Hodnocení receptu
Průměr: 3.7 (53)
Do 30 minut Velmi snadné na cca 30 hříbečků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2170 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 210 g
Tuky 108 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hříbečky z domácího marcipánu jsou zábavným oživením talíře s vánočními sladkostmi. A navíc jsou bezlepkové!

Suroviny

mandle 200 g
se slupkou
moučkový cukr 200 g
bílek 1 ks
kakao 1 PL
holandského typu

1 Mandle přelijte vroucí vodou a nechte chvíli stát. Pak spařené mandle oloupejte a osušte v papírové utěrce. Najemno namelte a smíchejte s moučkovým cukrem a bílkem. Vypracujete lehce lepivé, ale tvarovatelné těsto (bude-li nutné dosypávat suroviny, myslete na to, že mandlí a cukru by měl zůstat stejný poměr).

2 Těsto rozdělte na poloviny, do jedné přimíchejte kakao. Tvarujte bílé a hnědé kuličky, vytvarujte ,nožičku‘ a klobouk a slepujte je dohromady.

NĚCO NAVÍC
Hříbečky je nutné tvarovat z čerstvě namletých mandlí – pokud byste je dělali z mletých mandlí z obchodu, drobily by se a nedržely by pohromadě.

Apetit magazín

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit