Lehce pikantní
Suroviny
Na sirup
voda
250
ml
zázvor (čerstvý)
5
plátků
tenké oloupané plátky
krupicový cukr
110
g
Na drink
jablečná šťáva
6
PL
100
ml
spiced rum
zázvor (čerstvý)
1
ČL
jemně strouhaný
led
250
ml
pšeničné pivo nejlépe hoegaarden
jablko
plátky
červené a zelené, na ozdobu
Postup
1
Na sirup přiveďte k varu 250 ml vody, 5 tenkých plátků oloupaného zázvoru a 110 g krupicového cukru. Ztlumte na střední plamen a za občasného míchání vařte 15-20 minut do zhoustnutí. Přeceďte a nechte vychladnout. Na každou sklenici zvlášť promíchejte v šejkru 2 lžíce zázvorového sirupu, 3 lžíce jablečné šťávy, 50 ml spiced rumu, 1 lžičku jemně strouhaného zázvoru a led. Přelijte do sklenice a zalijte 125 ml pšeničného piva, nejlépe hoegaardenem. Ozdobte plátky červeného a zeleného jablka.