0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Snadné 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3971 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 495 g
Tuky 179 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete dětem upéct něco moc dobrého, a ještě je zapojit do akce? Zkuste tenhle koláč! Je ideální k svačině i na rodinný výlet.

Suroviny

mouka pšeničná hladká 80 g
kypřicí prášek do pečiva špetka
cukr 50 g
přírodní
máslo 80 g
Na náplň a polevu
máslo 25 g
změklé
vejce 3 ks
cukr 180 g
rozinky 140 g
kokos 80 g
strouhaný
šťáva a kůra
moučkový cukr 50 g

1Troubu předehřejte na 180 °C. Mouku, ovesné vločky a cukr dejte do větší mísy a prsty k nim vetřete máslo. Směs (vypadá spíš jako drobenka) vsypte na plech zhruba o rozměrech 26 × 18 cm a vytlačte do stejnoměrné vrstvy. Dejte do trouby a předpékejte deset minut, až bude základ světle žlutý.

2Ušlehejte změklé máslo, vejce a cukr s rozinkami, kokosem, polovinou citronové kůry a dvěma lžícemi šťávy. Vlijte na předpečený základ, vraťte do trouby a dvacet minut pečte, aby se náplň usadila a zezlátla. Vyjměte a ostrým nožem naznačte dvanáct řezů, dokud je koláč horký; jakmile vychladne, jednotlivé porce dokrojte.

3V misce promíchejte moučkový cukr se zbylou citronovou kůrou, pak vetřete až tři lžíce šťávy tak, aby vznikla hladká poleva. Řezy jí na závěr důkladně postříkejte. Podávejte jako svačinu s hrnkem mléka.

Tip
Příště vyzkoušejte variantu s pokrájenými sušenými meruňkami a pomerančovou kůrou i šťávou.

Komentáře

Anonym

Tento recept som robila už viackrát a vždy som zožala úspech.

Anonym

Když jsem viděla tu hmotu, která se dává na upečený korpus, myslela jsem, že fiasko je na světě, ale byla jsem příjemně překvapená výsledkem. I u nás měly řezy úspěch.

Anonym

Naozaj skvele...:))) Dala som o trocha menej cukru, aj tak to bolo dost sladke a nabuduce skusim do plnky dat aj menej masla, aby to bolo lahsie. Ale kazdy si pochvaloval. Do plnky som dala troska viac citronovej stavy, bolo to vonavejsie. Vyborny kolacik. Dobre by to bolo aj tak, ze z toho cesta spavit ,mensie kosicky a do toho plnku.

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč