Česnekové roštěnky

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Česnekové roštěnky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

hovězí maso 600 g
zadní
sůl
pepř
mletý
mouka pšeničná hladká
cibule 2 ks
česnek
olej
anglická slanina 80 g
Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Oloupaný česnek rozmačkáme a do každého plátku masa vetřeme cca 1 stroužek česneku. Maso obalíme v mouce, oklepeme a prudce opečeme na rozpáleném oleji. Opečené maso vyndáme a udržujeme v teple. Do výpeku nasypeme nadrobno pokrájené cibule a anglickou slaninu. Za častého míchání opečeme dozlatova. Na cibuli se slaninou uložíme maso, podlijeme vývarem nebo horkou vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. V hrnku vývaru nebo vody rozkvedláme lžíci mouky a přes sítko nalijeme k téměř měkkému masu. Promícháme a dodusíme do úplného změknutí masa. Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.
Autor: nina.zbra

Obchod Apetit