0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ovoce s vinnou pěnou
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4 / 5. Počet hodnocení: 5
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3063 kcal
Bílkoviny 75 g
Sacharidy 196 g
Tuky 208 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Šťavnaté ovoce, jemňoučká a lehce opilá žloutková pěna a křupavý perník... Už také víte, jak vypadá opravdové nebe? 

Suroviny

ostružiny 1 hrst
jablko 1 ks
švestky 4 ks
hruška 1 ks
granátové jablko 1 ks
vydlabaná jadérka
perník 8 plátků
tenké plátky, na strouhání
moučkový cukr
na poprášení
Na pěnu
žloutek 4 ks
citron
strouhaná kůra z půlky citronu
mandarinky
šťáva z půlky mandarinky
víno bílé 100 ml
slámové
moučkový cukr 100 g
smetana ke šlehání 250 ml
kardamom 1 špetka
mletý

1 Troubu předehřejte na 220°C. Plátky perníku rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte zhruba 5 minut dozlatova a dokřupava. Vyjměte a nechte vychladnout.

2 Na vinnou pěnu smíchejte v nerezové míse žloutky s citronovou kůrou, mandarinkovou šťávou, vínem, moučkovým cukrem a kardamomem. Nad horkou vodní lázní šlehejte vzniklou směs metlou do husté pěny a pak nechte zchladnout. Smetanu ušlehejte a zlehka promíchejte se zchladlou pěnou.

3 Do skleniček vyskládejte ovoce nakrájené na kousky a část granátových zrnek, na ně štědře rozdělte pěnu. Ozdobte zbylými granátovými zrnky a perníkem a pocukrujte moučkovým cukrem.

NĚCO NAVÍC
Směs použitého ovoce záleží na sezoně, vaší chuti i fantazii. Sáhnout můžete po jakémkoli sezonním ovoci. Při šlehání pěny však dejte pozor na teplotu vodní lázně – kdyby byla příliš vysoká, žloutky uvaříte. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/1 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/1

Apetit magazín

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá
  • Tipy a triky

Ganache: Jak na čokoládový krém, kterému nikdo neodolá

Víte, co mají společného stékaný dort, makronky a čokoládové fondue? Ano, je to ganache. Původně šlo o francouzskou nadávku, dnes tento pojem označuje čokoládu rozpuštěnou ve smetaně, kterou lze v cukrařině využít na mnoho způsobů. ...
STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická
  • Zajímavosti

Jak se pěstuje vanilka vs jak se vyrábí ta syntetická

Vanilka je surovinou, kterou by bylo při přípravě krémových náplní, tvarohových dortů, pudinků a vanilkových rohlíčků škoda vynechat. Není snad krásnější sladká vůně, která se line z trouby. Často místo pravé vanilky používáme její náhražku...

Obchod Apetit