Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Plněné papriky

České suroviny upravené s citem vytvářejí dokonalou harmonii.

Vydání: 2013/10
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT1H
Pečení 1:00
Maso Česká

Ingredience

    • 5 velkých červených špičatých paprik (kapií)
    • 200 g selečího boku nebo ořezu
    • 200 g jehněčí plece nebo ořezu
    • 200 g hovězího zadního nebo ořezu
    • 2 housky
    • 60–80 ml smetany na šlehání
    • 1 menší cibule, nakrájená nadrobno
    • 100 g másla
    • 10 g petrželové natě, hladkolisté
    • 2 žloutky
    • sůl
    • čerstvě mletý pepř
    • muškátový oříšek
    • 10 g hladké mouky
    • 200 ml mléka
    • voda nebo vývar na podlití paprik
    • 40 g mrkve, nastrouhané na velmi jemno
    • šťáva z citronu, na dochucení

Příprava jídla

1 Všechno maso očistěte, nakrájejte na kousky a osolte a opepřete. Cibuli osmahněte na lžíci másla, přidejte maso a opékejte, dokud se nezatáhne. Mezitím okrájejte kůrku z housek, namočte střídku ve smetaně, lehce vymačkejte a pak ochuťte špetkou muškátového oříšku. Přidejte k masu a společně umelte na masovém mlýnku a pak vymíchejte s jedním žloutkem a nasekanou petrželovou natí.

2 Rozpalte troubu na 200°C a na mřížku vložte jednu celou papriku. Pečte asi 10 minut, dokud se na ní neudělají tmavé puchýřky. Vyjměte ji z trouby, zakryjte v misce fólií. Po chvíli ji vyjměte, oloupejte a odstraňte z ní semeník. Dužinu nadrobno nasekejte a odložte stranou. Troubu ztlumte na 180°C.

3 Ze zbylých čtyř paprik seřízněte konce u stopky a odstraňte semeníky. Naplňte je masovou směsí, naskládejte do zapékací misky, podlijte vodou či vývarem a pečte doměkka, trvá to 30–40 minut, podle velikosti paprik.

4 Zbylé máslo a mouku zpěňte a umíchejte světlou jíšku. Zalijte ji mlékem a výpekem z paprik, rozmíchejte, přidejte jemně nastrouhanou mrkev, osolte a 15–20 minut povařte. Omáčku rozmixujte, dochuťte citronem nebo převařeným octem, solí a pepřem. Odstavte z ohně, vmíchejte žloutek a nasekanou papriku.

5 Podávejte s pečenými paprikami a nejlépe s žinčicovým knedlíkem.

Žinčicový knedlík

Vařená sladce kořenitá petržel a čerstvá žinčice dodají jemnému knedlíku velmi příjemnou chuť.

NĚCO NAVÍC Zbude-li vám trochu masové náplně, vytvarujte z ní kuličky či placičky a upečte je v pekáčku s paprikami.

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Tvarůžky v libečkovém pestu

Žinčicový knedlík

Linecké koláčky s brusinkovou náplní

REKLAMA

Přidat komentář