Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Jarní kuřátka plněná malinami
Jarní kuřátka plněná malinami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Jarní kuřátka plněná malinami

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6271 kcal
Bílkoviny 219 g
Sacharidy 73 g
Tuky 558 g
Vláknina 7 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maliny jako nádivka a rybízový džem v omáčce dodají masu lahodnou chuť.

Suroviny

tymián 8 snítek
maliny 120 g
kuře 4 ks
jarní, jedno o váze cca 450 g
sherry 50 ml
suché
vývar kuřecí 100 ml
+ na podlití
rybízový džem 3 PL
z červenéh rybízu
bageta
k podávání
salát
listový, k podávání

Postup

1

Předehřejte troubu na 220 °C. Do každého kuřátka dejte kousek másla, dvě tři snítky tymiánu a pár malin. Kuřátka osolte a opepřete a obalte je slaninou (zejména prsíčka). Dejte do pekáče, poklaďte máslem, přiklopte nebo překryjte alobalem a pečte 35 minut. Odklopte a pečte dozlatova dalších patnáct minut, případně mírně podlijte vývarem.

2

Kuřata vyjměte a uchovejte horká. Do pekáčku nalijte sherry, vývar, džem a zahřívejte na sporáku. Do šťávy seškrábejte všechny vzniklé připečeniny. Po pár minutách, až se alkohol odpaří a džem rozpustí, ochutnejte, případně dosolte. Kuřata rozložte na servírovací mísu, procezenou omáčku podávejte zvlášť. Doplňte křupavou bagetou a jednoduchým listovým salátem, třeba z čekanky.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/4

Apetit magazín