Místo zázvorového základu můžete použít 750 ml Ginger Ale (zázvorové pivo).
Suroviny
Na zázvorový základ
zázvor (čerstvý)
0.75
krupicový cukr
150
g
citronová štáva
60
ml
sodovka
500
ml
vychlazená
Na dokončení
jablečná šťáva
125
ml
jablko
2
ks
červená
citronová štáva
na zakapání jablek
zázvor (čerstvý)
1
PL
nasekaný
led
kostky
k podávání
1Zázvor omyjte a i se slupkou nakrájejte na tenké plátky.
2Vložte je do nepřilnavého kastrolu, přidejte cukr a 200 ml vody. Míchejte a vařte na mírném ohni asi 15 minut, abyste získali hustší sirup.
3Sirup přeceďte, mělo by ho být asi půl šálku. Po zchladnutí na pokojovou teplotu vmíchejte citronovou šťávu a dolijte sodovkou.
4Jablka zbavte jádřinců a nakrájejte je na tenké plátky. Pokapejte je citronovou šťávou, aby nezhnědla. Zázvorový základ spojte s moštem, přidejte jablka a lžíci zázvoru. Podávejte s ledem.