Brazílie se nachází v tropické oblasti a je obklopena oceánem, což se odráží i v její kuchyni. Nechybí v ní maso, ale ani ryby, tropické ovoce a zelenina. Zkuste třeba poctivý hovězí hovězí steak s chimichurri a karamelizovanými paprikami!
Suroviny
Postup
Na papriky v pánvi rozehřejte olej, přidejte papriky, cibuli a za občasného míchání pomalu opékejte zhruba 15–20 minut, až zkaramelizují. Přidejte zbylé přísady a míchejte 2–4 minuty, až zesirupovatí. Podle chuti osolte. Nechte vychladnout, pokud necháte v chladu přes noc odpočinout, chutě se ještě lépe rozvinou.
Rozehřejte gril. Steaky na okrajích nařízněte, opepřete a grilujte 6 minut po každé straně. Pak nechte na prkénku přikryté alobalem 10 minut odpočinout.
Mezitím připravte chimichurri – smíchejte všechny přísady a osolte. Steaky podávejte s chimichurri a karamelizovanými paprikami, případně s lehkým salátem z polníčku.