Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Česnekové roštěnky

Popis receptu: 
Česnekové roštěnky
Autor: Nina Davidova
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    600 g zadního hovězího masa, sůl, mletý pepř, hladká mouka, 2 velké cibule, česnek, olej, 80 g anglické slaniny

Příprava jídla

Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme. Oloupaný česnek rozmačkáme a do každého plátku masa vetřeme cca 1 stroužek česneku. Maso obalíme v mouce, oklepeme a prudce opečeme na rozpáleném oleji. Opečené maso vyndáme a udržujeme v teple. Do výpeku nasypeme nadrobno pokrájené cibule a anglickou slaninu. Za častého míchání opečeme dozlatova. Na cibuli se slaninou uložíme maso, podlijeme vývarem nebo horkou vodou a pod pokličkou dusíme doměkka. V hrnku vývaru nebo vody rozkvedláme lžíci mouky a přes sítko nalijeme k téměř měkkému masu. Promícháme a dodusíme do úplného změknutí masa. Podáváme s rýží nebo bramborovou kaší.
REKLAMA

Přidat komentář