0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Husí vývar s bylinkovým kapáním

Husí vývar s bylinkovým kapáním
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Husí vývar s bylinkovým kapáním

4.1 / 5. Počet hodnocení: 14
Více než hodinu Snadné 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 724 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 27 g
Tuky 42 g
Vláknina 12 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Husí vývar je o dost výraznější než kuřecí. O další stupeň ho pozvednete, když ho budete vařit ze skeletu zbylého z pečínky.

Suroviny

husa 1 ks
pouze drůbky (bez jater) a odřezky
pepř celý
nové koření 3 kuličky
majoránka (čerstvá)
dřevnaté stonky čerstvé majoránky, není nutné
mrkev 2 ks
kousek
petržel 1 ks
majoránka (čerstvá) lístky
čerstvá, máte-li
petrželka
nakrájená, k podávání, lze vynechat
pažitka
nakrájená, k podávání, lze vynechat
Na kapání
vejce 2 ks
+ případně trocha mléka
mouka pšeničná hrubá
nebo jemná krupička
muškátový oříšek 1 špetka
bylinky
nakrájené
sůl 1 špetka

Postup

1

Drůbky, krk a jiné odřezky z husy dejte zvolna vařit do cca 1,5–2 l vody (objem vody volte podle množství surovin na vývar), přidejte celé koření a stonky z majoránky.

2

Poté, co vnitřnosti změknou, vývar osolte. Až bude maso měkké, vývar sceďte, maso oberte a spolu s vnitřnostmi nakrájejte.

3

Mezitím vývar přiveďte opět k mírnému varu a uvařte v něm skoro doměkka zeleninu nakrájenou nadrobno.

4

Pak vraťte do polévky maso, aby se prohřálo. Z prošlehaného vejce a ostatních surovin umíchejte řídké těstíčko a po troškách ho zavařte do polévky; uvařené je během minuty. Pokud máte majoránkové listy, přidejte je těsně před koncem varu; na talířích zdobte petrželkou či pažitkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/11 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/11

Komentáře

Martina Kojzarová

Dobrý den, Iveto,
určitě můžete :-)! Sice to pak nebude čistý husí vývar, ale to nevadí. Kolegyně radí bez obav přidat i odřezky či drůbky z kuřete (či kuřecí křídla) nebo jiné drůbeže. Výsledkem bude skvělý drůbeží vývar.

Zdravím za celou redakci, Martina

Apetit magazín

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků
  • Lidé a jídlo

Zimní Apetit piknik přilákal tisíce návštěvníků

Na začátku byla myšlenka setkat se s vámi, našimi čtenáři, nejen v létě, ale také v druhé polovině roku. Vychutnat si skvělé jídlo, popovídat si, nakoupit dárky, zkrátka si užít krásný den. Bude osvědčený letní recept fungovat i v zimě?...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč