Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Mandlové hříbky
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 120
Do hodiny Velmi snadné na cca 30 hříbečků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2167 kcal
Bílkoviny 54 g
Sacharidy 210 g
Tuky 108 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Domácí marcipán je fantastická hmota, která chutná po mandlích a také se z ní dají vytvářet jednoduché marcipánové figurky. Tyto hříbečky z domácího marcipánu jsou zábavným oživením talíře s vánočním cukrovím a zvládnete je připravit na poslední chvíli. Ale pravý marcipán můžete použít i během roku, třeba na zdobení dortu nebo do vánočky. Je sladký, jemný a navíc bezlepkový!

Související recepty

Suroviny

Postup

1

Mandle přelijte vroucí vodou a nechte chvíli stát.

2

Pak spařené mandle oloupejte a osušte v papírové utěrce. Najemno namelte a smíchejte s moučkovým cukrem a bílkem.

3

Vypracujete lehce lepivé, ale tvarovatelné těsto (bude-li nutné dosypávat suroviny, myslete na to, že mandlí a cukru by měl zůstat stejný poměr).

4

Těsto rozdělte na poloviny, do jedné přimíchejte kakao. Tvarujte bílé a hnědé kuličky, vytvarujte nožičku a klobouk a slepujte je dohromady.

NĚCO NAVÍC
Hříbečky je nutné tvarovat z čerstvě namletých mandlí – pokud byste je dělali z mletých mandlí z obchodu, drobily by se a nedržely by pohromadě.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/12

Apetit magazín

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?
  • Zajímavosti

Není máslo jako máslo: Jak vybrat to nejlepší do cukroví?

Vánoce bez másla? To si snad ani neumíme představit! Je základem dokonalého cukroví, zjemní slavnostní pokrmy a dodá jim tu správnou chuť. Ale víte, jak poznat to opravdu nejlepší? Prozradíme vám, jak technologie výroby ovlivňuje jeho...