Hodnocení receptu
Průměr: 3 ()
Do 20 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1674 kcal
Bílkoviny 66 g
Cukr 74 g
Tuky 124 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

„Recept na tuhle bagetu vznikl vlastně úplnou náhodou, ihned se ale stal evergreenem! Možná i proto, že krůtí stehna zalévám teplým sádlem, ve kterém se právě dopekl bůček...“, říká Karolina Konečná z bistra Proti Proudu.

Suroviny

krůtí stehna 2 ks
s kostí a s kůží
vepřové sádlo
dle potřeby
mrkev 4 ks
očištěná
petržel 4 ks
očištěná
Na bylinkovou pastu
koriandr 1 svazek
lístky otrhané
bazalka 1 svazek
lístky otrhané
petržel 1 svazek
hladkolistá
olivový olej
podle potřeby
sůl
Na bazalkovou pastu
bazalka 1 svazek
lístky otrhané
olivový olej
podle potřeby
majonéza 10 PL
Na dokončení
2 ks
bageta francouzská rozříznutá
brusinky
nakládané, podle chuti
koriandr 1 svazek

1 Na ochucenou majonézu rozmixujte bazalku s olejem a nechte alespoň hodinu rozležet. Potom smíchejte s majonézou (na 10 lžic majonézy dejte 1 lžíci bazalkového oleje).

2 Troubu předehřejte na 100°C. Na bylinkovou pastu nasekejte bylinky najemno a smíchejte je s olejem do vlhké hmoty.

3 Krůtí stehna vykostěte, osolte, opepřete, na místo kostí a pod kůži dejte bylinkovou pastu a zabalte je do původního tvaru. Na dno nejlépe kameninového hrnce dejte mrkev s petrželí a pak vložte stehna spojem dolů. Zalijte rozehřátým sádlem a konfitujte (pečte ponořené v sádle) 3–4 hodiny. Vyjměte, nechte vychladnout a pak maso vidličkou natrhejte.

4 Spodní část bagety potřete bazalkovou majonézou, na ni navrstvěte natrhané maso, přidejte brusinky a bohatě posypte koriandrem. Horní díl bagety pokapejte olejem, přiklopte a podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

EXKLUZIVNĚ: Koho potkáte dopoledne na Apetit stage?

Lahůdky na Apetit pikniku nenajdete jen v prodejních stáncích. Až se nasytíte dobrotami, přijďte k Apetit stage. Od rána až do večera zde najdete skvělé hosty, zajímavé přednášky a nové zážitky. ...
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi, nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...
  • Tipy redakce

10 neodolatelných důvodů, proč jít na 10. Apetit piknik

Jupí, už se to blíží, už to klepe na vrátka! Gastronomický svátek časopisu Apetit začíná již za pár dní. Ještě váháte, zda v sobotu 19. června 2021 vyrazit do Grébovky? Tady je 10 skvělých důvod, proč oslavit začátek léta společně. ...
  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...

Obchod Apetit