Šťavnaté thajské kuře v papilotě

Šťavnaté thajské kuře v papilotě

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Na 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 623 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 85 g
Tuky 15 g
Vláknina 31 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Balíčky plné voňavé slasti!

Související recepty

Suroviny

arašídový olej 2 ČL
4 ks
prsní kuřecí řízek menší
koriandr 1 svazek
celý, nasekaný
pak čoi (čínské zelí) 2 ks
nakrájená na čtvrtky
hrášek 350 g
rybí omáčka 2 ČL
sójová omáčka 2 ČL
rýžový ocet 4 PL
chilli omáčka sladká 4 PL
limeta 1 ks
jemně nastrouhaná kůra a šťáva
1 PL
zelená thajská kari pasta
rýže jasmínová
k podávání
limeta
k podávání

1 Zapněte troubu na 220°C. Rozehřejte nepřilnavou pánev a na oleji opečte kuřecí prsa, aby získala barvu (asi 4–5 minut po každé straně).

2 Ustřihněte čtverec pečicího papíru a položte ho na plech. Nasypte na něj čtvrtinu koriandru (část lístků uchovejte na posypání), přidejte čtvrtinu pak čoi a cukrového hrášku, navrch vložte plátek masa.

3 Smíchejte rybí a sójovou omáčku, rýžový ocet, sladkou chilli omáčku, šťávu i kůru z limety a zelenou kari pastu. Trochou omáčky přelijte maso a zeleninu. Překryjte druhým čtvercem pečicího papíru a založte okraje tak, abyste zformovali plošší balíček. Zopakujte s ostatními řízky, zeleninou a omáčkou.

4 Balíčky vložte na 20–25 minut do trouby. Mezi- tím uvařte rýži. Balíčky vyndejte z trouby a nechte odpočívat asi 2 minuty. Pak položte na talíře, otevřete a posypte zbytkem koriandru. Podávejte s rýží a limetou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit