Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2011/3

Olivy & olivový olej
Vaříme pooomalu...
Oslavte jaro pažitkou
Sladké & šťavnaté dezerty

Upoutávky z Apetitu

Olivy & olivový olej

Recepty jsme vám přivezli přímo ze španělské Andalusie. Nasbírali jsme je mezi tankery s olejem a olivovými stromy, mezi zdmi starobylých rytířských sídel, a hlavně mezi lidmi, kteří jídlo milují jako vy.

Jaro přičaruje pažitka

Stačí několik nasekaných stonků, a máte jaro na talíři! Lehce štiplavá pažitka neboli šnytlík je v některých kombinacích naprosto úchvatná. Přesvědčte se o tom s pomocí našich receptů.

Vaříme pooomalu...

Dát do hrnce, jít od toho a za pár hodin vytáhnout lahůdku. Sen? Nikoli! Ať se jídlo vaří samo.

Recepty z vydání

Cornish pasty

Původně to bylo jídlo horníků v cornwallských cínových dolech. Okraj, za který taštičky drželi, zahazovali – jako...

Kapsy dvou náplní

Takovéhle taštičky prý jedli finští horníci. Chcete-li, označte tvarováním nebo ornamentem z těsta, který konec kapes...

Empanada

Empanadas se v různých podobách a velikostech pečou ve Španělsku i v Latinské Americe. Tahle je super teplá i zastudena.

Olivy k snídani

Hlavně po noci plné silného španělského vína vám přijde vhod tahle snídaně na lžičku.

Zapečené chorizo s bramborami

Tahle lahůdka vznikla vlastně náhodou – zbyla mi kaše z předchozího dne a v lednici jsem měla chorizo s olivami...

Kukuřičné jednohubky s olivami a ančovičkou

Chcete hosty navnadit, polechtat jejich mlsné pohárky? Tak jim dejte pidikoláčky. Jsou vtipné, malé a hotové za...

Bramborový krém s vůní lanýžů

Nemáte lanýžový kaviár? Nevadí, polévku můžete ochutit i lanýžovou pastou nebo olejem.

Maková panenka s olivovou salsou

Panenku můžete obalit nejen do máku, ale i do sezamových semínek.

Sladký koláč s olivami

Na koláč jsme dostali recept v malebném městě Úbeda, kde dokonce nedávno objevili synagogu zastavěnou do obytných domů...

Zmrzlina z olivového oleje

Ne, nezbláznili jsme se! Zmrzlinu jsme jedli celý týden, pokaždé od jiného kuchaře, ale vždycky byla fantastická.

Smetanové brambory s pažitkou a tahini

Pěkné nové brambory nemusíte loupat, stačí je umýt; jinak je oloupejte po uvaření.

Sýrový krém s pažitkou a červeným pepřem

Kozí sýr je v kombinaci s lučinou natolik jemný, že zachutná i těm, kteří ho nemusejí.

Pažitkové palačinky s jemnou bylinkovou náplní

Nadýchané palačinky s tvarohem a bylinkami přijdou vhod jako jarní večeře.

Smetanový dort s pažitkou a řeřichou

Spousta pažitky a mladé lístky řeřichy dodají koláči ze smetany a sýra nejen skvělou chuť, ale i krásu. Prostě k...

Dokonalé boloňské ragú

Koncentrovaná chuť Itálie!

Vepřové na červeném zelí

Maso i příloha v jednom.

Hovězí maso se sušenými rajčaty a rozmarýnem

Pomalou přípravou získáte měkoučké maso a skvělou omáčku.

Pomalu pečený bůček s bramborami boulangère

Ani kapka šťávy nepřijde nazmar...

Jemná kuřecí korma

Voní v celém bytě, na chodbě i pod oknem... Až se nabažíte téhle verze, vyzkoušejte kari pastu tikka masala nebo...

Králík na šalvěji a česneku

Budete-li postupovat přesně podle návodu, získáte dokonalou lahůdku s krémovým česnekem a masem odpadávajícím od kostí.

Omeleta Arnolda Bennetta

Tato omeleta prý zachutnala britskému spisovateli Arnoldu Bennettovi v londýnském hotelu Savoy natolik, že si ji pak...

Voltairův drůbeží vývar

Zda měl autor Candida tuhle polévku rád, nebo ji někdo pojmenoval na jeho počest, se nám zjistit nepodařilo. V každém...

Biftek Chateaubriand

Původní recept na omáčku pracuje s telecí šťávou (jus), ale ruku na srdce – máte, podobně jako Chateaubriand,...

Runebergovy bábovičky

Původní dortíky vynalezla básníkova žena Fredrika, časem se začaly péct v mnoha podobách. Autor slov finské hymny Johan...

Polévka à la Mór Jókai

Maďarský buditelský spisovatel Jókai pocházel z Komárna a miloval tuhle polévku, nyní zvanou Jókai bableves, která...

Čokoládový dort (Tarte au chocolat)

Dort můžete ozdobit čokoládovými hoblinami. Rozehřejte tmavou čokoládu a nalijte ji na pomaštěný plech. Po zatuhnutí z...

Génoise s ovocem (Génoise aux fruits)

Cihla francouzské cukrařiny. Piškotové těsto, ze kterého se dá vystavět nespočet dortů.

Pažitkové špagety s ricottou a oříšky kešú

Pro ty, co se neobejdou bez masa, můžete do špaget přidat kousky opečeného kuřecího nebo krůtího masa, šunky nebo...

Nasi goreng se saté z tofu

Nasi goreng znamená v doslovném překladu smažená rýže. Saté neboli satay bývají špízky z marinovaného masa s omáčkou...

2007/9

Září 2007

2008/7

Červenec 2008

REKLAMA

Přidat komentář