Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zázvorovo-jablečná limonáda

Zázvorovo-jablečná limonáda

5/5 Počet hodnocení: 7
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 802 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 196 g
Tuky 0 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Místo zázvorového základu můžete použít 750 ml Ginger Ale (zázvorové pivo).

Suroviny

Na zázvorový základ
zázvor (čerstvý) ¾
sodovka 500 ml
vychlazená
Na dokončení
jablečná šťáva 125 ml
červená
na zakapání jablek
zázvor (čerstvý) 1 PL
nasekaný
led kostky
k podávání

Postup

1

Zázvor omyjte a i se slupkou nakrájejte na tenké plátky.

2

Vložte je do nepřilnavého kastrolu, přidejte cukr a 200 ml vody. Míchejte a vařte na mírném ohni asi 15 minut, abyste získali hustší sirup.

3

Sirup přeceďte, mělo by ho být asi půl šálku. Po zchladnutí na pokojovou teplotu vmíchejte citronovou šťávu a dolijte sodovkou.

4

Jablka zbavte jádřinců a nakrájejte je na tenké plátky. Pokapejte je citronovou šťávou, aby nezhnědla. Zázvorový základ spojte s moštem, přidejte jablka a lžíci zázvoru. Podávejte s ledem.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Apetit magazín

AD
Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny
  • Zajímavosti

Vychutnejte si dokonalý kopeček zmrzliny

Zmrzlina k létu neodmyslitelně patří, milují ji děti i dospělí. Chladivý kopeček v horkých dnech dokonale osvěží a potěší chuťové buňky. Marks & Spencer si letos opět připravil několik novinek ze světa mraženého osvěžení – a...