0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Živáňská pečeně z krkovice

Živáňská pečeně z krkovice

3.5 / 5. Počet hodnocení: 25
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 611 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 70 g
Tuky 19 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Špíz pro celý regiment!

Suroviny

krkovice 1 ks
2–3 kg
sůl
pepř
čerstvě mletý
klobása pikantní 3 ks
měkké paprikové
paprika červená 2 ks
paprika žlutá 2 ks
cibule 3 ks
větší kusy
brambory pečené
nebo chléb k podávání
Na marinádu
hořčice dijonská 4 PL
kečup 4 PL
česnek 5 stroužky

1 Krkovici rozkrájejte na plátky silné asi 2 cm, lehce je naklepejte klouby prstů (ne paličkou) a osolte i opepřete. Klobásy překrojte podélně napůl, cibuli nakrájejte na plátky, papriky zbavte semeníků a nakrájejte na čtvrtky.

2 Na dvě dlouhé jehly vzdálené asi 8 cm vedle sebe napichujte střídavě plátek masa, půlku klobásy, na jednu jehlu cibuli, na druhou papriku (v dalším kole to bude obráceně) a pak zase maso až do spotřebování přísad. Nedávejte přísady příliš těsně vedle sebe, aby žár při grilování mohl dobře pronikat dovnitř

3 Smíchejte přísady na marinádu a celou živáňskou jí potřete a dobře do ní vmasírujte. Zabalte důkladně do alobalu a dejte nejméně na 1–1,5 hodiny na gril; po 20 minutách otáčejte. Upečenou živáňskou sejměte z grilu a nechte 15 minut v alobalu odpočinout. Pak alobal roztrhněte a špíz podávejte s pečenými bramborami nebo jen s chlebem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Komentáře

Apetit magazín

Jak na masové kuličky
  • Tipy a triky

Jak na masové kuličky

Dají se různě ochucovat  a připravit na sto způsobů. Lze je péct v troubě a taky mrazit. Masové kuličky mají jenom samá plus a na našich redakčních večírcích zmizí vždycky jako první. Potřebujete další důvod k tomu je vyzkoušet? ...
KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?
  • Kvízy

KVÍZ: Vyznáte se v českých krajových specialitách?

Knedlo vepřo zná každý – oblíbený český pokrm nabízejí nejen hospody a restaurace ale také školní jídelny a kantýny. Česká kuchyně má ovšem daleko víc co nabídnout. Důkazem jsou speciality z českých a moravských koutů. Schválně, s kolika z...
Komerční sdělení
Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!
  • Lidé a jídlo

Nadýchané, a přece udržitelné mlsání!

Sladká, příjemně nadýchaná a křupavá svačinka, která se doslova rozpustí na jazyku a vy si ji nejlépe vychutnáte v kombinaci s oblíbenou kávou nebo čajem. Takové chvíle moc nestojí, o to důležitější a povznášející v životě jsou. Užijte si...

Obchod Apetit