Maso se zeleninou a spoustou pikantní šťávy přesně splňuje následující požadavek: spousta chuti snadno a rychle. Eva Kulová z Popradu, která nám recept poskytla, doporučuje vše podávat co nejteplejší, s chlebem nebo vařenými bramborami.
Suroviny
vepřové maso
900
g
na 6 plátků
játra vepřová
600
g
na 6 plátků
sůl
pepř
čerstvě mletý
hořčice plnotučná
2
PL
špek
300
g
uzená bílá slanina např. bačovská, na plátky
cibule
3
ks
velká, na plátky
paprika
6
ks
zelené slovenské papriky bez semeníku, na silnější plátky
rajče
6
ks
na plátky
feferonky
2
ks
feferonka zbavená semen a na plátky
rostlinný olej
4
PL
čerstvý k podávání
Postup
1
Plátky krkovice naklepejte, nařízněte na okrajích a po obou stranách osolte, posypte paprikou, pepřem a potřete hořčicí. Játra opepřete a potřete hořčicí. Oba druhy masa zprudka opečte v pánvi na části oleje. Odložte stranou.
2
Troubu předehřejte na 180 °C. Dno vyššího plechu s okrajem nebo velkého pekáče vyložte polovinou slaniny, cibule, paprik, rajčat a feferonek. Pokapejte olejem a na směs rozložte plátky masa a jater. Překryjte zbylými paprikami, rajčaty, cibulí a slaninou. Pečte 45–50 minut.
TIPY & TRIKY
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Slovenský nedělní oběd(4 recepty )
- Kolekce 30 skvělých českých i zahraničních receptů s játry(30 receptů )
- Slovanská kuchyně na talíři: výběr 40 ověřených receptů(40 receptů )