Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Špagety s rajčatovou omáčkou & masovými koulemi
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4/5 Počet hodnocení: 53
Do 75 minut Snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3740 kcal
Bílkoviny 200 g
Sacharidy 398 g
Tuky 129 g
Vláknina 16 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Špagety s rajčatovou omáčkou jsou bezesporu nejoblíbenější jídlo pro děti. Výborně chutnají a navíc je s nimi i zábava. Obzvláště, pokud k nim přidáte masové koule. Špagety s rajčaty oceníte především v letních měsících, kdy mají rajská jablíčka tu nejlahodnější chuť. Připravte si čerstvou letní verzi jednoho z nejoblíbenějších receptů.

Suroviny

nastrouhaný
petrželka 1 svazek
malý
strouhanka 25 g
vejce 1 ks
sůl
pepř
čerstvě mletý
olivový olej 2 PL
velká
česnek 3 stroužky
rajče 750 g
nakrájená
nebo jiné těstoviny

Postup

1

Do misky dejte maso, 2/3 parmazánu, nasekanou petrželku (trošku jí odložte na posypání), strouhanku a vejce. Osolte a opepřete. Opatrně propracujte rukama, aby se směs spojila, ale s hnětením to nepřehánějte. V navlhčených dlaních vytvořte kuličky. 

2

Ve velké pánvi na středním až silném ohni rozehřejte olej. Pomocí dvou lžic klaďte do pánve koule, aby se nedotýkaly. Oheň zmírněte, aby se nepřipékaly, ale opékaly a bylo možné je nechat být 5-6 minut, až zespodu zhnědnou. 

3

Mezitím oloupejte a nakrájejte nadrobno cibuli a česnek. Kolem masových koulí nasypte cibuli a na ni česnek. Až koule zespodu zhnědnou a cibule začne měknout, vsypte rajčata, vložte bobkové listy, osolte a opepřete. Zmírněte oheň, aby směs jen mírně bublala, ale neustávala v tom.

4

Přiklopte a duste, aby se maso uvařilo – asi 8 minut. Pak odklopte a nechte zprudka svařit omáčku – asi 10 minut. Míchejte pouze v případě, je-li to třeba, a co nejopatrněji. 

5

Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě al dente (trochu vody z nich po zcezení uschovejte) a pak těstoviny vraťte do hrnce. 

6

Masové koule shrňte na stranu pánve a promíchejte omáčku, podle potřeby dolaďte chuť. Odstraňte bobkové listy a polovinu omáčky nalijte pomocí lžíce do hrnce k těstovinám. Na mírném ohni promíchejte a podle potřeby zřeďte trochou vody z těstovin. 

7

K podávání rozdělte těstoviny na talíře či do misek, navrch dejte masové koule a zbývající omáčku, posypte zbývajícím parmazánem a petrželkou.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/7

Komentáře

07.04.2017 08:34

Můj nejoblíbenější recept na kombinaci mleté maso + špagety. Zajímavé, snadné, rychlé -
má úspěch i u návštěv. Doporučuji vyzkoušet.

Apetit magazín

AD
Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr
  • Zajímavosti

Pohled do kuchyně Dubaje: Čtyři restaurace, které určují směr

Dubaj je město, které se může pochlubit nekonečnou paletou gastronomických zážitků. V tomto článku se zaměříme na čtyři restaurace, které představují unikátní aspekty dubajské kulinářské scény a nabízejí jedinečné koncepty a hluboké...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč