Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

2011/7

10 receptů na gril
Ovocné koláče z plechu
Letní osvěžení

Upoutávky z Apetitu

10 receptů na gril

Máte oblíbené recepty na gril, se kterými si vystačíte celé léto? My taky! Každý z nich jsme vylepšili novým nápadem. Tak zkuste i ty naše.

Ovocné koláče na plech

Tyhle buchty budete letos péct celé léto! Jsou rychlé, snadné a zužitkujete díky nim všechno ovoce, které si přinesete ze zahrádky, obchodu či z lesa.

Učíme se od mistra: koprová omáčka

Příjemně hustá, krásně voňavá a správně zahuštěná… Titus Eliáš, šéfkuchař pražské restaurace Na Kopci, napravuje pošramocenou pověst koprové omáčky.

Recepty z vydání

Musaka s cuketou

Díky skořici a oreganu je hodně aromatická. Množství koření upravte podle své chuti.

Cuketové placky s čatní a mozzarellou

Tyhle placičky se podobají bramborákům, ale jsou snad ještě lepší…...

Italská cuketová polévka

Doplnit ji můžete ještě listovým salátem a podávat jako lehký oběd nebo večeři. Nás v redakci nadchla a od focení jsme...

Plněná vepřová kotleta

Kotlety můžete plnit čímkoli, co máte v oblibě – třeba sušenými rajčaty a rozmarýnem...

Grilovaná panenka

Nebojte se na grilu připravit ani takové kusy masa, jako je vepřová panenka. Náš recept je osvědčený!

Vepřové špízy s bramborami

Když napícháte na jednu jehlu maso i brambory, nemusíte ke grilu nosit žádné další přílohy. Stačí už jen dobrá omáčka.

Dip se špenátem a rozinkami

Íránský dip borani-ye esfenaj je skvělý i se zeleninou a pitou jako předkrm.

Olivová majonéza

Můžete si ji dát do burgeru místo chilli omáčky.

Ananasovo-kukuřičné mojo

Skvělá omáčka ke grilovaným masům

Omáčka ravigote

Nejlepší je s hovězím a drůbežím masem, ale vychutnáte si ji i s rybami.

Hovězí steak s bylinkovým máslem

Na mase nešetřete a kupte kvalitní hovězí (nejlépe dobře vyzrálý kus).

Jihoamerický fazolový burger

Pozvěte na grilování i vegetariány. Ostatně, po těchto burgerech ze směsi koření, fazolí a žampionů se budou olizovat i...

Kuřecí špízy ze stehenních řízků

Stehenní řízky jsou na grilování vhodnější než maso z prsou.

Plněný páreček

I obyčejné párky můžete na grilu připravit vtipně a chutně!

Sodovka s limetou & jalapeño papričkou

Drink, který vás osvěží i rozpálí zároveň! Při podávání můžete do každé skleničky přilít kapku stříbrné tequily (cca 2...

Ledový čaj s blumami & tymiánem

Čaj můžete připravit i z čerstvých bylin, skvělý je například z mateřídoušky a meduňky nebo čaj šípkový.

Brusinkový punč s banány & ananasem

Kombinace banánu s kyselejším ananasem a pikantním brusinkovým džusem vás možná překvapí, ale nadchne! Drink podávejte...

Zázvorovo-jablečná limonáda

Místo zázvorového základu můžete použít 750 ml Ginger Ale (zázvorové pivo).

Střik s okurkou & ginem

Ověřenou klasiku – gin s tonikem – vylepšete okurkou a korunujte voňavou bazalkou...

Punč s lesním ovocem

To, zda ovoce zalijete sladším, či sušším šumivým vínem, záleží jednak na vaší chuti, jednak na vyzrálosti a...

Campari punč s citrusy & jahodami

Díky campari můžete drink podávat jako aperitiv, s vineou zase jako závěrečnou tečku.

Bílá sangria s hroznovým vínem

Nemáčejte ovoce v nálevu opravdu déle než 4 hodiny, jen tak je sangria nejchutnější a konzistence ovoce nejlepší.

Domácí grapefruitová limonáda

Ledově vychlazená limonáda z pikantní grapefruitové šťávy je asi ten nejvíc osvěžující nápoj, který si můžete dopřát.

Šlehačková bublanina s lesním ovocem

Množství ovoce není chyba, opravdu se ho na jeden plech tolik vejde!

Borůvkový koláč

Koláč z kynutého těsta vám připomene prázdniny u babičky.

Meruňkový koláč

Tenhle koláč zvládnete upéct i tam, kde není skoro žádné kuchyňské vybavení – potřebovat budete jen misku,...

Višňový koláč s bílou čokoládou a kokosem

Drobenka z čerstvého kokosu koláči náramně slušela, jen z něj trochu padala. A tak koláč doporučujeme jíst vidličkou z...

Meruňkový koláč s ostružinami a drobenkou

Čarujte s barvami! Oranžové meruňky hezky doplní i borůvky, černý rybíz nebo třeba maliny.

Šavarma z telecího masa

Specialita arabské kuchyně

Tabuleh

Salát tabuleh najdete nejen po celém Orientu, ale i v každé arabské restauraci v Evropě – je to osvěžující...

Opékaný chléb s česnekovo-medovým máslem

Hledáte ideální přílohu k jídlům z grilu? Chcete si zkrátit čekání na maso? Tenhle chleba obstojí coby předkrm i jako...

Lívance s omáčkou z cideru

Jak omáčka chladne, díky škrobu houstne do konzistence lehkého želé. Dát ji můžete i dětem, protože alkohol se vyvaří.

Krkovice podle Magdaleny Dobromily Rettigové

Tady se šéfkuchař Vašek Frič inspiroval receptem naší slavné kuchařky. Tvrdí, že když krkovičku připravíte správně,...

Mozzarella ve vinném listu

Roztékající se sýr v navinulých vinných listech a lehce zkaramelizované hrozny se stanou hitem každého grilování.

Koprová omáčka s hovězím masem a zastřeným vejcem

„Teplá koprová omáčka se skoro nikde jinde ve světě nevaří a nejí. A u nás k ní míváme většinou jen dva postoje:...

Baklava

Kdo by neznal lepkavé kosočtverce plné oříšků! Baklava je zkrátka synonymem pro arabské dezerty – koncentrovaná...
REKLAMA

Přidat komentář