Dušené telecí ledvinky

Dušené telecí ledvinky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 4-6

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2513 kcal
Bílkoviny 60 g
Cukr 188 g
Tuky 161 g
Vláknina 22 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Podávejte s rýží, ale můžete si je labužnicky vychutnat i s jemným žemlovým knedlíkem nebo jen tak s křupavou houskou.

Suroviny

1 kg
telecí ledvinky
cibule 6 ks
nadrobno
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
mouka pšeničná hladká 100 g
vývar hovězí 1 l
kmín špetka
sádlo 150 g

1 Telecí ledvinky řádně očistěte a nakrájejte na proužky. Vhoďte je do vroucí vody a po 2 minutách sceďte.

2 V hrnci rozehřejte 2 lžíce sádla a opečte na něm dozlatova cibuli. Přidejte ledvinky a opékejte je asi 5 minut, aby se povrch zatáhl. Pak osolte, opepřete, přidejte špetku drceného kmínu, zalijte vývarem a duste doměkka asi 30 minut.

3 Na 100 g rozehřátého sádla vsypte mouku a míchejte, až zpění a zesvětlá. Takto připravenou jíškou zahustěte omáčku a provařte 15–20 minut. Nakonec případně dochuťte solí a pepřem.

 

 

JAK LEDVINKY OČISTIT

 

 

 

  • Základní čištění. Nařízněte tukový obal a ledvinky z něj vyloupněte. Pak je odblaňte. Obraťte, nařízněte u hlavního močovodu a vyřízněte paprskovitě se rozbíhající kanálky.
  • Pro krátké vaření. Pokud budete ledvinky připravovat jen krátce, důkladně je zbavte pachu po močovině. V uzavíratelné nádobě je zalijte mlékem tak, aby byly potopené. Nechte je v chladu máčet alespoň 2 hodiny. Pak vyperte pod tekoucí vodou a osušte.
  • Pro delší vaření. Budou-li se ledvinky dusit nebo vařit delší dobu, stačí je krátce spařit. Očištěné ledvinky vhoďte na 1–2 minuty do vroucí vody. Pak je sceďte a osušte.

 

 

Apetit magazín

  • Tipy a triky

Rostlinná alternativa mléka: ořechová

Ořechové nápoje Příprava rostlinného nápoje z ořechů je snazší než z obilí. Potřeba je pouze stolní mixér, pláténko, ořechy a dostatek času. Použít můžeme všechny druhy, které máme rádi. Postupně si projdeme, jaké účinky a...
Komerční sdělení

Ať má hostina tu správnou šťávu!

Chcete svý přátelům připravit báječnou hostinu? Základem úspěchu jsou kvalitní ingredience, snaha připravit jídlo s láskou a také ta pravá grilovací omáčka. Ta vám totiž jakýkoliv (ne) masový pokrm vyladí k dokonalosti! Ze sortimentu od...
Komerční sdělení
  • Tipy a triky

Prodlužte život myčce a zkraťte si čas v kuchyni

Dnešní doba nabízí řadu spotřebičů, bez kterých si nyní svou kuchyň nedokážeme představit. Myčka bývá nejvytíženějším kuchyňským spotřebičem. Dáváte jí však dostatečnou péči, aby za vás dobře a vytrvale myla nádobí?...
  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...

Obchod Apetit