0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Coniglio alla cacciatora (králík po myslivecku)

Coniglio alla cacciatora (králík po myslivecku)

3.7 / 5. Počet hodnocení: 38
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1318 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 35 g
Tuky 105 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Králík po myslivecku se dusí s vínem, bylinkami a rajčatovým protlakem. Připravuje ho tak šéfkuchař Emanuele Ridi, který ví, že díky tomu je králičí maso jemné a šťavnaté.

Suroviny

králičí maso 1 ks
chlazený, malý, rozdělený na porce
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká
na obal
olivový olej 100 ml
rozmarýn 1 snítka
olivy černé 1 hrst
scezené
šalvěj 1 snítka
česnek 4 stroužek
lehce zmáčknutý
víno bílé 100 ml
rajčatový protlak 100 g
koncentrovaný
bageta
lze nahradit italským bílým chlebem, k podávání

1 Porce králíka osolte, opepřete, zlehka obalte v mouce; přebytečnou oklepněte. V hrnci na oleji asi minutu zvolna opékejte česnek dožluta. Pak ho vyjměte a vyhoďte. Na ochucený olej dejte porce králíka a opékejte dozlatova; přibližně čtyři minuty z každé strany.

2 Přihoďte bylinky, olivy a zalijte vínem. Protlak rozmíchejte v přibližně 100 ml vlažné vody a vlijte ho do hrnce. Přiklopte a na mírném ohni duste asi 45 minut doměkka. (Dokonale šťavnaté maso získáte, když ho budete na mizivém plameni opravdu pozvolna dusit dvě hodiny.) Když je králík měkký, ochutnejte, jestli není potřeba dosolit omáčku. Podávejte s křupavou bagetou nebo italským bílým chlebem.

NĚCO NAVÍC
Koncentrovaný rajský protlak, italsky doppio concentrato di pomodoro, je dvakrát redukovaný protlak – jeden kilogram protlaku je vyrobený ze šesti kil rajčat. Má díky tomu konzistenci pasty a velmi intenzivní chuť. Občas se prodává v supermarketech v tubě (například od firmy Mutti) nebo ho koupíte v obchodech s italskými potravinami (např. www.italske-pochoutky.cz či www.labottega.cz). V Emanuelově obchůdku Little Italy ho mají 400 g za 70 Kč. V nouzi ho lze nahradit obyčejným rajským protlakem.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2010/3 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2010/3

Apetit magazín

KVÍZ: krajové speciality
  • Kvízy

KVÍZ: krajové speciality

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...
KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?
  • Kvízy

KVÍZ: Jak dobří jste v úpravě hovězího masa?

Chcete uvařit guláš nebo roštěnky k nedělnímu obědu? Tušíte, jestli se na vývar lépe hodí přední nebo zadní hovězí či které použít do rajské? S naším kvízem můžete zjistit, jak si s hovězím rozumíte. ...
Komerční sdělení
Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Léto, rodina, přátelé, skvělé pití a italská pohoda!

Aperitivo Italiano je chvíle vyhrazená rodině, přátelům a ochutnávání. Nesmí chybět tyčinky grissini, krekry, sušená rajčata, olivy a samozřejmě sklenička osvěžujícího aperitivu, který doladí party atmosféru a připraví chuťové buňky na...

Obchod Apetit