Hříbečky z domácího marcipánu jsou zábavným oživením talíře s vánočními sladkostmi. A navíc jsou bezlepkové!
Suroviny
mandle
200
g
se slupkou
moučkový cukr
200
g
bílek
1
ks
kakao holandského typu
1
PL
1 Mandle přelijte vroucí vodou a nechte chvíli stát. Pak spařené mandle oloupejte a osušte v papírové utěrce. Najemno namelte a smíchejte s moučkovým cukrem a bílkem. Vypracujete lehce lepivé, ale tvarovatelné těsto (bude-li nutné dosypávat suroviny, myslete na to, že mandlí a cukru by měl zůstat stejný poměr).
2 Těsto rozdělte na poloviny, do jedné přimíchejte kakao. Tvarujte bílé a hnědé kuličky, vytvarujte ,nožičku‘ a klobouk a slepujte je dohromady.
NĚCO NAVÍC
Hříbečky je nutné tvarovat z čerstvě namletých mandlí – pokud byste je dělali z mletých mandlí z obchodu, drobily by se a nedržely by pohromadě.