Nová registrace Zapomenuté heslo

Velmi snadné
> 120 min
4,9 (9x)
16. 11. 2023
Jablečný ‚tatin‘ s crème anglaise
Apetit
Jablečný ‚tatin‘ s crème anglaise
Apetit


Velmi snadné
> 120 min
4,9 (9x)

Variace Marka Raditsche na tarte tatin má v sobě kus francouzské elegance i chuti domácího, poctivého štrúdlu. Dlouhé pečení promění jablka a karamel v úžasnou lahůdku.


Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

6

Nezhasínat obrazovku

Suroviny

Porce

6

Na karamel

Na crème anglaise

Na jablka

Na glazuru

Na dokončení

K podávání

Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu

Chybí vám suroviny?

Další recepty níže

Nutriční hodnoty

Na 1 porci

  • Energie 1248.83 kcal
  • Bílkoviny 17.33 g
  • Sacharidy 128 g
  • Tuky 71 g
Ukázat všechny hodnoty Skrýt

Postup přípravy

  1. Jablečný ‚tatin‘ s crème anglaise
    Zdroj: Apetit
  2. Jablečný ‚tatin‘ s crème anglaise
    Zdroj: Apetit
  3. Jablečný ‚tatin‘ s crème anglaise
    Zdroj: Apetit
  4. Jablečný ‚tatin‘ s crème anglaise
    Zdroj: Apetit
  5. Jablečný ‚tatin‘ s crème anglaise
    Zdroj: Apetit

Autor: Redakce, z vydání Apetit 2022/11

Přidat hodnocení

Jak se vám recept líbil?

Prosím doplňte hodnocení!

Děkujeme!

Vaše hodnocení bude zanedlouho publikováno.

Sdílejte recept s přáteli:

Hodnocení

4,9/5

Hodnocení receptu

4,9/5
(9 hlasů)
5
4
3
2
1

Sdílet

Recept je součástí kolekce

Časopis

Recept je z vydání:

Apetit 2022/11

Listopad je definitivní předzvěstí zimy, příroda se ukládá k spánku, slunce ztrácí sílu a déšť je téměř stálým společníkem. Listopadovým číslem naštěstí zaženeme všechny podzimní chmury i chlad! Zvednou vám náladu klasické dezerty v podobě bábovky, strouhaných řezů nebo kynutých rohlíčků? Anebo talíř horké polévky, jichž jsme pro vás do čísla vměstnali dokonce deset? Či snad svatomartinská husa pečená s kořenovou zeleninou? Dokonalým „antidepresivem “ může být i jablečný tatin s crème anglaise v podání Marka Raditsche!  V novém čísle na vás dále čekají delikátní pokrmy z jedlých kaštanů, 4 recepty z mascarpone, které vás přesvědčí, že tenhle italský sýr je neuvěřitelně variabilní, či 5 večeří z podzimních plodin. Pokud si lámete hlavu, jak trochu ušetřit, máme pro vás kromě tradiční rubriky skromné jídlo i další nápady na hospodárné vaření.  Listopadový Apetit je v prodeji od 13. 10. 2022. Apetit, napsáno s chutí. 

Související články

Domácí „kinder“ mléčný řez bez lepku

Je celiakie jen módní vlna? A proč má lepek tak špatnou pověst? Otázky, samé otázky!

Z médií a sociálních sítí by se mohlo zdát, že lepek je nepřítelem číslo jedna. Pro lidi s celiakií ano, těm i jeden drobek nevhodného pečiva nadělá pořádnou paseku ve střevech. Zbytku populace však spíš škodí lepek vynechávat. Při příležitosti Mezinárodního dne celiakie se pojďme podívat, jak vařit bez lepku a proč má lepek tak špatnou pověst.