0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Piškotové kostky
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:
3.1 / 5. Počet hodnocení: 11
Do hodiny Velmi snadné 15 kostek

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2862 kcal
Bílkoviny 52 g
Sacharidy 405 g
Tuky 111 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jemnému piškotovému těstu se říká také mechové; vláčností a pružností opravdu připomíná mech. Abyste u trouby nemuseli trávit víc času, než je nezbytně nutné, těsto jsme velmi zjednodušili. Přírodní cukr a ‚nátěr‘ citronovou polevou zvýrazní chuť.

Suroviny

máslo 100 g
změklé + na vymazání formy
mouka pšeničná hladká 180 g
prosátá
kypřicí prášek do pečiva 1 ČL
krupicový cukr 180 g
vejce 2 ks
velká
mléko 6 PL
citronová kůra
z jednoho citronu
Na polevu
citronová štáva 3 PL
krupicový cukr 100 g

Postup

1

Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Mělčí formu o rozměrech 18 x 28 cm vymastěte a dno vyložte pečicím papírem.

2

Suroviny na těsto třete v míse asi dvě tři minuty, až z vařečky lehce stéká. Přesuňte ho do formy a povrch uhlaďte.

3

Pečte třicet až čtyřicet minut, až je povrch zlatavý a na dotyk pevný. Mezitím utřete šťávu a cukr na polevu.

4

Formu vyjměte z trouby a povrch těsta potřete polevou ještě zatepla, aby se vsákla.

5

Po vychladnutí nakrájejte asi na patnáct kostiček a na každou položte cukrový kvítek. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2005/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2005/5

Komentáře

Anonym

Zkoušela jsem tenhle recept s několika úpravami, s víc mouky a s kakaem, bez citronové kůry a šťávy a výsledek byl vynikající. Bylo toho trošku málo, takže příště 2x tolik, ale ta křupavá kůrčička... a nejlepší je co nejmenší vrstva. Určitě ho zkuste.

Karolina Polanecká

Taky ho máme moc rádi, peču ho už od té doby, co vyšel v tištěném Apetitu. Navíc příprava je skoro instantní, takže je ideální, když nemáte moc času.

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...

Obchod Apetit