0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Cukroví
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.1 / 5. Počet hodnocení: 71
Více než hodinu Snadné Na 1 menší plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4258 kcal
Bílkoviny 98 g
Sacharidy 315 g
Tuky 285 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Pokud honíte čas, je pro vás tohle cukroví ideální. Sice připravujete dva druhy těsta, ale nemusíte se zdržovat vykrajováním a slepováním.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 150 g
máslo 150 g
vejce 4 ks
žloutky a bílky zvlášť
moučkový cukr 0.5 PL
sůl 1 špetka
vanilkový cukr 180 g
vlašské ořechy 180 g
mleté
moučkový cukr
na poprášení

1 Z mouky, soli, másla, žloutků a moučkového cukru zpracujte na vále nebo na pracovní ploše kuchyňské linky hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte aspoň hodinu odpočívat na chladném místě.

2 Menší plech (nebo přibližně dvě třetiny plechu klasických rozměrů) vyložte pečicím papírem a předehřejte troubu na 150, horkovzdušnou na 130 stupňů. Vychladlé těsto rozválejte a dejte na plech. Bílky vyšlehejte na tuhý sníh, zašlehejte cukr a zlehka přimíchejte mleté ořechy. Hmotou potřete vyválenou placku a dvacet až pětadvacet minut pečte – horní vrstva by měla při dotyku křupat.

3 Upečenou placku rozkrájejte na kousky a podle chuti poprašte cukrem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit