Talentovanému skladateli se přičítá jak vášeň pro nugát v marcipánu a čokoládě, tak božský nápad přidat k mandlím pistácie. Bravo!
Suroviny
nugát
200
g
hotové bonbony
marcipán
200
g
třešňovice
2
PL
nebo griotka
pistácie
10
g
jemně sekané
moučkový cukr
125
g
prosátý + navíc na posypání pracovní plochy
čokoládová poleva
100
g
Postup
1
Nugát nakrájejte na kostičky, vytvarujte do kuliček a nechte chvilku vychladit. Marcipán utřete dohladka, přidejte třešňovici, pistácie i cukr a zpracujte do těsta.
2
Vytvarujte na dva centimetry silný váleček a nakrájejte podle toho, kolik máte nugátových kuliček. Kousky marcipánového těsta zploštěte na vále posypaném cukrem a zabalte do nich nugát. Vytvarujte kuličky a máčejte je v rozehřáté polevě.
3
Klaďte na mřížku nebo papír ke ztuhnutí, otáčejte, aby se neotlačily (nebo je napíchejte na špejle a ty zapíchejte do kusu chleba; pak nemusíte otáčet).