Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3.5/5 Počet hodnocení: 2
Do hodiny Snadné 12 řezů

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3971 kcal
Bílkoviny 66 g
Sacharidy 495 g
Tuky 179 g
Vláknina 36 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chcete dětem upéct něco moc dobrého, a ještě je zapojit do akce? Zkuste tenhle koláč! Je ideální k svačině i na rodinný výlet.

Suroviny

kypřicí prášek do pečiva špetka
cukr 50 g
přírodní
Na náplň a polevu
změklé
vejce 3 ks
cukr 180 g
rozinky 140 g
kokos 80 g
strouhaný
šťáva a kůra

Postup

1

Troubu předehřejte na 180 °C. Mouku, ovesné vločky a cukr dejte do větší mísy a prsty k nim vetřete máslo. Směs (vypadá spíš jako drobenka) vsypte na plech zhruba o rozměrech 26 × 18 cm a vytlačte do stejnoměrné vrstvy. Dejte do trouby a předpékejte deset minut, až bude základ světle žlutý.

2

Ušlehejte změklé máslo, vejce a cukr s rozinkami, kokosem, polovinou citronové kůry a dvěma lžícemi šťávy. Vlijte na předpečený základ, vraťte do trouby a dvacet minut pečte, aby se náplň usadila a zezlátla. Vyjměte a ostrým nožem naznačte dvanáct řezů, dokud je koláč horký; jakmile vychladne, jednotlivé porce dokrojte.

3

V misce promíchejte moučkový cukr se zbylou citronovou kůrou, pak vetřete až tři lžíce šťávy tak, aby vznikla hladká poleva. Řezy jí na závěr důkladně postříkejte. Podávejte jako svačinu s hrnkem mléka.

Tip
Příště vyzkoušejte variantu s pokrájenými sušenými meruňkami a pomerančovou kůrou i šťávou.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Komentáře

12.10.2008 20:43
Naozaj skvele...:))) Dala som o trocha menej cukru, aj tak to bolo dost sladke a nabuduce skusim do plnky dat aj menej masla, aby to bolo lahsie. Ale kazdy si pochvaloval. Do plnky som dala troska viac citronovej stavy, bolo to vonavejsie. Vyborny kolacik. Dobre by to bolo aj tak, ze z toho cesta spavit ,mensie kosicky a do toho plnku.
25.09.2008 22:50
Tento recept som robila už viackrát a vždy som zožala úspech.
02.10.2008 13:26
Když jsem viděla tu hmotu, která se dává na upečený korpus, myslela jsem, že fiasko je na světě, ale byla jsem příjemně překvapená výsledkem. I u nás měly řezy úspěch.

Apetit magazín