Zázvorové shandy

Zázvorové shandy

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut 2

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1046 kcal
Bílkoviny 15 g
Sacharidy 239 g
Tuky 0 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
Lehce pikantní

Suroviny

Na sirup
voda 250 ml
zázvor (čerstvý) 5 plátků
tenké oloupané plátky
krupicový cukr 110 g
Na drink
jablečná šťáva 6 PL
100 ml
spiced rum
zázvor (čerstvý) 1 ČL
jemně strouhaný
led
250 ml
pšeničné pivo nejlépe hoegaarden
jablka plátky
červené a zelené, na ozdobu

Na sirup přiveďte k varu 250 ml vody, 5 tenkých plátků oloupaného zázvoru a 110 g krupicového cukru. Ztlumte na střední plamen a za občasného míchání vařte 15–20 minut do zhoustnutí. Přeceďte a nechte vychladnout. Na každou sklenici zvlášť promíchejte v šejkru 2 lžíce zázvorového sirupu, 3 lžíce jablečné šťávy, 50 ml spiced rumu, 1 lžičku jemně strouhaného zázvoru a led. Přelijte do sklenice a zalijte 125 ml pšeničného piva, nejlépe hoegaardenem. Ozdobte plátky červeného a zeleného jablka.

Apetit magazín

Škola vaření: bramborová kaše
  • Tipy a triky

Škola vaření: bramborová kaše

Vychutnejte si s námi úžasné bramborové pyré. Naučíme vás dokonalou bramborovou kaši a až vás omrzí, vyzkoušejte tři báječné možnosti, jak jej posunout ještě o krok dál.   ...
Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.
  • Poradna

Knedlík nebo nok? Připravte si pochoutky z bramborového těsta.

Na světě jsou dva druhy lidí. Ti, kteří nedají dopustit na houskové a kynuté knedlíky, a pak tací, kteří dají vždycky přednost těstu bramborovému. Bramborové knedlíčky, noky nebo italské gnocchi, to je, oč tu běží! Jak nejlépe připravíte...

Obchod Apetit