Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mozartky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
3.8/5 Počet hodnocení: 10
Do 30 minut Snadné 10-15 kuliček

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3338 kcal
Bílkoviny 44 g
Sacharidy 379 g
Tuky 170 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Talentovanému skladateli se přičítá jak vášeň pro nugát v marcipánu a čokoládě, tak božský nápad přidat k mandlím pistácie. Bravo!

Suroviny

nugát 200 g
hotové bonbony
třešňovice 2 PL
nebo griotka
pistácie 10 g
jemně sekané
prosátý + navíc na posypání pracovní plochy

Postup

1

Nugát nakrájejte na kostičky, vytvarujte do kuliček a nechte chvilku vychladit. Marcipán utřete dohladka, přidejte třešňovici, pistácie i cukr a zpracujte do těsta.

2

Vytvarujte na dva centimetry silný váleček a nakrájejte podle toho, kolik máte nugátových kuliček. Kousky marcipánového těsta zploštěte na vále posypaném cukrem a zabalte do nich nugát. Vytvarujte kuličky a máčejte je v rozehřáté polevě.

3

Klaďte na mřížku nebo papír ke ztuhnutí, otáčejte, aby se neotlačily (nebo je napíchejte na špejle a ty zapíchejte do kusu chleba; pak nemusíte otáčet).

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2007/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2007/12

Apetit magazín