Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Šampaňský krém s rozinkami

Delikátní dezert, který hosty ohromí nejen chutí, ale i použitými surovinami a elegantním způsobem podávání. Stoupne vám do hlavy!

Vydání: 2011/1
Autor:
Hodnocení:
51 (hlas)
Počet porcí: 8
Doba přípravy: Do 20 minut
+ namáčení a chlazení
P
Pohár Francouzská

Ingredience

    • 300 ml vychlazeného suchého sektu, nebo ještě lépe šampaňského
    • 85 g rozinek
    • kůra a šťáva z 1 biocitronu
    • 600 ml smetany ke šlehání
    • 200 g slazeného kondenzovaného mléka
    • luxusní sušenky jako cantuccini k podávání

Příprava jídla

1 Sekt, rozinky, citronovou kůru a šťávu dejte do misky a přiklopte. Dejte chladit alespoň na hodinu, ale nejlépe přes noc, aby rozinky pěkně nabobtnaly.

2 Smetanu a kondenzované mléko nalijte do mísy a proceďte na ně sekt z rozinek. Šlehejte 10 minut, aby směs byla hustá a nadýchaná. Pak přimíchejte většinu rozinek, část si nechte na ozdobení.

3 Rozdělte krém do osmi malých sklenek a ozdobte zbylými rozinkami s citronovou kůrou. Dejte vychladit do lednice. Hostům při podávání nabídněte delikátní sušenky, aby si je mohli do krému namáčet.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Karamelové řezy s jablky a ostružinami

Zmrzlina bez potíží a pucků

Kořeněný crème brûlée

Banánovo-karamelový dort

Horký čokoládový dortík

Limetový koláč

REKLAMA

Přidat komentář