Maliny jako nádivka a rybízový džem v omáčce dodají masu lahodnou chuť.
Suroviny
Postup
Předehřejte troubu na 220 °C. Do každého kuřátka dejte kousek másla, dvě tři snítky tymiánu a pár malin. Kuřátka osolte a opepřete a obalte je slaninou (zejména prsíčka). Dejte do pekáče, poklaďte máslem, přiklopte nebo překryjte alobalem a pečte 35 minut. Odklopte a pečte dozlatova dalších patnáct minut, případně mírně podlijte vývarem.
Kuřata vyjměte a uchovejte horká. Do pekáčku nalijte sherry, vývar, džem a zahřívejte na sporáku. Do šťávy seškrábejte všechny vzniklé připečeniny. Po pár minutách, až se alkohol odpaří a džem rozpustí, ochutnejte, případně dosolte. Kuřata rozložte na servírovací mísu, procezenou omáčku podávejte zvlášť. Doplňte křupavou bagetou a jednoduchým listovým salátem, třeba z čekanky.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- 8x jarní kuřátko(8 receptů )