle v pekingské kachně. Skvěle se doplňují s různými omáčkami – jako je například brusinková, vínová, cibulová nebo švestková.
...
- Chuť kachních prsou lze vylepšit například pomerančovou marinádou.
- Kachní prsa výborně ladí také s fíky, vlašskými ořechy, plísňovým sýrem, dýní a další zimní zeleninou, jako je řepa, či jedlé kaštany.
- Pokud prsa připravujeme s kůží, je dobré je před pečením nařezat, aby z kůže mohl odtékat tuk.
- Kachní prsa můžete také připravit v listovém cestě na způsob Wellingtonu či podávat s rýžovými nudlemi na asijský způsob.
- Velmi chutné jsou také v polévkách, natrhaná v burgerech a sendvičích nebo v těstovinách.
Celý popis