Plněné papriky

Plněné papriky

Hodnocení receptu
Průměr: 1 (3)
Do 30 minut Snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3299 kcal
Bílkoviny 144 g
Cukr 146 g
Tuky 225 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

České suroviny upravené s citem vytvářejí dokonalou harmonii.

Suroviny

paprika 5 ks
kápie, velké, špičaté, červené
200 g
selečí bok lze nahradit ořezem
jehněčí plec 200 g
lze nahradit ořezem
hovězí maso 200 g
lze nahradit ořezem
housky 2 ks
smetana ke šlehání 60 ml
cibule 1 ks
menší, nadrobno
máslo 100 g
petrželka 10 g
hladkolistá
žloutek 2 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
muškátový oříšek
mouka pšeničná hladká 10 g
mléko 200 ml
voda
lze nahradit vývarem, na podlití paprik
mrkev 40 g
nastrouhaná na velmi jemno
citronová štáva
na dochucení

1 Všechno maso očistěte, nakrájejte na kousky a osolte a opepřete. Cibuli osmahněte na lžíci másla, přidejte maso a opékejte, dokud se nezatáhne. Mezitím okrájejte kůrku z housek, namočte střídku ve smetaně, lehce vymačkejte a pak ochuťte špetkou muškátového oříšku. Přidejte k masu a společně umelte na masovém mlýnku a pak vymíchejte s jedním žloutkem a nasekanou petrželovou natí.

2 Rozpalte troubu na 200°C a na mřížku vložte jednu celou papriku. Pečte asi 10 minut, dokud se na ní neudělají tmavé puchýřky. Vyjměte ji z trouby, zakryjte v misce fólií. Po chvíli ji vyjměte, oloupejte a odstraňte z ní semeník. Dužinu nadrobno nasekejte a odložte stranou. Troubu ztlumte na 180°C.

3 Ze zbylých čtyř paprik seřízněte konce u stopky a odstraňte semeníky. Naplňte je masovou směsí, naskládejte do zapékací misky, podlijte vodou či vývarem a pečte doměkka, trvá to 30–40 minut, podle velikosti paprik.

4 Zbylé máslo a mouku zpěňte a umíchejte světlou jíšku. Zalijte ji mlékem a výpekem z paprik, rozmíchejte, přidejte jemně nastrouhanou mrkev, osolte a 15–20 minut povařte. Omáčku rozmixujte, dochuťte citronem nebo převařeným octem, solí a pepřem. Odstavte z ohně, vmíchejte žloutek a nasekanou papriku.

5 Podávejte s pečenými paprikami a nejlépe s žinčicovým knedlíkem.

Embedded node

NĚCO NAVÍC Zbude-li vám trochu masové náplně, vytvarujte z ní kuličky či placičky a upečte je v pekáčku s paprikami.

 

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit