Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zázvorovo-jablečná limonáda

Místo zázvorového základu můžete použít 750 ml Ginger Ale (zázvorové pivo).

Vydání: 2011/7
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 10 minut
+ chlazení
PT15M
Vaření 0:15
Nápoj

Ingredience

    NA ZÁZVOROVÝ ZÁKLAD

    • 3/4 šálku čerstvého zázvoru
    • 150 g krupicového cukru
    • 60 ml citronové šťávy
    • 500–600 ml sodovky, vychlazené

    NA DOKONČENÍ

    • 125 ml jablečného moštu
    • 2 červená jablka
    • citronová šťáva na zakapání jablek
    • 1 lžíce nasekaného zázvoru
    • kostky ledu k podávání

Příprava jídla

Zázvor omyjte a i se slupkou nakrájejte na tenké plátky. Vložte je do nepřilnavého kastrolu, přidejte cukr a 200 ml vody. Míchejte a vařte na mírném ohni asi 15 minut, abyste získali hustší sirup. Pak ho přeceďte, mělo by ho být asi půl šálku. Po zchladnutí na pokojovou teplotu vmíchejte citronovou šťávu a dolijte sodovkou.

Jablka zbavte jádřinců a nakrájejte je na tenké plátky. Pokapejte je citronovou šťávou, aby nezhnědla. Zázvorový základ spojte s moštem, přidejte jablka a lžíci zázvoru. Podávejte s ledem.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Oběd s jablky

Domácí grapefruitová limonáda

Punč s lesním ovocem

Bílá sangria s hroznovým vínem

Campari punč s citrusy & jahodami

Brusinkový punč s banány & ananasem

Střik s okurkou & ginem

Sodovka s limetou & jalapeño papričkou

Ledový čaj s blumami & tymiánem

9 osvěžujících nápojů

REKLAMA

Přidat komentář