Šťavnaté thajské kuře v papilotě

Thajské kuře
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Šťavnaté thajské kuře v papilotě

5 / 5. Počet hodnocení: 1
Do 30 minut Velmi snadné Na 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 968 kcal
Bílkoviny 104 g
Sacharidy 61 g
Tuky 23 g
Vláknina 13 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Balíčky plné voňavé slasti!

Suroviny

arašídový olej 2 ČL
kuřecí prsa 4 ks
řízky
koriandr 1 svazek
celý, nasekaný
pak čoi (čínské zelí) 2 ks
na čtvrtky
hrášek cukrový 350 g
rybí omáčka 2 ČL
sójová omáčka 2 ČL
rýžový ocet 4 PL
chilli omáčka sladká 4 PL
limeta 1 ks
jemně nastrouhaná kůra a šťáva
kari pasta zelená 1 PL
rýže jasmínová
k podávání
limeta
k podávání

1 Zapněte troubu na 220°C. Rozehřejte nepřilnavou pánev a na oleji opečte kuřecí prsa, aby získala barvu (asi 4–5 minut po každé straně).

2 Ustřihněte čtverec pečicího papíru a položte ho na plech. Nasypte na něj čtvrtinu koriandru (část lístků uchovejte na posypání), přidejte čtvrtinu pak čoi a cukrového hrášku, navrch vložte plátek masa.

3 Smíchejte rybí a sójovou omáčku, rýžový ocet, sladkou chilli omáčku, šťávu i kůru z limety a zelenou kari pastu. Trochou omáčky přelijte maso a zeleninu. Překryjte druhým čtvercem pečicího papíru a založte okraje tak, abyste zformovali plošší balíček. Zopakujte s ostatními řízky, zeleninou a omáčkou.

4 Balíčky vložte na 20–25 minut do trouby. Mezi- tím uvařte rýži. Balíčky vyndejte z trouby a nechte odpočívat asi 2 minuty. Pak položte na talíře, otevřete a posypte zbytkem koriandru. Podávejte s rýží a limetou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2018/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2018/5

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit