Hodnocení receptu
Průměr: 3.1 ()
Do hodiny 15 kostek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2862 kcal
Bílkoviny 52 g
Cukr 405 g
Tuky 111 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Jemnému piškotovému těstu se říká také mechové; vláčností a pružností opravdu připomíná mech. Abyste u trouby nemuseli trávit víc času, než je nezbytně nutné, těsto jsme velmi zjednodušili. Přírodní cukr a ‚nátěr‘ citronovou polevou zvýrazní chuť.

Suroviny

máslo 100 g
změklé
mouka pšeničná hladká 180 g
prosátá
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
krupicový cukr 180 g
vejce 2 ks
velká
mléko 6 PL
citronová kůra
Na polevu
citronová štáva 3 PL
krupicový cukr 100 g
1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Mělčí formu o rozměrech 18 x 28 cm vymastěte a dno vyložte pečicím papírem. Suroviny na těsto třete v míse asi dvě tři minuty, až z vařečky lehce stéká. Přesuňte ho do formy a povrch uhlaďte. Pečte třicet až čtyřicet minut, až je povrch zlatavý a na dotyk pevný. Mezitím utřete šťávu a cukr na polevu. Formu vyjměte z trouby a povrch těsta potřete polevou ještě zatepla, aby se vsákla. Po vychladnutí nakrájejte asi na patnáct kostiček a na každou položte cukrový kvítek. 

Apetit magazín

Komerční sdělení
  • Koktejl

Začíná čajový obřad. V létě na ledu!

Při dlouhém dni v kanceláři. Na zahradní akci s přáteli. Anebo při dobrodružném objevování krás země. Pokaždé přijde tekuté osvěžení vhod. Co takhle si ale připravit drink z poctivého čaje? Příprava vám zabere jen pár minut a osvěžení vás...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Suroviny

Jak na to: nejlepší rajčatové saláty

Šťavnatá, na sluníčku dokonale vyzrálá rajčata představují esenci léta. Vynikají jedinečnou sladkostí a svou barvou rozzáří každý salát. Staňte se mistry rajčatových salátů, připravte si s námi takové, po kterých se zapráší! ...
  • Tipy a triky

Rostlinné nápoje: obilné

Intolerance není alergie Intolerance laktózy, tedy neschopnost organismu strávit mléčný cukr – laktózu, postihuje téměř 75 % lidské populace. Jedná se o přirozený průvodní jev dospělého stádia lidského života, dříve se mlékem živili...
  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...

Obchod Apetit