Nová registrace Zapomenuté heslo

Snadné
< 30 min
3,9 (11x)
18. 7. 2014
Mozartky
Apetit
Mozartky
Apetit


Snadné
< 30 min
3,9 (11x)

Talentovanému skladateli se přičítá jak vášeň pro nugát v marcipánu a čokoládě, tak božský nápad přidat k mandlím pistácie. Bravo!


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

10-15 kuliček

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

10-15 kuliček

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 333.8 kcal
  • Bílkoviny 4.4 g
  • Sacharidy 37.9 g
  • Tuky 17 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

Autor: Redakce Apetit , z vydání Apetit 2007/12

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

3,9/5

Hodnocení receptu

3,9/5
(11 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2007/12

Prosinec 2007

Související články

Marcipánové rohlíčky s čokoládou

Marcipán: Lahodná mandlová hmota na dort, brambory i figurky

Ve středověku marcipán platil za luxusní zboží, které si mohli dovolit jen šlechtici a majetní lidé. Dnes se tato mandlová pochoutka stala běžnou cukrářskou surovinou pro výrobu postaviček a k potahování dortů. Je také součástí některých tradičních pochoutek, jako jsou například Mozartovy koule nebo vánoční štola. Jak se liší pravý marcipán od falešného a jak si vyrobit svůj domácí? K čemu ho dál použít?