0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zázvorovo-jablečná limonáda

Zázvorovo-jablečná limonáda

5 / 5. Počet hodnocení: 4
Do 10 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 802 kcal
Bílkoviny 2 g
Sacharidy 196 g
Tuky 0 g
Vláknina 8 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Místo zázvorového základu můžete použít 750 ml Ginger Ale (zázvorové pivo).

Suroviny

Na zázvorový základ
zázvor (čerstvý) ¾
krupicový cukr 150 g
citronová štáva 60 ml
sodovka 500 ml
vychlazená
Na dokončení
jablečná šťáva 125 ml
jablko 2 ks
červená
citronová štáva
na zakapání jablek
zázvor (čerstvý) 1 PL
nasekaný
led kostky
k podávání

1Zázvor omyjte a i se slupkou nakrájejte na tenké plátky.

2Vložte je do nepřilnavého kastrolu, přidejte cukr a 200 ml vody. Míchejte a vařte na mírném ohni asi 15 minut, abyste získali hustší sirup.

3Sirup přeceďte, mělo by ho být asi půl šálku. Po zchladnutí na pokojovou teplotu vmíchejte citronovou šťávu a dolijte sodovkou.

4Jablka zbavte jádřinců a nakrájejte je na tenké plátky. Pokapejte je citronovou šťávou, aby nezhnědla. Zázvorový základ spojte s moštem, přidejte jablka a lžíci zázvoru. Podávejte s ledem.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2011/7 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2011/7

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč