Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Ovoce s vinnou pěnou

Šťavnaté ovoce, jemňoučká a lehce opilá žloutková pěna a křupavý perník... Už také víte, jak vypadá opravdové nebe? 

Vydání: 2015/1
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Vaření 0:05
Pohár

Ingredience

    • hrst ostružin
    • 1 velké jablko
    • 4 švestky
    • 1 velká hruška
    • 1 granátové jablko, vydlabaná jadérka
    • 4–8 tenkých plátků perníku na strouhání
    • moučkový cukr na poprášení

    NA PĚNU

    • 4 žloutky
    • strouhaná kůra z 1/2 biocitronu
    • šťáva z 1/2 mandarinky
    • 100ml slámového vína
    • 100g moučkového cukru
    • 250ml smetany ke šlehání špetka mletého kardamomu 

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 220°C. Plátky perníku rozložte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte zhruba 5 minut dozlatova a dokřupava. Vyjměte a nechte vychladnout.

2 Na vinnou pěnu smíchejte v nerezové míse žloutky s citronovou kůrou, mandarinkovou šťávou, vínem, moučkovým cukrem a kardamomem. Nad horkou vodní lázní šlehejte vzniklou směs metlou do husté pěny a pak nechte zchladnout. Smetanu ušlehejte a zlehka promíchejte se zchladlou pěnou.

3 Do skleniček vyskládejte ovoce nakrájené na kousky a část granátových zrnek, na ně štědře rozdělte pěnu. Ozdobte zbylými granátovými zrnky a perníkem a pocukrujte moučkovým cukrem.

 

NĚCO NAVÍC

Směs použitého ovoce záleží na sezoně, vaší chuti i fantazii. Sáhnout můžete po jakémkoli sezonním ovoci. Při šlehání pěny však dejte pozor na teplotu vodní lázně – kdyby byla
příliš vysoká, žloutky uvaříte. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Zimní zabaglione

Zabaglione s marsalou

Sladká rýže a zabaglione ze švestkového vína

Nočky se žloutkovou pěnou a malinami

Jablečno-karamelový trifle

Novoroční hostina

Opilé dezerty

Přidat komentář