Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špagety s rajčatovou omáčkou & masovými koulemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 55
Do 75 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3740 kcal
Bílkoviny 200 g
Sacharidy 398 g
Tuky 129 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Špagety s rajčatovou omáčkou jsou bezesporu nejoblíbenější jídlo pro děti. Výborně chutnají a navíc je s nimi i zábava. Obzvláště, pokud k nim přidáte masové koule. Špagety s rajčaty oceníte především v letních měsících, kdy mají rajská jablíčka tu nejlahodnější chuť. Připravte si čerstvou letní verzi jednoho z nejoblíbenějších receptů.

Suroviny

nastrouhaný
petrželka 1 svazek
malý
strouhanka 25 g
vejce 1 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
velká
česnek 3 stroužky
rajče 750 g
nakrájená
nebo jiné těstoviny

Postup

1

Do misky dejte maso, 2/3 parmazánu, nasekanou petrželku (trošku jí odložte na posypání), strouhanku a vejce. Osolte a opepřete. Opatrně propracujte rukama, aby se směs spojila, ale s hnětením to nepřehánějte. V navlhčených dlaních vytvořte kuličky. 

2

Ve velké pánvi na středním až silném ohni rozehřejte olej. Pomocí dvou lžic klaďte do pánve koule, aby se nedotýkaly. Oheň zmírněte, aby se nepřipékaly, ale opékaly a bylo možné je nechat být 5-6 minut, až zespodu zhnědnou. 

3

Mezitím oloupejte a nakrájejte nadrobno cibuli a česnek. Kolem masových koulí nasypte cibuli a na ni česnek. Až koule zespodu zhnědnou a cibule začne měknout, vsypte rajčata, vložte bobkové listy, osolte a opepřete. Zmírněte oheň, aby směs jen mírně bublala, ale neustávala v tom.

4

Přiklopte a duste, aby se maso uvařilo – asi 8 minut. Pak odklopte a nechte zprudka svařit omáčku – asi 10 minut. Míchejte pouze v případě, je-li to třeba, a co nejopatrněji. 

5

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě al dente (trochu vody z nich po zcezení uschovejte) a pak těstoviny vraťte do hrnce. 

6

Masové koule shrňte na stranu pánve a promíchejte omáčku, podle potřeby dolaďte chuť. Odstraňte bobkové listy a polovinu omáčky nalijte pomocí lžíce do hrnce k těstovinám. Na mírném ohni promíchejte a podle potřeby zřeďte trochou vody z těstovin. 

7

K podávání rozdělte těstoviny na talíře či do misek, navrch dejte masové koule a zbývající omáčku, posypte zbývajícím parmazánem a petrželkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Komentáře

07.04.2017 08:34

Můj nejoblíbenější recept na kombinaci mleté maso + špagety. Zajímavé, snadné, rychlé -
má úspěch i u návštěv. Doporučuji vyzkoušet.

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...