0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Králík na šalvěji a česneku

Králík na šalvěji a česneku

4.3/5 Počet hodnocení: 43
Více než hodinu Velmi snadné 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2427 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 56 g
Tuky 198 g
Vláknina 19 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Budete-li postupovat přesně podle návodu, získáte dokonalou lahůdku s krémovým česnekem a masem odpadávajícím od kostí.

Suroviny

králičí maso 1 ks
kuchyňsky upravený
sůl
a čerstvě mletý pepř
mouka pšeničná hladká 2 PL
olivový olej 200 ml
panenský
šalvěj 5 snítek
česnek 20 stroužků
neoloupané
bageta
křupavá či bramborová kaše k podávání

Postup

1

Oddělte z králíka stehna. Hřbet rozdělte na třetiny. Porce osolte, opepřete a poprašte moukou.

2

Postupně v širokém litinovém hrnci opečte na 2 lžících oleje dohněda. Vraťte všechno maso do hrnce, přidejte šalvěj, česnek, zbylý olej (nebojte se toho!) a víno. Přiklopte , ztlumte oheň na minimum a nechte pomalu bublat 2 až 2 a 1/2 hodiny.

3

Omáčka by měla zhoustnout a maso by mělo odpadávat od kostí. (Můžete králíka i péct v troubě předehřáté na 160 °C asi 3 hodiny, ale všechny složky se nespojí tak dokonale jako při vaření na sporáku.) Omáčku případně dosolte a králíka podávejte s bagetou či bramborovou kaší.

NĚCO NAVÍC
Vymáčkněte si měkký česnek ze slupky na bagetu – je to dobrota!

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/3

Komentáře

Hana Kadlčáková

Lepsiho kralika jsem nejedla. Tim ze je pomalu duseny ve smesi oleje a vina , je stavnaty a velmi chutny. Podavala jsem ho s cersve upecenou bagetou, ktera podtrhla skvelou chut omacky.

Veronika Dulíková

Opravdu vynikající. Od doby, kdy jsme ho vyzkoušeli poprvé, vaříme opakovaně. Králík je šťavnatý, se šalvějí a česnekem nemá chybu.:) Nejčastěji podáváme s bramborovou kaší.

Apetit magazín

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout
  • Tipy a triky

Jak vybrat nejlepší olivový olej a co s ním podniknout

Olivovému oleji se připisují skvělé účinky jako dlouhověkost a zdraví. Je nedílnou součástí středomořské stravy, oblíbený je však po celém světě. Jaký typ olivového oleje si pořídit na salát, s kterým vařit a co znamenají názvy na etiketách...
5 jídel, která si domů raději neobjednávejte
  • Poradna

5 jídel, která si domů raději neobjednávejte

V uplynulých letech se s rozvážkovou službou jídla do domu doslova roztrhl pytel. Pokud i vy patříte mezi milovníky restauračního jídla v teple a klidu domova, možná vás zaujme našich pět tipů, čemu se ve verzi ‚s sebou‘ raději vyhnout. ...
Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!
  • Lidé a jídlo

Jambalaya, gumbo, beignets: Uvařte si menu z New Orleans!

Slavná kuchyně lousianského města New Orleans je výsledkem bohaté směsice kultur, které našly svůj domov podél řeky Mississippi. Projevuje se specifickými jídly, plnými vůní a barev. Připravit si je doma v českých podmínkách je překvapivě...
Jak na dokonalý vývar
  • Tipy a triky

Jak na dokonalý vývar

Vývar je dokonalou surovinou pro každou omáčku, polévku a velkou část dalších pokrmů. Je základem profesionálního i amatérského vaření. Jeho příprava zabere nějaký ten čas, ale můžete připravit velké množství a po dávkách ho zamrazit....

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč