Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ovoce s vinnou pěnou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 7
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3063 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 196 g
Tuky 208 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnaté ovoce, jemňoučká a lehce opilá žloutková pěna a křupavý perník... Už také víte, jak vypadá opravdové nebe? 

Suroviny

vydlabaná jadérka
perník 8 plátků
tenké plátky, na strouhání
na poprášení
Na pěnu
strouhaná kůra z půlky citronu
šťáva z půlky mandarinky
slámové
kardamom 1 špetka
mletý

Postup

1

Troubu předehřejte na 220°C. Plátky perníku rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte zhruba 5 minut dozlatova a dokřupava. Vyjměte a nechte vychladnout.

2

Na vinnou pěnu smíchejte v nerezové míse žloutky s citronovou kůrou, mandarinkovou šťávou, vínem, moučkovým cukrem a kardamomem. Nad horkou vodní lázní šlehejte vzniklou směs metlou do husté pěny a pak nechte zchladnout. Smetanu ušlehejte a zlehka promíchejte se zchladlou pěnou.

3

Do skleniček vyskládejte ovoce nakrájené na kousky a část granátových zrnek, na ně štědře rozdělte pěnu. Ozdobte zbylými granátovými zrnky a perníkem a pocukrujte moučkovým cukrem.

NĚCO NAVÍC
Směs použitého ovoce záleží na sezoně, vaší chuti i fantazii. Sáhnout můžete po jakémkoli sezonním ovoci. Při šlehání pěny však dejte pozor na teplotu vodní lázně – kdyby byla příliš vysoká, žloutky uvaříte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín