Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Živáňská pečeně z krkovice
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.6/5 Počet hodnocení: 31
Do dvou hodin Snadné 8

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 611 kcal
Bílkoviny 33 g
Sacharidy 70 g
Tuky 19 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Živáňská pečeně na jehle je špíz pro celý regiment! Kombinace krkovice, klobásky, cibule, papriky a pikantní marinády je záruka dobrého oběda či večeře. Nakrojte k nim čerstvý chléb, nalijte skleničku piva a hostina může začít. A teď už jen ten recept...

Suroviny

2–3 kg, v celku
sůl
pepř
čerstvě mletý
měkké paprikové
větší kusy (nejlépe bílé)
nebo chléb k podávání
Na marinádu
hořčice dijonská 4 PL
česnek 5 stroužků

Postup

1

Krkovici rozkrájejte na plátky silné asi 2 cm, lehce je naklepejte klouby prstů (ne paličkou) a osolte i opepřete. Klobásy překrojte podélně napůl, cibuli nakrájejte na plátky, papriky zbavte semeníků a nakrájejte na čtvrtky.

2

Na dvě dlouhé jehly vzdálené asi 8 cm vedle sebe napichujte střídavě plátek masa, půlku klobásy, na jednu jehlu cibuli, na druhou papriku (v dalším kole to bude obráceně) a pak zase maso až do spotřebování přísad. Nedávejte přísady příliš těsně vedle sebe, aby žár při grilování mohl dobře pronikat dovnitř

3

Smíchejte přísady na marinádu a celou živáňskou jí potřete a dobře do ní vmasírujte.

4

Zabalte důkladně do alobalu a dejte nejméně na 1–1,5 hodiny na gril; po 20 minutách otáčejte.

5

Upečenou živáňskou sejměte z grilu a nechte 15 minut v alobalu odpočinout.

6

Pak alobal roztrhněte a špíz podávejte s pečenými bramborami nebo jen s chlebem.

Související články

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Komentáře

29.07.2014 14:26

Zítra to mají zákazníci jako menu.Tak uvidíme co sklidíme za ohlas a aplaus.

Apetit magazín

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí
  • Lidé a jídlo

Pavel Berky: Teď jsem kuchař, ale móda mi chybí

Pavel Berky každý měsíc testuje jeden z našich receptů, točí k němu postupové video a přidává tipy a triky navíc. Přestože je Pavel uznávaným módním návrhářem, znáte ho spíše ze sociálních sítí jako usměvavého a věčně pozitivního kuchaře. ...