Peprné kůstky, které provoní celý byt.
Postup
Plát žebírek se vyplatí předem krátce předvařit, maso se trochu stáhne a zaručeně nebude syrové. Žebírka pak můžete buď naporcovat (ušetříte si pozdější práci), nebo ponechat v celku.
Pečte cca 30 minut při teplotě 200 °C (v elektrické troubě) nebo 180 °C (v troubě horkovzdušné). Kvůli závěrečnému zčervenání můžete použít grilovací stupeň, ale od trouby už raději neodcházejte, abyste pečínku nepřipálili. Během pečení potírejte maso olejem smíchaným s drceným pepřem a trochou sójové omáčky. Kdo má rád sladší chuť, může do oleje přidat i trochu jemného kečupu, sladšího vína a pár lžic medu. Maso pak bude krásně lesklé, trochu lepivé a zároveň ostré i sladké.
Omáčku k namáčení hotových žebírek připravte z prolisovaného česneku a cibulky osmažené na trošce oleje. Zalijte hrnkem vody, v níž jste rozmíchali lžíci škrobu, nechte přejít varem a přidejte sójovou omáčku podle chuti.
Komentáře
Anonym
28.08.2006 10:56
Doporučuji!