Špíz pro celý regiment!
Suroviny
Postup
Krkovici rozkrájejte na plátky silné asi 2 cm, lehce je naklepejte klouby prstů (ne paličkou) a osolte i opepřete. Klobásy překrojte podélně napůl, cibuli nakrájejte na plátky, papriky zbavte semeníků a nakrájejte na čtvrtky.
Na dvě dlouhé jehly vzdálené asi 8 cm vedle sebe napichujte střídavě plátek masa, půlku klobásy, na jednu jehlu cibuli, na druhou papriku (v dalším kole to bude obráceně) a pak zase maso až do spotřebování přísad. Nedávejte přísady příliš těsně vedle sebe, aby žár při grilování mohl dobře pronikat dovnitř
Smíchejte přísady na marinádu a celou živáňskou jí potřete a dobře do ní vmasírujte.
Zabalte důkladně do alobalu a dejte nejméně na 1–1,5 hodiny na gril; po 20 minutách otáčejte.
Upečenou živáňskou sejměte z grilu a nechte 15 minut v alobalu odpočinout.
Pak alobal roztrhněte a špíz podávejte s pečenými bramborami nebo jen s chlebem.
Komentáře
29.07.2014 14:26
Zítra to mají zákazníci jako
Zítra to mají zákazníci jako menu.Tak uvidíme co sklidíme za ohlas a aplaus.