Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zeleninové asijské knedlíčky se švestkovou omáčkou
Zeleninové asijské knedlíčky se švestkovou omáčkou
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zeleninové asijské knedlíčky se švestkovou omáčkou

5/5 Počet hodnocení: 4
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 504 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 57 g
Tuky 20 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ladislav Dvořák z TamarindTree vás zasvětí do tajů přípravy báječných asijských knedlíčků krok za krokem!

 

Takové knedlíčky jsou trochu jako suši. Na přípravu nepotřebujete nic moc extra, ale musíte si dát záležet na každém kousku. Knedlíčky jsou však přesně ten typ jídla, které vás bude bavit připravovat i jíst. A připravovat je můžete společně se svými přáteli.

Asi nejjednodušší na výrobu jsou knedlíčky shu mai – naplnit je a uvařit zvládne úplně každý a jsou i nejrychleji hotové. U knedlíčků z těsta wonton můžete zkusit i jejich smaženou verzi. „Na stole se vám tak pěkně sejdou nejen rozdílné náplně, ale i textury. I s balením si můžete vyhrát – hranaté těsto lze balit do trojúhelníčků nebo do obálek,“ radí Ladislav Dvořák. Jeho knedlíčků se nelze přejíst, a věřte, že jsme se snažili! 

TYP PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK

  • Dejte si záležet při krájení ingrediencí. Všechny nakrájejte na co nejmenší kousky, a to včetně cibule, jarních cibulek, chilli papriček, zázvoru a koriandru. 

Suroviny

Dumpling pastry nebo Dumpling nutshell (Koupíte v asijských prodejnách), lze nahradit těstem wonton
hráškové lusky 170 g
pak čoi 2 ks
nakrájená nadrobno
nasekaný nadrobno
jarní cibulka 2 ks
nasekaná nadrobno
kaštany 1 hrst
nakrájené nadrobno
slunečnicový olej 1 PL
sójová omáčka světlá 2 PL
sójová omáčka tmavá 2 PL
NA ŠVESTKOVOU OMÁČKU
koriandr čerstvý
rýžový ocet 1 PL

Postup

1

Těsto rozdělte na jednotlivé plátky (pokud koupíte těsto wonton, vykrojte z něj kulatým vykrajovátkem kolečka; ostrým vykrajovátkem lze vykrojit celý balíček, nemusíte to dělat po jednom).

Zeleninové asijské knedlíčky se švestkovou omáčkou - krok 1 - těsto na knedlíčky
ZDROJ: Apetitonline.cz
2

Zeleninu a kaštany orestujte zprudka ve woku na lžíci slunečnicového oleje. Zelenina musí zůstat křupavá. "Nesmíte ji zabít," varuje Láďa. Pak směs přesuňte do mísy a přilijte sójové omáčky a víno. Na každý plátek či kolečko těsta dejte necelou lžíci náplně.

 
Zeleninové asijské knedlíčky se švestkovou omáčkou - krok 2 - plnění knedlíčků
ZDROJ: Apetitonline.cz
3

Těsto zabalte – knedlíček přeložte napůl, okraje poskládejte jako harmoniku a stiskněte k sobě do uzlíčku. Okraje můžete i trochu zatočit. Pokud vám bude zpočátku těsto moc přečnívat, klidně ho po uvaření odstřihněte.

 
Zeleninové asijské knedlíčky se švestkovou omáčkou - krok 3 - tvarování knedlíčků
ZDROJ: Apetitonline.cz
4

Knedlíčky vyskládejte na pařáček vyložený pečicím papírem. Postavte jej do woku s vroucí vodou, přiklopte a vařte v páře zhruba 10 minut. Ihned podávejte nebo udržujte v teple.

 
Zeleninové asijské knedlíčky se švestkovou omáčkou - krok 4 - napařování knedlíčků
ZDROJ: Apetitonline.cz
5

Cibulku nakrájejte nadrobno. Chilli papričku podélně rozpulte, zbavte semínek a nakrájejte nadrobno. Koriandr nasekejte i se stonky nadrobno. Vše dejte do misky, přilijte rýžový ocet a švestkovou omáčku, promíchejte a nechte alespoň půl hodinky rozležet.

Zeleninové asijské knedlíčky se švestkovou omáčkou - krok 5 - příprava omáčky
ZDROJ: Apetitonline.cz

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu
  • Tipy a triky

Jak připravit tu nejjemnější rybu: Vsaďte na solnou krustu

Pečení v soli je tradiční a velmi šetrná technika, díky které zůstane rybí maso krásně křehké a šťavnaté. Solná krusta totiž vytvoří vlastní minitroubu, která dokonale těsní, nepustí žádnou páru ven a zabrání, aby se...
Jak se vyrábí černý česnek?
  • Zdraví a výživa

Jak se vyrábí černý česnek?

Černý česnek je pochoutka, která vzniká procesem fermentace z běžného bílého česneku. Tento proces přeměňuje jeho ostrou chuť a štiplavé aroma na jemnou, nasládlou chuť s tóny sušeného ovoce, karamelu, balsamica a čokolády. Černý česnek je...