Zeleninové asijské knedlíčky se švestkovou omáčkou

Zeleninové asijské knedlíčky se švestkovou omáčkou
ZDROJ: Apetitonline.cz
sdílet:

Zeleninové asijské knedlíčky se švestkovou omáčkou

3 / 5. Počet hodnocení: 2
Do 30 minut Velmi snadné

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 504 kcal
Bílkoviny 13 g
Sacharidy 57 g
Tuky 20 g
Vláknina 11 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ladislav Dvořák z TamarindTree vás zasvětí do tajů přípravy báječných asijských knedlíčků krok za krokem!

 

Takové knedlíčky jsou trochu jako suši. Na přípravu nepotřebujete nic moc extra, ale musíte si dát záležet na každém kousku. Knedlíčky jsou však přesně ten typ jídla, které vás bude bavit připravovat i jíst. A připravovat je můžete společně se svými přáteli.

Asi nejjednodušší na výrobu jsou knedlíčky shu mai – naplnit je a uvařit zvládne úplně každý a jsou i nejrychleji hotové. U knedlíčků z těsta wonton můžete zkusit i jejich smaženou verzi. „Na stole se vám tak pěkně sejdou nejen rozdílné náplně, ale i textury. I s balením si můžete vyhrát – hranaté těsto lze balit do trojúhelníčků nebo do obálek,“ radí Ladislav Dvořák. Jeho knedlíčků se nelze přejíst, a věřte, že jsme se snažili! 

TYP PRO DOKONALÝ VÝSLEDEK

  • Dejte si záležet při krájení ingrediencí. Všechny nakrájejte na co nejmenší kousky, a to včetně cibule, jarních cibulek, chilli papriček, zázvoru a koriandru. 

Suroviny

těsto na knedlíčky 0.5 bal
Dumpling pastry nebo Dumpling nutshell (Koupíte v asijských prodejnách), lze nahradit těstem wonton
hráškové lusky 170 g
pak čoi (čínské zelí) 2 ks
nakrájená nadrobno
medvědí česnek (čerstvý) 2 ks
nasekaný nadrobno
jarní cibulka 2 ks
nasekaná nadrobno
jedlé kaštany 1 hrst
nakrájené nadrobno
slunečnicový olej 1 PL
sójová omáčka světlá 2 PL
sójová omáčka tmavá 2 PL
víno rýžové 2 PL
NA ŠVESTKOVOU OMÁČKU
cibule červená 0.5 ks
chilli paprička 1 ks
koriandr
rýžový ocet 1 PL
švestková omáčka 6 PL

Postup

1

Těsto rozdělte na jednotlivé plátky (pokud koupíte těsto wonton, vykrojte z něj kulatým vykrajovátkem kolečka; ostrým vykrajovátkem lze vykrojit celý balíček, nemusíte to dělat po jednom).

Zeleninové asijské knedlíčky se švestkovou omáčkou - krok 1 - těsto na knedlíčky
ZDROJ: Apetitonline.cz
2

Zeleninu a kaštany orestujte zprudka ve woku na lžíci slunečnicového oleje. Zelenina musí zůstat křupavá. "Nesmíte ji zabít," varuje Láďa. Pak směs přesuňte do mísy a přilijte sójové omáčky a víno. Na každý plátek či kolečko těsta dejte necelou lžíci náplně.

 
Zeleninové asijské knedlíčky se švestkovou omáčkou - krok 2 - plnění knedlíčků
ZDROJ: Apetitonline.cz
3

Těsto zabalte – knedlíček přeložte napůl, okraje poskládejte jako harmoniku a stiskněte k sobě do uzlíčku. Okraje můžete i trochu zatočit. Pokud vám bude zpočátku těsto moc přečnívat, klidně ho po uvaření odstřihněte.

 
Zeleninové asijské knedlíčky se švestkovou omáčkou - krok 3 - tvarování knedlíčků
ZDROJ: Apetitonline.cz
4

Knedlíčky vyskládejte na pařáček vyložený pečicím papírem. Postavte jej do woku s vroucí vodou, přiklopte a vařte v páře zhruba 10 minut. Ihned podávejte nebo udržujte v teple.

 
Zeleninové asijské knedlíčky se švestkovou omáčkou - krok 4 - napařování knedlíčků
ZDROJ: Apetitonline.cz
5

Cibulku nakrájejte nadrobno. Chilli papričku podélně rozpulte, zbavte semínek a nakrájejte nadrobno. Koriandr nasekejte i se stonky nadrobno. Vše dejte do misky, přilijte rýžový ocet a švestkovou omáčku, promíchejte a nechte alespoň půl hodinky rozležet.

Zeleninové asijské knedlíčky se švestkovou omáčkou - krok 5 - příprava omáčky
ZDROJ: Apetitonline.cz

Apetit magazín

5 triků na dokonalý domácí hamburger
  • Jak na to

5 triků na dokonalý domácí hamburger

Upéct mleté maso, aby bylo šťavnaté a plné chutí, není zas tak složité. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je třeba držet se několika pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících ...
 Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře
  • Zajímavosti

Chobotnice a oliheň: Pochutnejte si na plodech moře

Moře ukrývá spoustu živočichů, na kterých si naše mlsné jazýčky rádi pochutnávají – obzvlášť v létě na dovolené u moře. Vedle mořských ryb nebo mušlí můžeme své jídelníčky obohatit i o chobotnice či olihně neboli kalamáry.  ...
Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření
  • Lidé a jídlo

Julius Maggi: příběh vynálezce polévkového koření

Tekuté polévkové koření Maggi už zachránilo nejednu nedochucenou polévku. Poznejte spolu s námi jeho vynálezce, stejnojmenného švýcarského podnikatele Julia Maggiho, i příběh, který se ke vzniku proslulého ochucovadla váže. ...
Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?
  • Zdraví a výživa

Vše o kofeinu: Co se stane, když to s ním přeženete?

Šálek kávy po ránu funguje jako ‚nakopávač‘ a díky pravidelné odpolední dávce kofeinu vydržíte bdělí až do večera. Věděli jste však o tom, že kofein ovlivňuje centrální nervovou soustavu v mnoha směrech? Jaké jsou jeho krátkodobé i...

Obchod Apetit