Borůvkové želé s růžovým vínem a vanilkovou pěnou

Borůvkové želé s růžovým vínem a vanilkovou pěnou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2380 kcal
Bílkoviny 55 g
Cukr 291 g
Tuky 93 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Skvělé na party!

Suroviny

borůvky 200 g
mohou být i mražené
9 plátek
červená želatina lze nahradit želé odpovídající ztuhnutí 500 ml tekutiny, viz návod na sáčku
víno růžové 400 ml
badyán 2 ks
krupicový cukr 3 PL
brusinkový džus 100 ml
Na pěnu
vanilkový extrakt 1 ČL
mléko 150 ml
víno červené 2 PL
žloutek 2 ks
z velkých vajec
krupicový cukr 2 PL

1 Mražené borůvky nechte povolit. Želatinu nechte nabobtnat v troše vody, trvá to zhruba 5 minut.

2 Do rendlíku nalijte 100 ml vína, přidejte badyán a cukr a vařte, až se objem zredukuje na polovinu. Odstraňte badyán. Vymačkejte plátky želatiny, přidejte je k vínu a míchejte, až se rozpustí.

3 Přilijte zbylé víno, brusinkovou šťávu a promíchejte. Přidejte borůvky a vlijte do obdélníkové formy. Dejte do chladničky na 3-4 hodiny ztuhnout.

4 Před podáváním připravte vanilkovou pěnu. Do rendlíku vlijte vanilkový extrakt a mléko a přiveďte k varu. Vypněte a přilijte sherry. V míse prošlehejte žloutky s krupicovým cukrem. Za stálého šlehání přilévejte horké ochucené mléko. Postavte nad horkou vodní lázeň a šlehejte do zhoustnutí.

5 Borůvkové želé vyklopte a nakrájejte na kostky. Rozdělte do skleniček a podávejte s vanilkovou pěnou.

Embedded node

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Suroviny

Jak uvařit dokonalou cibuládu

Cibulové zavařeniny skvěle ladí s pečeným či grilovaným masem, sendviči i sýry. Potřebujete na ně jen pět levných surovin: cibuli, olej, ocet, cukr a sůl. Jak se z obyčejných přísad stane neobyčejná lahůdka?  ...
  • Tipy redakce

Srdečně vás zveme na 10. Apetit piknik a 1. Dny Apetit

Máme skvělé zprávy pro všechny gurmány – závěr června se ponese v duchu skvělého jídla. Už v sobotu 19. června se potkáme v pražské Grébovce na Apetit pikniku. Sobotou také odstartuje týdenní on-line festival Dny Apetit plný slev, dárků a...
  • Tipy redakce

7 nej piknikových vychytávek aneb Bez košíku na piknik nelez

Také už se nemůžete dočkat Apetit pikniku? V naší redakci jdou přípravy do finále. Pojďte si s námi ukrátit dlouhou chvíli a naplánujte si, co všechno si letos vezmete na piknik (i co si z něj odnesete). Takhle vám čekání uběhne rychleji a...
  • Poradna

Jak zahušťovat bez mouky?

Potřebujete zahustit omáčku nebo polévku, ale do mouky se vám nechce? Řešení je jednoduché, víme, čím ji nahradit! Pokrm přitom bude mít stejnou konzistenci a bude ještě lahodnější.  ...

Obchod Apetit