Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Tatranské řezy s ořechy
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 99
Do hodiny Snadné Na 1 menší plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4258 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 315 g
Tuky 285 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud honíte čas, je pro vás tenhle recept ideální. Sice připravujete dva druhy těsta, ale nemusíte se zdržovat vykrajováním a slepováním. Jednoduché vánoční cukroví, které se i přes svou ultrarychlou přípravu na svátečním stole nemá za co stydět.

Související recepty

Suroviny

máslo 150 g
vejce 4 ks
žloutky a bílky zvlášť
sůl 1 špetka
mleté
na poprášení

Postup

1

Z mouky, soli, másla, žloutků a moučkového cukru zpracujte na vále nebo na pracovní ploše kuchyňské linky hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte aspoň hodinu odpočívat na chladném místě.

2

Menší plech (nebo přibližně dvě třetiny plechu klasických rozměrů) vyložte pečicím papírem a předehřejte troubu na 150, horkovzdušnou na 130 stupňů.

3

Vychladlé těsto rozválejte a dejte na plech. Bílky vyšlehejte na tuhý sníh, zašlehejte cukr a zlehka přimíchejte mleté ořechy. Hmotou potřete vyválenou placku a dvacet až pětadvacet minut pečte – horní vrstva by měla při dotyku křupat.

4

Upečenou placku rozkrájejte na kousky a podle chuti poprašte cukrem.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...