Žebírka s omáčkou

Žebírka s omáčkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6968 kcal
Bílkoviny 230 g
Cukr 47 g
Tuky 655 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Peprné kůstky, které provoní celý byt. 

Suroviny

žebra 1.5 kg
vepřová žebírka
Na potírání
olej 2 dcl
pepř
dle chuti
sójová omáčka 2 PL
kečup 2 PL
lze vynechat
víno bílé 2 PL
lze vynechat
med 1 PL
lze vynechat
Na omáčku k namáčení
česnek 2 stroužky
prolisovaný
cibule 1 ks
najemno nakrájená, osmažená
škrob 1 PL
sójová omáčka 1 PL

Postup

1

Plát žebírek se vyplatí předem krátce předvařit, maso se trochu stáhne a zaručeně nebude syrové. Žebírka pak můžete buď naporcovat (ušetříte si pozdější práci), nebo ponechat v celku.

2

Pečte cca 30 minut při teplotě 200 °C (v elektrické troubě) nebo 180 °C (v troubě horkovzdušné). Kvůli závěrečnému zčervenání můžete použít grilovací stupeň, ale od trouby už raději neodcházejte, abyste pečínku nepřipálili. Během pečení potírejte maso olejem smíchaným s drceným pepřem a trochou sójové omáčky. Kdo má rád sladší chuť, může do oleje přidat i trochu jemného kečupu, sladšího vína a pár lžic medu. Maso pak bude krásně lesklé, trochu lepivé a zároveň ostré i sladké.

3

Omáčku k namáčení hotových žebírek připravte z prolisovaného česneku a cibulky osmažené na trošce oleje. Zalijte hrnkem vody, v níž jste rozmíchali lžíci škrobu, nechte přejít varem a přidejte sójovou omáčku podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 luxusních dezertů, které jsou přirozeně bezlepkové

Mlsejte světoznámé dezerty, které si bez obav vychutnají i ti, kteří lepek nesmějí nebo jim jednoduše nedělá dobře. Mandle, sladký sníh, smetana, ovoce a zmrzlina – už jen samotné ingredience znějí chutně. Seženete je jednoduše, vykouzlíte...
  • Suroviny

Kypřidla v kostce: kypřicí prášek vs. jedlá soda

U pečiva většinou chceme objem a nadýchanost, proto použítváme kypřidlo. Pomineme-li sílu kvasinek v droždí, existuje také možnost využít potravinářskou chemii. V čem se liší soda od kypřicího prášku a jak oba prostředky v těstě...
Komerční sdělení
  • Koktejl

Jak se blýsknout, když pořádáte narychlo svolanou akci?

Celkem neplánovaně jste se ocitli v roli hostitele a jste nervózní, jestli všechno klapne? Klid! Aby se u vás přátelé cítili příjemně, pokliďte, ale samozřejmě s mírou. Setřete z poliček a stolu prach, prožeňte podlahu vysavačem, odkliďte z...
  • Nakupujeme

7 kroků, jak si užít aplikaci Dny Apetit na maximum

Největší novinkou letošního roku je aplikace Dny Apetit, která vás hladce provede nejen Apetit piknikem, ale především také následným online festivalem Dny Apetit. V aplikaci najdete slevy na nákup až 40 % a spoustu dalších výhodných...

5 otázek a odpovědí k anti-covid opatřením na Apetit pikniku

Záleží nám na vašem zdraví i bezpečí. Proto jsme připravili letní trh na čerstvém vzduchu v krásném parku Grébovka, který nabízí dostatek prostoru pro všechny návštěvníky. Abychom si všichni Apetit piknik užili v pohodě a klidu, máme pro...

Obchod Apetit