Suroviny
Na náplň
smetana ke šlehání
1
kelímek
jahody
300
g
Na polevu
2
jahodový pudink prášek
citronová šťáva
1
PL
voda
1
l
cukr
2
PL
mouka pšeničná hladká
150
g
vejce
5
ks
moučkový cukr
150
g
kypřicí prášek do pečiva
½
vanilkový cukr
1
Suroviny na těsto společně promícháme, sypké suroviny prosejeme a těsto nalijeme na vymazaný plech, případně vyložený pečicím papírem. Upečený korpus necháme vychladnout.
Polevu si připravíme z pudinků, které uvaříme dle návodu ve vodě. Do pudinků přidáme citronovou šťávu.
Náplň si připravíme ze smetany, kterou vyšleháme a smícháme ze zakysanou smetanou a rozmixovanými jahodami.
Na vychlazený korpus natřeme jahodovou náplň a necháme v lednici ztuhnout.
Na vychlazenou náplň nalijeme vychlazený pudink a uložíme jahody. Letní ovocné řezy vložíme opět do lednice na ztuhnutí.
Vychlazené letní ovocné řezy se smetanou nakrájíme na kousky a můžeme podávat.