piskotove kostky
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
2.9 / 5. Počet hodnocení: 9
Do hodiny 15 kostek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2862 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 405 g
Tuky 111 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemnému piškotovému těstu se říká také mechové; vláčností a pružností opravdu připomíná mech. Abyste u trouby nemuseli trávit víc času, než je nezbytně nutné, těsto jsme velmi zjednodušili. Přírodní cukr a ‚nátěr‘ citronovou polevou zvýrazní chuť.

Suroviny

máslo 100 g
změklé
mouka pšeničná hladká 180 g
prosátá
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
krupicový cukr 180 g
vejce 2 ks
velká
mléko 6 PL
citronová kůra
Na polevu
citronová štáva 3 PL
krupicový cukr 100 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Mělčí formu o rozměrech 18 x 28 cm vymastěte a dno vyložte pečicím papírem.

2

Suroviny na těsto třete v míse asi dvě tři minuty, až z vařečky lehce stéká. Přesuňte ho do formy a povrch uhlaďte.

3

Pečte třicet až čtyřicet minut, až je povrch zlatavý a na dotyk pevný. Mezitím utřete šťávu a cukr na polevu.

4

Formu vyjměte z trouby a povrch těsta potřete polevou ještě zatepla, aby se vsákla.

5

Po vychladnutí nakrájejte asi na patnáct kostiček a na každou položte cukrový kvítek. 

Komentáře

Anonym

Zkoušela jsem tenhle recept s několika úpravami, s víc mouky a s kakaem, bez citronové kůry a šťávy a výsledek byl vynikající. Bylo toho trošku málo, takže příště 2x tolik, ale ta křupavá kůrčička... a nejlepší je co nejmenší vrstva. Určitě ho zkuste.

Karolina Polanecká

Taky ho máme moc rádi, peču ho už od té doby, co vyšel v tištěném Apetitu. Navíc příprava je skoro instantní, takže je ideální, když nemáte moc času.

Apetit magazín

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?
  • Tipy a triky

Co má společného pastis a uříznuté Van Goghovo ucho?

Ochutnejte anýzovku francouzského původu, která za svou slávu vděčí absintu. Oblíbený destilát s výraznou chutí a typickým zakalenám  spatřil světlo světa jako náhrada za absint, který si vysloužil zákaz. Pastis můžete například v...
Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy
  • Tipy a triky

Jak zpracovat květy černého bezu: sladké i slané tipy

Černý bez nemusíme dlouze představovat. Patří mezi keře, kterého si cení všichni milovníci bylin. Když zavoní, láká nás, abychom z jeho květů připravili stejně omamně vonící sirupy a šťávy nebo si usmažili květové řízečky....
Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!
  • Tipy redakce

Dort krále Oskara II.: Upečte si oblíbený Ikea dezert sami!

Obchodní dům Ikea láká kromě nábytku na spoustu švédských dobrot. Jednou z nich je také mandlový dort krále Oskara II. Kdo už tento skvostný zákusek někdy ochutnal, věříme, že ne jen jednou. S naším receptem si ho můžete upéct...

Obchod Apetit