Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Králík na šalvěji a česneku

Budete-li postupovat přesně podle návodu, získáte dokonalou lahůdku s krémovým česnekem a masem odpadávajícím od kostí.

Vydání: 2011/3
Autor:
Hodnocení:
35 (hlasů)
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 2 a půl hodiny
PT2H30M
Vaření 2:30
Maso

Ingredience

    • 1 králík, kuchyňsky upravený
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce hladké mouky
    • 200 ml panenského olivového oleje
    • 5 snítek šalvěje
    • 20 stroužků česneku, neoloupaných
    • 300 ml bílého vína
    • křupavá bageta či bramborová kaše k podávání

Příprava jídla

1 Oddělte z králíka stehna. Hřbet rozdělte na třetiny. Porce osolte, opepřete a poprašte moukou.

2 Postupně v širokém litinovém hrnci opečte na 2 lžících oleje dohněda. Vraťte všechno maso do hrnce, přidejte šalvěj, česnek, zbylý olej (nebojte se toho!) a víno. Přiklopte , ztlumte oheň na minimum a nechte pomalu bublat 2 až 2 a 1/2 hodiny.

3 Omáčka by měla zhoustnout a maso by mělo odpadávat od kostí. (Můžete králíka i péct v troubě předehřáté na 160 °C asi 3 hodiny, ale všechny složky se nespojí tak dokonale jako při vaření na sporáku.) Omáčku případně dosolte a králíka podávejte s bagetou či bramborovou kaší.

NĚCO NAVÍC
Vymáčkněte si měkký česnek ze slupky na bagetu – je to dobrota!

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Dokonalé boloňské ragú

Vepřové na červeném zelí

Hovězí maso se sušenými rajčaty a rozmarýnem

Pomalu pečený bůček s bramborami boulangère

Jemná kuřecí korma

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
OK
Obrazek uzivatele
Lepsiho kralika jsem nejedla. Tim ze je pomalu duseny ve smesi oleje a vina , je stavnaty a velmi chutny. Podavala jsem ho s cersve upecenou bagetou, ktera podtrhla skvelou chut omacky.
Obrazek uzivatele
Opravdu vynikající. Od doby, kdy jsme ho vyzkoušeli poprvé, vaříme opakovaně. Králík je šťavnatý, se šalvějí a česnekem nemá chybu.:) Nejčastěji podáváme s bramborovou kaší.

Přidat komentář