Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Košíčky s karamelovým krémem
ZDROJ: Apetit
sdílet:
4.4/5 Počet hodnocení: 124
Více než dvě hodiny Snadné Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5032 kcal
Bílkoviny 101 g
Sacharidy 450 g
Tuky 307 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Košíčky s karamelovým krémem patří mezi naše oblíbené recepty na vánoční cukroví. Těsto na košíčky připomíná linecké a krém je jemný a naprosto fantastický. Pokud koupíte už hotové karamelové kondenzované mléko, dobu přípravy značně uspíšíte a chuť to nijak neovlivní. Hotové karamelové košíčky schovejte na tajné místo a vydržte aspoň týden, aby se těsto a krém propojily. Pak ochutnejte; jen pozor, ať jen nesníte naráz!

Suroviny

slazené
máslo 150 g
lískové oříšky
na ozdobu
Na košíčky
+ trocha na vysypání formiček
máslo 100 g
nejlépe s pravou vanilkou

Postup

1

Zavřenou konzervu vložte do hrnce s vodou a dvě hodiny vařte. Mezitím z mouky, cukru, másla a žloutků zpracujte těsto a dejte ho aspoň na hodinu odpočívat do ledničky.

2

Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Vychladlé těsto vtlačte do formiček a pečte asi čtvrt hodiny do lákavé světlezlaté barvy.

3

Máslo utřete do pěny a přidejte do něj vychladlé zkaramelizované kondenzované mléko. Košíčky vyklepněte z formiček a plňte krémem (nejlíp to jde cukrářských sáčkem); polévejte je čokoládovou polevou a ozdobte oříšky.

TIP REDAKCE
Nyní už se dá v běžné obchodní síti zakoupit karamelizované zahuštěné mléko (mléčný karamel) - v regálech ho najdete u plechovek zahuštěných slazených (kondenzovaných) mlék.

Související články

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Apetit magazín

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu
  • Tipy a triky

Jaké želírovací prostředky použít na přípravu džemu

Jahodový, višňový, malinový, meruňkový, rybízový nebo třeba švestkový. Příprava domácích džemů je na spadnutí, a tak není divu, že se v obchodech opět poohlížíme po vhodných želírovacích prostředcích. Pokud se zavařováním džemů a marmelád...