Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Krůtí sendvič

„Recept na tuhle bagetu vznikl vlastně úplnou náhodou, ihned se ale stal evergreenem! Možná i proto, že krůtí stehna zalévám teplým sádlem, ve kterém se právě dopekl bůček...“, říká Karolina Konečná z bistra Proti Proudu.

Vydání: 2015/9
Autor:
Hodnocení:
5 (hlasů)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 6-8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ rozležení
PT4H
Příprava 4:00
Sendvič

Ingredience

    • 2 celá krůtí stehna s kostí a kůží
    • vepřové sádlo podle potřeby
    • 4 mrkve, očištěné
    • 4 petržele, očištěné

    NA BYLINKOVOU PASTU

    • 1 svazek koriandru, lístky otrhané
    • 1 svazek bazalky, lístky otrhané
    • 1 svazek hladkolisté petrželky
    • olivový olej podle potřeby
    • sůl

    NA BAZALKOVOU MAJONÉZU

    • 1 svazek bazalky, lístky otrhané
    • olivový olej podle potřeby
    • 10 lžic kvalitní majonézy

    NA DOKONČENÍ

    • 2 francouzské bagety, rozříznuté
    • nakládané brusinky podle chuti
    • 1 svazek koriandru

Příprava jídla

1 Na ochucenou majonézu rozmixujte bazalku s olejem a nechte alespoň hodinu rozležet. Potom smíchejte s majonézou (na 10 lžic majonézy dejte 1 lžíci bazalkového oleje).

2 Troubu předehřejte na 100°C. Na bylinkovou pastu nasekejte bylinky najemno a smíchejte je s olejem do vlhké hmoty.

3 Krůtí stehna vykostěte, osolte, opepřete, na místo kostí a pod kůži dejte bylinkovou pastu a zabalte je do původního tvaru. Na dno nejlépe kameninového hrnce dejte mrkev s petrželí a pak vložte stehna spojem dolů. Zalijte rozehřátým sádlem a konfitujte (pečte ponořené v sádle) 3–4 hodiny. Vyjměte, nechte vychladnout a pak maso vidličkou natrhejte.

4 Spodní část bagety potřete bazalkovou majonézou, na ni navrstvěte natrhané maso, přidejte brusinky a bohatě posypte koriandrem. Horní díl bagety pokapejte olejem, přiklopte a podávejte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Hrstková polévka minestrone

Americké lívance s domácím slaným karamelem

Lososové karbanátky s teplým čočkovým salátem a dipem z pečené řepy

Singapurské nudle

Večeře jako z bistra

20 jídel na cesty aneb Rady a tipy, co s sebou na výlet

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Tedy zde je vidět, že autorka nikdy neochutnala skutečný krůtí sendvič . V Británii by vás za takový sendvič utopili v Temži, v USA by vás poslali do divočiny na Aljašku.
Hrůza!
Obrazek uzivatele
Dobrý den,
věříme, že v Británii i USA připravují úplně jinou verzi krůtího sendviče. Určitě ovšem neexistuje ten "jediný pravý". Sendvič s krůtím masem přece může mít nespočet podob, jinak by to byla pořádná nuda. Chápeme, pokud vám právě tenhle nesedne. Je jasné, že každé má jiné preference. Ovšem nehanili bychom ho předčasně, kdo ochutnal, byl opravdu nadšen ;-)!

S pozdravem, redakce Apetitu

Přidat komentář