Pokud honíte čas, je pro vás tenhle recept ideální. Sice připravujete dva druhy těsta, ale nemusíte se zdržovat vykrajováním a slepováním. Jednoduché vánoční cukroví, které se i přes svou ultrarychlou přípravu na svátečním stole nemá za co stydět.
Suroviny
Postup
Z mouky, soli, másla, žloutků a moučkového cukru zpracujte na vále nebo na pracovní ploše kuchyňské linky hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte aspoň hodinu odpočívat na chladném místě.
Menší plech (nebo přibližně dvě třetiny plechu klasických rozměrů) vyložte pečicím papírem a předehřejte troubu na 150, horkovzdušnou na 130 stupňů.
Vychladlé těsto rozválejte a dejte na plech. Bílky vyšlehejte na tuhý sníh, zašlehejte cukr a zlehka přimíchejte mleté ořechy. Hmotou potřete vyválenou placku a dvacet až pětadvacet minut pečte – horní vrstva by měla při dotyku křupat.
Upečenou placku rozkrájejte na kousky a podle chuti poprašte cukrem.