Hodnocení receptu
Průměr: 3.3 ()
Do 20 minut Snadné Pro 6-8 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1674 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 74 g
Tuky 124 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

„Recept na tuhle bagetu vznikl vlastně úplnou náhodou, ihned se ale stal evergreenem! Možná i proto, že krůtí stehna zalévám teplým sádlem, ve kterém se právě dopekl bůček...“, říká Karolina Konečná z bistra Proti Proudu.

Související recepty

Suroviny

krůtí stehna 2 ks
s kostí a s kůží
vepřové sádlo
dle potřeby
mrkev 4 ks
očištěná
petržel 4 ks
očištěná
Na bylinkovou pastu
koriandr 1 svazek
lístky otrhané
bazalka 1 svazek
lístky otrhané
petržel 1 svazek
hladkolistá
olivový olej
podle potřeby
sůl
Na bazalkovou pastu
bazalka 1 svazek
lístky otrhané
olivový olej
podle potřeby
majonéza 10 PL
Na dokončení
2 ks
bageta francouzská rozříznutá
brusinky
nakládané, podle chuti
koriandr 1 svazek

1 Na ochucenou majonézu rozmixujte bazalku s olejem a nechte alespoň hodinu rozležet. Potom smíchejte s majonézou (na 10 lžic majonézy dejte 1 lžíci bazalkového oleje).

2 Troubu předehřejte na 100°C. Na bylinkovou pastu nasekejte bylinky najemno a smíchejte je s olejem do vlhké hmoty.

3 Krůtí stehna vykostěte, osolte, opepřete, na místo kostí a pod kůži dejte bylinkovou pastu a zabalte je do původního tvaru. Na dno nejlépe kameninového hrnce dejte mrkev s petrželí a pak vložte stehna spojem dolů. Zalijte rozehřátým sádlem a konfitujte (pečte ponořené v sádle) 3–4 hodiny. Vyjměte, nechte vychladnout a pak maso vidličkou natrhejte.

4 Spodní část bagety potřete bazalkovou majonézou, na ni navrstvěte natrhané maso, přidejte brusinky a bohatě posypte koriandrem. Horní díl bagety pokapejte olejem, přiklopte a podávejte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/9 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/9

Komentáře

Bloncka Bloncka

Tedy zde je vidět, že autorka nikdy neochutnala skutečný krůtí sendvič . V Británii by vás za takový sendvič utopili v Temži, v USA by vás poslali do divočiny na Aljašku.
Hrůza!

Martina Kojzarová

Dobrý den,
věříme, že v Británii i USA připravují úplně jinou verzi krůtího sendviče. Určitě ovšem neexistuje ten "jediný pravý". Sendvič s krůtím masem přece může mít nespočet podob, jinak by to byla pořádná nuda. Chápeme, pokud vám právě tenhle nesedne. Je jasné, že každé má jiné preference. Ovšem nehanili bychom ho předčasně, kdo ochutnal, byl opravdu nadšen ;-)!

S pozdravem, redakce Apetitu

Apetit magazín

Chutné rizoto k obědu i k večeři
  • Jak na to

Chutné rizoto k obědu i k večeři

Risotto (rizoto) má původ v severní Itálii, je krémové a vařené ve vývaru. Postupem času recept procestoval celý svět a dostal mnoho podob. Některé jsou tomu původnímu na míle vzdálené, přesto jimi nepohrdneme. Pojďme se podívat, jakou...
K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít
  • Novinky a zajímavosti

K čemu je dobrá dýně a na co jednotlivé druhy použít

Podzim je obdobím dýní. Nejenže jsou oblíbenou podzimní dekorací, a to zejména na Halloween, ale v kuchyni z nich můžete připravit spoustu výtečných pokrmů. Uvařit si můžete skvělou dýňovou polévku, omáčku, dýni lze zavařit nebo zapéct v...

Obchod Apetit