0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mandlové hříbky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.2/5 Počet hodnocení: 91
Do hodiny Velmi snadné na cca 30 hříbečků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2167 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 210 g
Tuky 108 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hříbečky z domácího marcipánu jsou zábavným oživením talíře s vánočními sladkostmi. A navíc jsou bezlepkové!

Suroviny

mandle 200 g
se slupkou
moučkový cukr 200 g
kakao holandského typu 1 PL

Postup

1

Mandle přelijte vroucí vodou a nechte chvíli stát.

2

Pak spařené mandle oloupejte a osušte v papírové utěrce. Najemno namelte a smíchejte s moučkovým cukrem a bílkem.

3

Vypracujete lehce lepivé, ale tvarovatelné těsto (bude-li nutné dosypávat suroviny, myslete na to, že mandlí a cukru by měl zůstat stejný poměr).

4

Těsto rozdělte na poloviny, do jedné přimíchejte kakao. Tvarujte bílé a hnědé kuličky, vytvarujte ,nožičku‘ a klobouk a slepujte je dohromady.

NĚCO NAVÍC
Hříbečky je nutné tvarovat z čerstvě namletých mandlí – pokud byste je dělali z mletých mandlí z obchodu, drobily by se a nedržely by pohromadě.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč