Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme.
Oloupaný česnek rozmačkáme a do každého plátku masa vetřeme cca 1 stroužek česneku.
Maso obalíme v mouce, oklepeme a prudce opečeme na rozpáleném oleji. Opečené maso vyndáme a udržujeme v teple.
Do výpeku nasypeme nadrobno pokrájené cibule a anglickou slaninu. Za častého míchání opečeme dozlatova.
Na cibuli se slaninou uložíme maso, podlijeme vývarem nebo horkou vodou a pod pokličkou dusíme doměkka.
V hrnku vývaru nebo vody rozkvedláme lžíci mouky a přes sítko nalijeme k téměř měkkému masu. Promícháme a dodusíme do úplného změknutí masa.
Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.
Suroviny
Porce
4
Suroviny
Porce
4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 339 kcal
- Bílkoviny 34.25 g
- Sacharidy 4.5 g
- Tuky 20 g