Jemnému piškotovému těstu se říká také mechové; vláčností a pružností opravdu připomíná mech. Abyste u trouby nemuseli trávit víc času, než je nezbytně nutné, těsto jsme velmi zjednodušili. Přírodní cukr a ‚nátěr‘ citronovou polevou zvýrazní chuť.
Suroviny
Postup
Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Mělčí formu o rozměrech 18 x 28 cm vymastěte a dno vyložte pečicím papírem.
Suroviny na těsto třete v míse asi dvě tři minuty, až z vařečky lehce stéká. Přesuňte ho do formy a povrch uhlaďte.
Pečte třicet až čtyřicet minut, až je povrch zlatavý a na dotyk pevný. Mezitím utřete šťávu a cukr na polevu.
Formu vyjměte z trouby a povrch těsta potřete polevou ještě zatepla, aby se vsákla.
Po vychladnutí nakrájejte asi na patnáct kostiček a na každou položte cukrový kvítek.
Komentáře
02.09.2007 09:21
Apetit 5/05
24.05.2008 13:29
výtečný
29.01.2009 02:56
RE: výtečný