„Recept na tuhle bagetu vznikl vlastně úplnou náhodou, ihned se ale stal evergreenem! Možná i proto, že krůtí stehna zalévám teplým sádlem, ve kterém se právě dopekl bůček...“, říká Karolina Konečná z bistra Proti Proudu.
Suroviny
Postup
Na ochucenou majonézu rozmixujte bazalku s olejem a nechte alespoň hodinu rozležet. Potom smíchejte s majonézou (na 10 lžic majonézy dejte 1 lžíci bazalkového oleje).
Troubu předehřejte na 100°C. Na bylinkovou pastu nasekejte bylinky najemno a smíchejte je s olejem do vlhké hmoty.
Krůtí stehna vykostěte, osolte, opepřete, na místo kostí a pod kůži dejte bylinkovou pastu a zabalte je do původního tvaru. Na dno nejlépe kameninového hrnce dejte mrkev s petrželí a pak vložte stehna spojem dolů. Zalijte rozehřátým sádlem a konfitujte (pečte ponořené v sádle) 3–4 hodiny. Vyjměte, nechte vychladnout a pak maso vidličkou natrhejte.
Spodní část bagety potřete bazalkovou majonézou, na ni navrstvěte natrhané maso, přidejte brusinky a bohatě posypte koriandrem. Horní díl bagety pokapejte olejem, přiklopte a podávejte.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Rychlé večeře jako z bistra(39 receptů )
- 20 jídel na cesty aneb Vyberte si originální svačinu na výlet(20 receptů )
Komentáře
Tedy zde je vidět, že autorka nikdy neochutnala skutečný krůtí sendvič . V Británii by vás za takový sendvič utopili v Temži, v USA by vás poslali do divočiny na Aljašku.
Hrůza!
Dobrý den,
věříme, že v Británii i USA připravují úplně jinou verzi krůtího sendviče. Určitě ovšem neexistuje ten "jediný pravý". Sendvič s krůtím masem přece může mít nespočet podob, jinak by to byla pořádná nuda. Chápeme, pokud vám právě tenhle nesedne. Je jasné, že každé má jiné preference. Ovšem nehanili bychom ho předčasně, kdo ochutnal, byl opravdu nadšen ;-)!
S pozdravem, redakce Apetitu