Králík po myslivecku se dusí s vínem, bylinkami a rajčatovým protlakem. Připravuje ho tak šéfkuchař Emanuele Ridi, který ví, že díky tomu je králičí maso jemné a šťavnaté. Pokud hledáte luxusní recept na králíka, pak tento nesmíte minout.
Suroviny
Postup
Porce králíka osolte, opepřete, zlehka obalte v mouce; přebytečnou oklepněte. V hrnci na oleji asi minutu zvolna opékejte česnek dožluta. Pak ho vyjměte a vyhoďte. Na ochucený olej dejte porce králíka a opékejte dozlatova; přibližně čtyři minuty z každé strany.
Přihoďte bylinky, olivy a zalijte vínem. Protlak rozmíchejte v přibližně 100 ml vlažné vody a vlijte ho do hrnce. Přiklopte a na mírném ohni duste asi 45 minut doměkka. (Dokonale šťavnaté maso získáte, když ho budete na mizivém plameni opravdu pozvolna dusit dvě hodiny.) Když je králík měkký, ochutnejte, jestli není potřeba dosolit omáčku. Podávejte s křupavou bagetou nebo italským bílým chlebem.
NĚCO NAVÍC
Koncentrovaný rajský protlak, italsky doppio concentrato di pomodoro, je dvakrát redukovaný protlak – jeden kilogram protlaku je vyrobený ze šesti kil rajčat. Má díky tomu konzistenci pasty a velmi intenzivní chuť. Občas se prodává v supermarketech v tubě (například od firmy Mutti) nebo ho koupíte v obchodech s italskými potravinami. V nouzi ho lze nahradit obyčejným rajským protlakem.