Budete-li postupovat přesně podle návodu, získáte dokonalou lahůdku s krémovým česnekem a masem odpadávajícím od kostí.
Suroviny
Postup
Oddělte z králíka stehna. Hřbet rozdělte na třetiny. Porce osolte, opepřete a poprašte moukou.
Postupně v širokém litinovém hrnci opečte na 2 lžících oleje dohněda. Vraťte všechno maso do hrnce, přidejte šalvěj, česnek, zbylý olej (nebojte se toho!) a víno. Přiklopte , ztlumte oheň na minimum a nechte pomalu bublat 2 až 2 a 1/2 hodiny.
Omáčka by měla zhoustnout a maso by mělo odpadávat od kostí. (Můžete králíka i péct v troubě předehřáté na 160 °C asi 3 hodiny, ale všechny složky se nespojí tak dokonale jako při vaření na sporáku.) Omáčku případně dosolte a králíka podávejte s bagetou či bramborovou kaší.
NĚCO NAVÍC
Vymáčkněte si měkký česnek ze slupky na bagetu – je to dobrota!
Komentáře
Anonym
03.08.2014 13:09
OK
OK
Hana Kadlčáková
10.12.2015 19:51
Lepsiho kralika jsem nejedla.
Lepsiho kralika jsem nejedla. Tim ze je pomalu duseny ve smesi oleje a vina , je stavnaty a velmi chutny. Podavala jsem ho s cersve upecenou bagetou, ktera podtrhla skvelou chut omacky.
Veronika Dulíková
16.07.2020 14:52
Opravdu vynikající. Od doby,
Opravdu vynikající. Od doby, kdy jsme ho vyzkoušeli poprvé, vaříme opakovaně. Králík je šťavnatý, se šalvějí a česnekem nemá chybu.:) Nejčastěji podáváme s bramborovou kaší.