0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Králičí recepty

Králičí maso bylo ještě u nás donedávna běžným živočišným zdrojem bílkovin. Generace našich babiček a prababiček z vesnických oblastí totiž často chovala králíky. Králičí maso na talíři proto nebylo nijak výjimečné. Králík se dnes stává vzácností pomalu už i na venkově a městský člověk se však s králíkem dnes setká spíš v restauraci.

...

  
Králičí maso není tučné, je tedy nízkokalorické a vhodné zejména pro děti a lidi, kteří se z různých důvodů vyhýbají tuku. Zároveň je i dobře stravitelné. Své dlouholeté příznivce si králičí maso nachází tradičně i třeba ve Francii či Itálii. Králičí maso se skvěle hodí na přípravu paštik a ragú, pečený se dokonale se hodí k omáčkám. U nás pak najdete širokou škálu receptů od těstovin s králíkem přes králíka na smetaně až po králičí vinnou klobásu či nádivku z králíka.

Jak připravit králíka

Z králíka se většinou nejllépe využívá maso stehenní nebo hřbet.

Světové králičí pochoutky 

Králičí maso můžete použít, chcete-li odlehčit i klasické a oblíbené recepty kuchyně světové.

Klasické i netradiční králičí speciality 

Připravujete-li králíka, je dobré si dopředu položit jednu základní otázku. Ta zní, zda chcete nechat králičí maso vyniknout nebo naopak využít toho, že se dá poměrně snadno ochutit podle libosti.

  • Pokud volíte první způsob, obejdete se při ochucování s kmínem, česnekem a bylinkami, případně slaninou nebo kouskem bůčku.
  • Stejně tak ale můžete králíka den předem naložit do pikantní chilli marinády, která masem krásně prostoupí a posune ho do úplně nové dimenze.
  • Pokud nemáte rádi pikantní pokrmy, vyzkoušet můžete třeba i naše králičí marinované řízky

Celý popis

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč