0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Lilky a la lasagne

Lilky a la lasagne

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1031 kcal
Bílkoviny 70 g
Sacharidy 70 g
Tuky 52 g
Vláknina 6 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Suroviny

lilek 1 ks
středně velký
olivový olej
strouhaný
mouka pšeničná hladká
sůl
strouhanka
1
krájená rajčata
cibule červená 1 ks
menší, nakrájená na maličké kostičky
pepř
česnek 2
bazalka 1 PL
čerstvá, nasekaná, lze nahradit sušenou
Nejprve je zapotřebí nechat "vypotit" lilky, ptáte seproč a jak na to? Lilky se nakrájí vertikálně na cca půl centimetrové plátky, pak se poskládají na talíř vyložený ubrousky, povrch lilku se posype solí a nechá se odpočinout půl hodinky. Po uplynutí času uvidíte jak budou lilky orosené ( opocené :), tuto fázi nevynechávejte, lilky tak pustí přebytečnou vodu a nebudou na chuť hořké. Plátky lilků osušte papírovou utěrkou a po obou stranách obalte v hladké mouce. Na pánvi rozpalte olivový olej a po obou stranách lilky osmažte, netrvá to moc dlouho max.pět minut, pak je dejte opět na ubrousky vyložený talíř , předehřejte troubu na 180°C a věnujte se přípravě omáčky. Nakrájenou cibulku necháme zezlátnout na dobře rozpáleném olivovém oleji a poté k ní přidáme stroužky česneku vcelku. Obé ještě minutku nebo dvě dobře mícháme, pak můžeme česnek vyhodit. Takhle nebude v receptu tak silná česneková chuť jako kdybychom česnek nakrájeli nebo prolisovali. Vyklopíme k cibulce rajčátka, promícháme a necháme celé pod pokličkou dusit dvacet minut. Pak vypneme, ochutíme bazalkou, solí a pepřem. Zapékací mísu nebo lépe dvě mističky ( opět se špatně servíruje , aby byly lilky pěkné i na pohled ) vymažeme olivovým olejem a vysypeme strouhankou. Teď začneme vrstvit ingredience, první dáme lilky, na ně polovinu omáčky, trochu parmazánu a mozzarellu nakrájenou předem na kostičky či půlkolečka. Poslední vrstvu musí trvořit lilky posypané směsí strouhanky smíchané s parmazánem. Což na povrchu udělá náádhernou krustičku....už se mi sbíhají sliny. Nezbývá než dát mňamku do trouby a zapékat cca 30min než bude povrch krásně nazlátlý. Potom vyndáme a necháme odpočinout ještě zhruba 15-20min, vím, že byste se do toho nejraději už pustili,ale tahle fáze je důležitá, zaprvé se štávička krásně zatáhne do lilků a i recept trochu vychladne a bude se dát krásně jíst. Podáváme tedy s bagetkou a vínkem, skvělé je bagetku namáčet do šťávičky , vím, že není slušné vymazávat zapékací misku...ale tohle musíte, taková dobrota nesmí přijít nazmar...no a já běžím koupit lilek jelikož už jsem na tenhle recept zas dostala obrovskou chuť :))))
Autor: sandrunka

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč