0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Košíčky s karamelovým krémem

Cukroví
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Košíčky s karamelovým krémem

4.5 / 5. Počet hodnocení: 83
Více než hodinu Snadné Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4060 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 285 g
Tuky 283 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hotové košíčky schovejte na tajné místo a vydržte aspoň týden, aby se těsto a krém propojily. Pak ochutnejte; jen pozor, ať jen nesníte naráz!

Suroviny

kondenzované mléko 1 bal
slazené
máslo 150 g
čokoládová poleva
lískové oříšky
na ozdobu
Na košíčky
mouka pšeničná hladká 250 g
+ trocha na vysypání formiček
máslo 100 g
moučkový cukr 70 g
nejlépe s pravou vanilkou
žloutek 2 ks

Postup

1

Zavřenou konzervu vložte do hrnce s vodou a dvě hodiny vařte. Mezitím z mouky, cukru, másla a žloutků zpracujte těsto a dejte ho aspoň na hodinu odpočívat do ledničky.

2

Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Vychladlé těsto vtlačte do formiček a pečte asi čtvrt hodiny do lákavé světlezlaté barvy.

3

Máslo utřete do pěny a přidejte do něj vychladlé zkaramelizované kondenzované mléko. Košíčky vyklepněte z formiček a plňte krémem (nejlíp to jde cukrářských sáčkem); polévejte je čokoládovou polevou a ozdobte oříšky.

TIP REDAKCE
Nyní už se dá v běžné obchodní síti zakoupit karamelizované zahuštěné mléko (mléčný karamel) - v regálech ho najdete u plechovek zahuštěných slazených (kondenzovaných) mlék.

Související články

Aby cukroví zůstalo křehké
  • Tipy a triky

Aby cukroví zůstalo křehké

Chcete upéci cukroví v časovém předstihu a bojíte se, že do Vánoc ztratí svou křehkost? Zkuste fígl s jablkem!   ...
7 druhů cukroví, které se nepeče
  • Tipy a triky

7 druhů cukroví, které se nepeče

Tuhle přehlídku sedmi druhů si zamilujete. Vaše trouba může v klidu odpočívat, protože tyto recepty ji zkrátka nepotřebují....

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je jádro domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp
  • Tipy a triky

Jak připravit nejdokonalejší rýžový nákyp

Pomůžeme vám zahnat vzpomínku na nepopulární nákyp ze školní jídelny. Rýžový nákyp podle našeho návodu je krásně vláčný a nadýchaný. Zkrátka takový, že ho klidně můžete servírovat jako dezert, když přijde návštěva. ...

Obchod Apetit