Suroviny
vepřové maso
4
bez kosti
hořčice
plnotučná
sůl
pepř
olej
cibule
3
ks
střední
paprika mletá sladká
2
PL
mletá
voda
400
ml
česnek
3
majoránka (drhnutá)
hrst
kmín
chleba
střídka, na zahuštění
olej
sůl
pepř
1. Krkovici osolíme, opepříme a potřeme hořčicí, lehce zakápneme olejem. Necháme v lednici odležet nejlépe přes noc. Krkovici opečeme zprudka na oleji z obou stran tak, aby byla hotová, a z pánve vyjmeme. Později ji budeme vkládat do gulášové šťávy.
2. Cibuli a česnek nakrájíme najemno, orestujeme na oleji společně s kmínem, přidáme sladkou papriku, krátce zpěníme a zalijeme vodou, přivedeme k varu, krátce povaříme, cca 15 minut, dochutíme česnekem, solí, pepřem a majoránkou. Podle potřeby zahustíme najemno nadrobenou chlebovou střídkou nebo naopak zředíme vodou na požadovanou konzistenci hustší šťávy.
3. Do omáčky přidáme opečené maso a vše společně ještě 10 - 15 minut zvolna provaříme.