0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Borůvkové želé s růžovým vínem a vanilkovou pěnou

Borůvkové želé s růžovým vínem a vanilkovou pěnou

Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2380 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 291 g
Tuky 93 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělé na party!

Suroviny

borůvky 200 g
mohou být i mražené
9 plátek
červená želatina lze nahradit želé odpovídající ztuhnutí 500 ml tekutiny, viz návod na sáčku
víno růžové 400 ml
badyán 2 ks
krupicový cukr 3 PL
brusinkový džus 100 ml
Na pěnu
vanilkový extrakt 1 ČL
mléko 150 ml
víno červené 2 PL
žloutek 2 ks
z velkých vajec
krupicový cukr 2 PL

Postup

1

1 Mražené borůvky nechte povolit. Želatinu nechte nabobtnat v troše vody, trvá to zhruba 5 minut.

2

Do rendlíku nalijte 100 ml vína, přidejte badyán a cukr a vařte, až se objem zredukuje na polovinu. Odstraňte badyán. Vymačkejte plátky želatiny, přidejte je k vínu a míchejte, až se rozpustí.

3

Přilijte zbylé víno, brusinkovou šťávu a promíchejte. Přidejte borůvky a vlijte do obdélníkové formy. Dejte do chladničky na 3-4 hodiny ztuhnout.

 
4

Před podáváním připravte vanilkovou pěnu. Do rendlíku vlijte vanilkový extrakt a mléko a přiveďte k varu. Vypněte a přilijte sherry. V míse prošlehejte žloutky s krupicovým cukrem. Za stálého šlehání přilévejte horké ochucené mléko. Postavte nad horkou vodní lázeň a šlehejte do zhoustnutí.

5

Borůvkové želé vyklopte a nakrájejte na kostky. Rozdělte do skleniček a podávejte s vanilkovou pěnou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/2

Apetit magazín

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely
  • Zajímavosti

Zahraniční polévky, které se u nás zabydlely

České babičky dobře věděly, že polévka je grunt. Stejný názor ale zastávají také jejich vzdálené příbuzné ve Španělsku, Itálii nebo třeba v Rusku. A tak má snad každý národ na světě svou „typickou" polévku, na kterou nedá dopustit. My jsme...
V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?
  • Suroviny

V čem se liší černá mrkev od oranžové a co si z ní uvařit?

Na první pohled se může zdát, že černá mrkev je jen rozmar šlechtitelů zeleniny. Chutná téměř stejně jako ta oranžová, jen má možná o trochu zemitější chuť. Její největší výhodou je ale barva, která dokáže proměnit jídla v umělecký počin! ...

Obchod Apetit