Borůvkové želé s růžovým vínem a vanilkovou pěnou

Borůvkové želé s růžovým vínem a vanilkovou pěnou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné Pro 4-6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2380 kcal
Bílkoviny 55 g
Sacharidy 291 g
Tuky 93 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Skvělé na party!

Související recepty

Suroviny

borůvky 200 g
mohou být i mražené
9 plátek
červená želatina lze nahradit želé odpovídající ztuhnutí 500 ml tekutiny, viz návod na sáčku
víno růžové 400 ml
badyán 2 ks
krupicový cukr 3 PL
brusinkový džus 100 ml
Na pěnu
vanilkový extrakt 1 ČL
mléko 150 ml
víno červené 2 PL
žloutek 2 ks
z velkých vajec
krupicový cukr 2 PL

1 Mražené borůvky nechte povolit. Želatinu nechte nabobtnat v troše vody, trvá to zhruba 5 minut.

2 Do rendlíku nalijte 100 ml vína, přidejte badyán a cukr a vařte, až se objem zredukuje na polovinu. Odstraňte badyán. Vymačkejte plátky želatiny, přidejte je k vínu a míchejte, až se rozpustí.

3 Přilijte zbylé víno, brusinkovou šťávu a promíchejte. Přidejte borůvky a vlijte do obdélníkové formy. Dejte do chladničky na 3-4 hodiny ztuhnout.

4 Před podáváním připravte vanilkovou pěnu. Do rendlíku vlijte vanilkový extrakt a mléko a přiveďte k varu. Vypněte a přilijte sherry. V míse prošlehejte žloutky s krupicovým cukrem. Za stálého šlehání přilévejte horké ochucené mléko. Postavte nad horkou vodní lázeň a šlehejte do zhoustnutí.

5 Borůvkové želé vyklopte a nakrájejte na kostky. Rozdělte do skleniček a podávejte s vanilkovou pěnou.

Embedded node

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2014/2

Apetit magazín

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu
  • Suroviny

Lískové trio: připravte si nugát, pralinky a nutellu

Lískové oříšky jsou oblíbené díky své lahodné chuti a velkému množství zdraví prospěšných látek. Pokud potřebujete doplnit energii po cvičení nebo po pracovním výkonu, sáhněte po nich. Vytvořit si z nich můžete alternativy sladkých...
Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit