Neotřelá ořechová strouhanka promění těstoviny v neobyčejný zážitek.
Suroviny
Postup
Rozehřejte pánev na středním plameni, vsypte chléb, ořechy a velmi zvolna opékejte, aby byly ořechy i pečivo dozlatova. Potom všechno rozmixujte na drobenku, osolte, opepřete a ještě krátce na 2 lžících oleje opečte.
Ve velké pánvi s vyšším okrajem rozehřejte 80 ml olivového oleje, přisypte česnek, chilli papričky nebo vločky, oregano, tymián, citronovou kůru, špetku soli a pepře. Velmi zvolna opékejte na středním plameni zhruba 5–10 minut, potom stáhněte plamen na minimum a vmíchejte olivy, nechte ještě 5 minut opékat a přilijte víno.
Mezitím uvařte těstoviny v osolené vodě al dente, slijte a trochu vody z vaření si ponechte.
Hotové těstoviny přidejte do pánve, promíchejte s vodou z vaření těstovin a nechte je ještě minutu dvě v pánvi dojít. Pak odstavte z plotny a vmíchejte bazalku a parmazán. Podávejte s plátky rajčat a posypané ořechovou strouhankou.
NĚCO NAVÍC
Volba ořechů je na vás, pokud použijete lískové, doporučujeme pražit je zvlášť a zbavit slupek.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Nejlepší těstoviny a omáčky: 55 ověřených receptů(55 receptů )