0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Steaky s chimichurri & karamelizované papriky

Steaky s chimichurri & karamelizované papriky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Steaky s chimichurri & karamelizované papriky

3.2/5 Počet hodnocení: 5
Více než hodinu Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2644 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 84 g
Tuky 200 g
Vláknina 18 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Brazílie se nachází v tropické oblasti a je obklopena oceánem, což se odráží i v její kuchyni. Nechybí v ní maso, ale ani ryby, tropické ovoce a zelenina. Zkuste třeba poctivý hovězí hovězí steak s chimichurri a karamelizovanými paprikami!

Suroviny

roštěnec 4 ks
velké silné steaky z roštěnky
sůl vločková
pepř
hrubě mletý
polníček
k podávání
klínky, k podávání
Na karamelizované papriky
olivový olej 80 ml
paprika červená 3 ks
na proužky
cibule ½ ks
na tenké klínky
česnek 2 stroužky
na plátky
vinný ocet červený 30 ml
balzamikový ocet 30 ml
třtinový cukr 2 PL
Na chimichurri
petrželka hrnku
hladkolistá, nasekaná
koriandr čerstvý hrnku
nasekaný
oregano 1 PL
čerstvé, nasekané
česnek 1 stroužek
drcený
olivový olej 80 ml
paprika mletá sladká ½ ČL
mletá
římský kmín ½ ČL
drcený, opražený
koriandr mletý ½ ČL
citronová šťáva 1,5 ks
z 1 citronu

1 Na papriky v pánvi rozehřejte olej, přidejte papriky, cibuli a za občasného míchání pomalu opékejte zhruba 15–20 minut, až zkaramelizují. Přidejte zbylé přísady a míchejte 2–4 minuty, až zesirupovatí. Podle chuti osolte. Nechte vychladnout, pokud necháte v chladu přes noc odpočinout, chutě se ještě lépe rozvinou.

2 Rozehřejte gril. Steaky na okrajích nařízněte, opepřete a grilujte 6 minut po každé straně. Pak nechte na prkénku přikryté alobalem 10 minut odpočinout.

3 Mezitím připravte chimichurri – smíchejte všechny přísady a osolte. Steaky podávejte s chimichurri a karamelizovanými paprikami, případně s lehkým salátem z polníčku. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/7