Plněné papriky

Plněné papriky

Hodnocení receptu
Průměr: 1 (3)
Do 30 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3299 kcal
Bílkoviny 144 g
Sacharidy 146 g
Tuky 225 g
Vláknina 17 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

České suroviny upravené s citem vytvářejí dokonalou harmonii.

Související recepty

Suroviny

paprika 5 ks
kápie, velké, špičaté, červené
200 g
selečí bok lze nahradit ořezem
jehněčí plec 200 g
lze nahradit ořezem
hovězí maso 200 g
lze nahradit ořezem
housky 2 ks
smetana ke šlehání 60 ml
cibule 1 ks
menší, nadrobno
máslo 100 g
petrželka 10 g
hladkolistá
žloutek 2 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
muškátový oříšek
mouka pšeničná hladká 10 g
mléko 200 ml
voda
lze nahradit vývarem, na podlití paprik
mrkev 40 g
nastrouhaná na velmi jemno
citronová štáva
na dochucení

1 Všechno maso očistěte, nakrájejte na kousky a osolte a opepřete. Cibuli osmahněte na lžíci másla, přidejte maso a opékejte, dokud se nezatáhne. Mezitím okrájejte kůrku z housek, namočte střídku ve smetaně, lehce vymačkejte a pak ochuťte špetkou muškátového oříšku. Přidejte k masu a společně umelte na masovém mlýnku a pak vymíchejte s jedním žloutkem a nasekanou petrželovou natí.

2 Rozpalte troubu na 200°C a na mřížku vložte jednu celou papriku. Pečte asi 10 minut, dokud se na ní neudělají tmavé puchýřky. Vyjměte ji z trouby, zakryjte v misce fólií. Po chvíli ji vyjměte, oloupejte a odstraňte z ní semeník. Dužinu nadrobno nasekejte a odložte stranou. Troubu ztlumte na 180°C.

3 Ze zbylých čtyř paprik seřízněte konce u stopky a odstraňte semeníky. Naplňte je masovou směsí, naskládejte do zapékací misky, podlijte vodou či vývarem a pečte doměkka, trvá to 30–40 minut, podle velikosti paprik.

4 Zbylé máslo a mouku zpěňte a umíchejte světlou jíšku. Zalijte ji mlékem a výpekem z paprik, rozmíchejte, přidejte jemně nastrouhanou mrkev, osolte a 15–20 minut povařte. Omáčku rozmixujte, dochuťte citronem nebo převařeným octem, solí a pepřem. Odstavte z ohně, vmíchejte žloutek a nasekanou papriku.

5 Podávejte s pečenými paprikami a nejlépe s žinčicovým knedlíkem.

Embedded node

NĚCO NAVÍC Zbude-li vám trochu masové náplně, vytvarujte z ní kuličky či placičky a upečte je v pekáčku s paprikami.

 

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/10

Apetit magazín

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy
  • Jak na to

5 tipů jak nejlépe uskladnit ořechy

Jádra suchých skořápkových plodů si při správném uskladnění zachovají svou chuť i barvu. Vyvarujte se plísni i žluknutí důkladným usušením, naložením do medu nebo vyzkoušejte zavaření jader v mikrovlnné troubě. ...
Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to
  • Tipy a triky

Nebojte se flambování! Poradíme vám, jak na to

Flambování nepatří mezi nejčastěji používané způsoby úpravy jídel, a to kvůli manipulaci s ohněm, která je k této kuchařské technice potřeba. Není se ale čeho bát! Poradíme vám, jak a čím flambovat, abyste předešli poranění a výsledek byl...
5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni
  • Novinky a zajímavosti

5 skvělých způsobů, jak dochutit dýni

Dýně je opravdovou esencí podzimu. Jemná chuť její dužiny může v jídle působit někdy lehce nevýrazně. Čím ji doplnit, aby opravdu zazářila? ...
Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?
  • Lidé a jídlo

Jak vypadaly kuchařky ze století Rettigové?

Kuchařky se v českých zemích vydávají od 16. století a do dnešní doby prošly zajímavým vývojem. I když se to možná na první pohled nezdá, kromě tehdejších chutí prozradí také mnoho o náladě ve...
Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni
  • Tipy a triky

Dýně jako dekorace i jako skvělá surovina v kuchyni

Období dýňových žní je tady. A poznáme to nejen v kuchyních, ale i na balkonech a u vchodových dveří. Pojďme se společně podívat, co se dá z dýně vytvořit a jak zužitkovat celý plod včetně dužiny a semínek.    ...

Obchod Apetit