Borůvkové želé s růžovým vínem a vanilkovou pěnou

Borůvkové želé s růžovým vínem a vanilkovou pěnou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2380 kcal
Bílkoviny 55 g
Cukr 291 g
Tuky 93 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Skvělé na party!

Suroviny

borůvky 200 g
mohou být i mražené
9 plátek
červená želatina lze nahradit želé odpovídající ztuhnutí 500 ml tekutiny, viz návod na sáčku
víno růžové 400 ml
badyán 2 ks
krupicový cukr 3 PL
brusinkový džus 100 ml
Na pěnu
vanilkový extrakt 1 ČL
mléko 150 ml
víno červené 2 PL
žloutek 2 ks
z velkých vajec
krupicový cukr 2 PL

1 Mražené borůvky nechte povolit. Želatinu nechte nabobtnat v troše vody, trvá to zhruba 5 minut.

2 Do rendlíku nalijte 100 ml vína, přidejte badyán a cukr a vařte, až se objem zredukuje na polovinu. Odstraňte badyán. Vymačkejte plátky želatiny, přidejte je k vínu a míchejte, až se rozpustí.

3 Přilijte zbylé víno, brusinkovou šťávu a promíchejte. Přidejte borůvky a vlijte do obdélníkové formy. Dejte do chladničky na 3-4 hodiny ztuhnout.

4 Před podáváním připravte vanilkovou pěnu. Do rendlíku vlijte vanilkový extrakt a mléko a přiveďte k varu. Vypněte a přilijte sherry. V míse prošlehejte žloutky s krupicovým cukrem. Za stálého šlehání přilévejte horké ochucené mléko. Postavte nad horkou vodní lázeň a šlehejte do zhoustnutí.

5 Borůvkové želé vyklopte a nakrájejte na kostky. Rozdělte do skleniček a podávejte s vanilkovou pěnou.

Embedded node

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2014/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit