Coniglio alla cacciatora (králík po myslivecku)

Coniglio alla cacciatora (králík po myslivecku)

Hodnocení receptu
Průměr: 3.6 ()
Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1318 kcal
Bílkoviny 26 g
Sacharidy 35 g
Tuky 105 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Králík po myslivecku se dusí s vínem, bylinkami a rajčatovým protlakem. Připravuje ho tak šéfkuchař Emanuele Ridi, který ví, že díky tomu je králičí maso jemné a šťavnaté.

Suroviny

králičí maso 1 ks
chlazený, malý, rozdělený na porce
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká
na obal
olivový olej 100 ml
rozmarýn 1 snítka
olivy černé 1 hrst
scezené
šalvěj 1 snítka
česnek 4 stroužek
lehce zmáčknutý
víno bílé 100 ml
rajčatový protlak 100 g
koncentrovaný
bageta
lze nahradit italským bílým chlebem, k podávání

1 Porce králíka osolte, opepřete, zlehka obalte v mouce; přebytečnou oklepněte. V hrnci na oleji asi minutu zvolna opékejte česnek dožluta. Pak ho vyjměte a vyhoďte. Na ochucený olej dejte porce králíka a opékejte dozlatova; přibližně čtyři minuty z každé strany.

2 Přihoďte bylinky, olivy a zalijte vínem. Protlak rozmíchejte v přibližně 100 ml vlažné vody a vlijte ho do hrnce. Přiklopte a na mírném ohni duste asi 45 minut doměkka. (Dokonale šťavnaté maso získáte, když ho budete na mizivém plameni opravdu pozvolna dusit dvě hodiny.) Když je králík měkký, ochutnejte, jestli není potřeba dosolit omáčku. Podávejte s křupavou bagetou nebo italským bílým chlebem.

NĚCO NAVÍC
Koncentrovaný rajský protlak, italsky doppio concentrato di pomodoro, je dvakrát redukovaný protlak – jeden kilogram protlaku je vyrobený ze šesti kil rajčat. Má díky tomu konzistenci pasty a velmi intenzivní chuť. Občas se prodává v supermarketech v tubě (například od firmy Mutti) nebo ho koupíte v obchodech s italskými potravinami (např. www.italske-pochoutky.cz či www.labottega.cz). V Emanuelově obchůdku Little Italy ho mají 400 g za 70 Kč. V nouzi ho lze nahradit obyčejným rajským protlakem.

 

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit