Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mozartky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Snadné 10-15 kuliček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3338 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 379 g
Tuky 170 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Talentovanému skladateli se přičítá jak vášeň pro nugát v marcipánu a čokoládě, tak božský nápad přidat k mandlím pistácie. Bravo!

Související recepty

Suroviny

nugát 200 g
hotové bonbony
třešňovice 2 PL
nebo griotka
pistácie 10 g
jemně sekané
prosátý + navíc na posypání pracovní plochy

Postup

1

Nugát nakrájejte na kostičky, vytvarujte do kuliček a nechte chvilku vychladit. Marcipán utřete dohladka, přidejte třešňovici, pistácie i cukr a zpracujte do těsta.

2

Vytvarujte na dva centimetry silný váleček a nakrájejte podle toho, kolik máte nugátových kuliček. Kousky marcipánového těsta zploštěte na vále posypaném cukrem a zabalte do nich nugát. Vytvarujte kuličky a máčejte je v rozehřáté polevě.

3

Klaďte na mřížku nebo papír ke ztuhnutí, otáčejte, aby se neotlačily (nebo je napíchejte na špejle a ty zapíchejte do kusu chleba; pak nemusíte otáčet).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Apetit magazín

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi
  • Zajímavosti

Anglikánci: Elegantní cukroví s křupavými mandlemi

Anglikánci, tedy pusinky na oplatce, patří mezi tradiční vánoční cukroví, jehož kořeny sahají až do období 1. Československé republiky. Tento druh cukroví byl oblíbený nejen díky své jednoduchosti, ale také díky elegantnímu vzhledu a...