0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zbojnická pečínka

Zbojnická pečínka

5 / 5. Počet hodnocení: 7
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3990 kcal
Bílkoviny 392 g
Sacharidy 109 g
Tuky 230 g
Vláknina 24 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Maso se zeleninou a spoustou pikantní šťávy přesně splňuje následující požadavek: spousta chuti snadno a rychle. Eva Kulová z Popradu, která nám recept poskytla, doporučuje vše podávat co nejteplejší, s chlebem nebo vařenými bramborami.

Suroviny

vepřové maso 900 g
na 6 plátků
na 6 plátků
sůl
pepř
čerstvě mletý
paprika mletá sladká
hořčice plnotučná 2 PL
špek 300 g
uzená bílá slanina např. bačovská, na plátky
cibule 3 ks
velká, na plátky
paprika 6 ks
zelené slovenské papriky bez semeníku, na silnější plátky
rajče 6 ks
na plátky
feferonky 2 ks
feferonka zbavená semen a na plátky
rostlinný olej 4 PL
chleba
čerstvý k podávání

1 Plátky krkovice naklepejte, nařízněte na okrajích a po obou stranách osolte, posypte paprikou, pepřem a potřete hořčicí. Játra opepřete a potřete hořčicí. Oba druhy masa zprudka opečte v pánvi na části oleje. Odložte stranou.

2 Troubu předehřejte na 180 °C. Dno vyššího plechu s okrajem nebo velkého pekáče vyložte polovinou slaniny, cibule, paprik, rajčat a feferonek. Pokapejte olejem a na směs rozložte plátky masa a jater. Překryjte zbylými paprikami, rajčaty, cibulí a slaninou. Pečte 45–50 minut.

TIPY & TRIKY

 

  • Druhy masa na zbojnickou pečeni můžete různě kombinovat a játra zaměnit za roštěnky nebo svíčkovou. Dáváte-li přednost méně prorostlému masu, zkuste vepřové kotlety nebo plátky kýty (ořechu).
  • Pokrm se tradičně připravuje na ohni či grilu podobně jako živáňská pečeně. Příště můžete maso i zeleninu opékat na grilovací pánvi a přidat k tomu i brambory.

 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2012/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2012/10

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč