Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Letní ovocné řezy se smetanou

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Letní ovocné řezy se smetanou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

Na náplň
zakysaná smetana 2
smetana ke šlehání 1 kelímek
jahody 300 g
Na polevu
2
jahodový pudink prášek
citronová štáva 1 PL
voda 1 l
cukr 2 PL
mouka pšeničná hladká 150 g
vejce 5 ks
moučkový cukr 150 g
kypřicí prášek do pečiva 0.5
vanilkový cukr 1
Suroviny na těsto společně promícháme, sypké suroviny prosejeme a těsto nalijeme na vymazaný plech, případně vyložený pečicím papírem. Upečený korpus necháme vychladnout. Polevu si připravíme z pudinků, které uvaříme dle návodu ve vodě. Do pudinků přidáme citronovou šťávu. Náplň si připravíme ze smetany, kterou vyšleháme a smícháme ze zakysanou smetanou a rozmixovanými jahodami. Na vychlazený korpus natřeme jahodovou náplň a necháme v lednici ztuhnout. Na vychlazenou náplň nalijeme vychlazený pudink a uložíme jahody. Letní ovocné řezy vložíme opět do lednice na ztuhnutí. Vychlazené letní ovocné řezy se smetanou nakrájíme na kousky a můžeme podávat.
Autor: cíca

Obchod Apetit