Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Špagety s rajčatovou omáčkou & masovými koulemi

Čerstvá letní verze jednoho z nejoblíbenějších receptů.

Vydání: 2015/7
Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do hodiny
PT20M
Vaření 0:20
Těstoviny

Ingredience

    • 350 g mletého hovězího masa
    • 120 g parmazánu, nastrouhaného
    • 1 svazeček petrželky
    • 25 g strouhanky
    • 1 vejce
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1 velká cibule
    • 3 stroužky česneku
    • 750 g rajčat, nakrájených
    • 3 bobkové listy
    • 400 g špaget nebo jiných těstovin

Příprava jídla

1 Do misky dejte maso, 2/3 parmazánu, nasekanou petrželku (trošku jí odložte na posypání), strouhanku a vejce. Osolte a opepřete. Opatrně propracujte rukama, aby se směs spojila, ale s hnětením to nepřehánějte. V navlhčených dlaních vytvořte kuličky. 

2 Ve velké pánvi na středním až silném ohni rozehřejte olej. Pomocí dvou lžic klaďte do pánve koule, aby se nedotýkaly. Oheň zmírněte, aby se nepřipékaly, ale opékaly a bylo možné je nechat být 5-6 minut, až zespodu zhnědnou. 

3 Mezitím oloupejte a nakrájejte nadrobno cibuli a česnek. Kolem masových koulí nasypte cibuli a na ni česnek. Až koule zespodu zhnědnou a cibule začne měknout, vsypte rajčata, vložte bobkové listy, osolte a opepřete. Zmírněte oheň, aby směs jen mírně bublala, ale neustávala v tom. Přiklopte a duste, aby se maso uvařilo - asi 8 minut. Pak odklopte a nechte zprudka svařit omáčku - asi 10 minut. Míchejte pouze v případě, je-li to třeba, a co nejopatrněji. 

4 Těstoviny uvařte ve vroucí osolené vodě al dente (trochu vody z nich po zcezení uschovejte) a pak těstoviny vraťte do hrnce. 

5 Masové koule shrňte na stranu pánve a promíchejte omáčku, podle potřeby dolaďte chuť. Odstraňte bobkové listy a polovinu omáčky nalijte pomocí lžíce do hrnce k těstovinám. Na mírném ohni promíchejte a podle potřeby zřeďte trochou vody z těstovin. 

6 K podávání rozdělte těstoviny na talíře či do misek, navrch dejte masové koule a zbývající omáčku, posypte zbývajícím parmazánem a petrželkou.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Cuketový koláč s tymiánem a kozím sýrem

Kuřecí polévka se zeleninou

Fish & chips s tzatziki

Kuře s okurkovo-fenyklovým salátem

Gratinovaná zelená zelenina

12x nejoblíbenější dětská jídla

Vaříme dětem

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Můj nejoblíbenější recept na kombinaci mleté maso + špagety. Zajímavé, snadné, rychlé -
má úspěch i u návštěv. Doporučuji vyzkoušet.

Přidat komentář