Košíčky s karamelovým krémem

Košíčky s karamelovým krémem

Hodnocení receptu
Průměr: 4 ()
Více než hodinu Velmi snadné Na cca 70 košíčků

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5382 kcal
Bílkoviny 86 g
Cukr 416 g
Tuky 354 g
Vláknina 32 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Košíčky jsou hit! Kdo by odolal křehkému těstu plněnému lahodným karamelovým krémem?

Suroviny

moučkový cukr 90 g
kakao 12 g
holandského typu
máslo 110 g
žloutek 1 ks
mouka pšeničná hladká 150 g
mouka pšeničná polohrubá 30 g
ořechy 60 g
mleté, vlašské nebo lískové
brusinková zavařenina
smíchaná s 1 lžící amaretta nebo tuzemáku
Na polevu a na ozdobení
čokoláda 200 g
tmavá, rozlámaná
sůl
vločková
Na krém
kondenzované mléko 200 g
karamelové
máslo 125 g
změklé
125 g
mascarpone, o pokojové teplotě

1 Z cukru, kakaa, másla, žloutku, obou typů mouky a ořechů vypracujte soudržné těsto. Zabalte je do potravinářské fólie a nechte alespoň hodinu odpočinout v chladu.

2 Troubu předehřejte na 180°C. Z těsta odebírejte kousky velikosti ořechu a namačkejte je do formiček (košíčků). Pečte do zezlátnutí asi 10 minut a zatepla vyklepněte z formiček.

3 Ze salka, změklého másla a mascarpone ušlehejte lehký nadýchaný krém.

4 Na dno každého košíčku dejte trochu brusinkové zavařeniny s alkoholem a poté je až po okraj naplňte karamelovým krémem. Uhlaďte příborovým nožem a vlož- te na pár minut do mrazáku. Krém by měl úplně ztuhnout.

5 Čokoládu opatrně rozpusťte ve vodní lázni. Povrch vychlazených naplněných košíčků rychle potřete pomocí štětce čokoládou a posypte mořskou solí. Skladujte v lednici.

ČOKOLÁDOVÁ POLEVA
Pokud se vám zdá čokoláda na potírání cukroví příliš hutná, můžete ji zředit kakaovým máslem, které dnes seženete nejen v potře- bách pro cukráře, ale i v prodejnách zdravé výživy. Stačí jen pár peciček, jinak vám čokoláda při konzumaci bude tát pod prsty.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2017/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

9 tipů na sytější letní salát

V době horkých letních dnů jsou saláty osvěžující součástí našeho jídelníčku. Salát ale nemusí být jen talíř plný zeleniny, který připomíná spíše lehký předkrm. S pár triky se může s přehledem stát hlavním chodem. Co do salátu přidat, aby...
  • Tipy a triky

Okurky nakládačky: od pěstování k nakládání

Mezi tradiční delikatesy patří nakládané okurky. Ať už se chystáte na vlastní úrodu nebo si pro okurky raději zajdete na trh, podívejte se na naše tipy, jak se vybavit na domácí nakládání a na co si dát pozor. Nezapomněli jsme ani na...
Komerční sdělení
  • Koktejl

K létu patří piknik a bublinky!

I ty, Brute? Pod označením Brut Nature se skrývají sekty, které mají 0-3 gramů cukru na litr. Zpravidla to znamená, že do vína nebyl přidán žádný cukr. Extra Brut jsou zase sekty s obsahem zbytkového cukru 0-6 g na litr. A vína označen...

Obchod Apetit