Domácí marcipán je fantastická hmota, která chutná po mandlích a také se z ní dají vytvářet jednoduché marcipánové figurky. Tyto hříbečky z domácího marcipánu jsou zábavným oživením talíře s vánočním cukrovím a zvládnete je připravit na poslední chvíli. Ale pravý marcipán můžete použít i během roku, třeba na zdobení dortu nebo do vánočky. Je sladký, jemný a navíc bezlepkový!
Suroviny
Postup
Mandle přelijte vroucí vodou a nechte chvíli stát.
Pak spařené mandle oloupejte a osušte v papírové utěrce. Najemno namelte a smíchejte s moučkovým cukrem a bílkem.
Vypracujete lehce lepivé, ale tvarovatelné těsto (bude-li nutné dosypávat suroviny, myslete na to, že mandlí a cukru by měl zůstat stejný poměr).
Těsto rozdělte na poloviny, do jedné přimíchejte kakao. Tvarujte bílé a hnědé kuličky, vytvarujte nožičku a klobouk a slepujte je dohromady.
NĚCO NAVÍC
Hříbečky je nutné tvarovat z čerstvě namletých mandlí – pokud byste je dělali z mletých mandlí z obchodu, drobily by se a nedržely by pohromadě.