Krkovice s gulášovou šťávou

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Krkovice s gulášovou šťávou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

vepřové maso 4
bez kosti
hořčice
plnotučná
sůl
pepř
olej
gulášová šťáva
cibule 3 ks
střední
paprika sladká 2 PL
mletá
voda 400 ml
česnek 3
majoránka (drhnutá) hrst
kmín
chleba
střídka, na zahuštění
olej
sůl
pepř
1. Krkovici osolíme, opepříme a potřeme hořčicí, lehce zakápneme olejem. Necháme v lednici odležet nejlépe přes noc. Krkovici opečeme zprudka na oleji z obou stran tak, aby byla hotová, a z pánve vyjmeme. Později ji budeme vkládat do gulášové šťávy. 2. Cibuli a česnek nakrájíme najemno, orestujeme na oleji společně s kmínem, přidáme sladkou papriku, krátce zpěníme a zalijeme vodou, přivedeme k varu, krátce povaříme, cca 15 minut, dochutíme česnekem, solí, pepřem a majoránkou. Podle potřeby zahustíme najemno nadrobenou chlebovou střídkou nebo naopak zředíme vodou na požadovanou konzistenci hustší šťávy. 3. Do omáčky přidáme opečené maso a vše společně ještě 10 - 15 minut zvolna provaříme.

Obchod Apetit