0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Žebírka s omáčkou

Žebírka s omáčkou

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 6968 kcal
Bílkoviny 230 g
Sacharidy 47 g
Tuky 655 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Peprné kůstky, které provoní celý byt. 

Suroviny

žebra 1,5 kg
vepřová
Na potírání
olej 2 dcl
pepř
dle chuti
sójová omáčka 2 PL
kečup 2 PL
lze vynechat
lze vynechat
med 1 PL
lze vynechat
Na omáčku k namáčení
česnek 2 stroužky
prolisovaný
cibule 1 ks
najemno nakrájená, osmažená
škrob 1 PL
sójová omáčka 1 PL

Postup

1

Plát žebírek se vyplatí předem krátce předvařit, maso se trochu stáhne a zaručeně nebude syrové. Žebírka pak můžete buď naporcovat (ušetříte si pozdější práci), nebo ponechat v celku.

2

Pečte cca 30 minut při teplotě 200 °C (v elektrické troubě) nebo 180 °C (v troubě horkovzdušné). Kvůli závěrečnému zčervenání můžete použít grilovací stupeň, ale od trouby už raději neodcházejte, abyste pečínku nepřipálili. Během pečení potírejte maso olejem smíchaným s drceným pepřem a trochou sójové omáčky. Kdo má rád sladší chuť, může do oleje přidat i trochu jemného kečupu, sladšího vína a pár lžic medu. Maso pak bude krásně lesklé, trochu lepivé a zároveň ostré i sladké.

3

Omáčku k namáčení hotových žebírek připravte z prolisovaného česneku a cibulky osmažené na trošce oleje. Zalijte hrnkem vody, v níž jste rozmíchali lžíci škrobu, nechte přejít varem a přidejte sójovou omáčku podle chuti.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2004/4 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2004/4

Komentáře

Anonym

Doporučuji! Není to sice nic dietního, ale byla to dobrota! Já osobně příště do omáčky použiji kečup místo sojovky. Ale to už je na chuti každého... Dali jsme si k tomu krajíce chleba opečené na pánvi - takové "polo"topinky. A byla to dokonalá kombinace! Neváhejte!

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč