0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Živáňská pečeně z krkovice

Živáňská pečeně z krkovice

4.5/5 Počet hodnocení: 28
Více než hodinu Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 611 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 70 g
Tuky 19 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Špíz pro celý regiment!

Suroviny

2–3 kg
sůl
pepř
čerstvě mletý
měkké paprikové
paprika červená 2 ks
paprika žlutá 2 ks
cibule 3 ks
větší kusy
brambory pečené
nebo chléb k podávání
Na marinádu
hořčice dijonská 4 PL
kečup 4 PL
česnek 5 stroužky

Postup

1

Krkovici rozkrájejte na plátky silné asi 2 cm, lehce je naklepejte klouby prstů (ne paličkou) a osolte i opepřete. Klobásy překrojte podélně napůl, cibuli nakrájejte na plátky, papriky zbavte semeníků a nakrájejte na čtvrtky.

2

Na dvě dlouhé jehly vzdálené asi 8 cm vedle sebe napichujte střídavě plátek masa, půlku klobásy, na jednu jehlu cibuli, na druhou papriku (v dalším kole to bude obráceně) a pak zase maso až do spotřebování přísad. Nedávejte přísady příliš těsně vedle sebe, aby žár při grilování mohl dobře pronikat dovnitř

3

Smíchejte přísady na marinádu a celou živáňskou jí potřete a dobře do ní vmasírujte.

4

Zabalte důkladně do alobalu a dejte nejméně na 1–1,5 hodiny na gril; po 20 minutách otáčejte.

5

Upečenou živáňskou sejměte z grilu a nechte 15 minut v alobalu odpočinout.

6

Pak alobal roztrhněte a špíz podávejte s pečenými bramborami nebo jen s chlebem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Komentáře

Alžběta Balejková

Zítra to mají zákazníci jako menu.Tak uvidíme co sklidíme za ohlas a aplaus.

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč