0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Bucatini s olivami, rajčaty a ořechovou strouhankou

Bucatini s olivami, rajčaty a ořechovou strouhankou

5/5 Počet hodnocení: 1
Do hodiny Velmi snadné Pro 4–6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4368 kcal
Bílkoviny 142 g
Sacharidy 422 g
Tuky 216 g
Vláknina 29 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Neotřelá ořechová strouhanka promění těstoviny v neobyčejný zážitek.

Suroviny

pečivo 2 hrsti
starší bílé pečivo (např. ciabatta) – natrhané nebo nakrájené
ořechy 1 hrst
piniové oříšky, vlašské ořechy, lískové oříšky, kešú... (viz Něco navíc)
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 120 ml
česnek 4 stroužky
rozmáčknuté
chilli paprička 2 ČL
sušené, drcené nebo v celku, lze nahradit chilli vločkami
oregano 2 snítky
čerstvé, otrhané lístky
tymián 2 snítky
čerstvý, otrhané lístky
citronová kůra
nastrouhaná z 1 citronu
olivy zelené 1 hrnek
přepůlené
bucatini 500 g
těstoviny
bazalka 1 hrst
kopr 1 hrst
parmazán 1 hrnek
strouhaný
velká, masitá, na plátky

1 Rozehřejte pánev na středním plameni, vsypte chléb, ořechy a velmi zvolna opékejte, aby byly ořechy i pečivo dozlatova. Potom všechno rozmixujte na drobenku, osolte, opepřete a ještě krátce na 2 lžících oleje opečte.

2 Ve velké pánvi s vyšším okrajem rozehřejte 80 ml olivového oleje, přisypte česnek, chilli papričky nebo vločky, oregano, tymián, citronovou kůru, špetku soli a pepře. Velmi zvolna opékejte na středním plameni zhruba 5–10 minut, potom stáhněte plamen na minimum a vmíchejte olivy, nechte ještě 5 minut opékat a přilijte víno.

3 Mezitím uvařte těstoviny v osolené vodě al dente, slijte a trochu vody z vaření si ponechte.

Hotové těstoviny přidejte do pánve, promíchejte s vodou z vaření těstovin a nechte je ještě minutu dvě v pánvi dojít. Pak odstavte z plotny a vmíchejte bazalku a parmazán. Podávejte s plátky rajčat a posypané ořechovou strouhankou.

NĚCO NAVÍC
Volba ořechů je na vás, pokud použijete lískové, doporučujeme pražit je zvlášť a zbavit slupek.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/7

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mleté maso

První novou kuchařkou roku 2023 je kniha Mleté maso. Novinka z edice Apetit vychází už v únoru a jak název napovídá, je věnována všestrannému využití jedné z velmi oblíbených surovin – mletého masa. ...
AD
Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů
  • Soutěže

Soutěž Vaříme s Rio Mare: Inspirace od oblíbených food blogerů

Každý březnový den můžete vyhrát předplatné časopisu Apetit a balíček plný výrobků Rio Mare! Co pro výhru udělat? Vařit s tuňákem! Další soutěže pro vás chystají i čtyři oblíbení food blogeři. Ti si pro vás spolu s Rio Mare připravili i...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč