Košíčky s karamelovým krémem

Cukroví
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Košíčky s karamelovým krémem

Hodnocení receptu
Průměr: 4.1 (82)
Více než hodinu Snadné Na 2 plechy

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4060 kcal
Bílkoviny 77 g
Sacharidy 285 g
Tuky 283 g
Vláknina 30 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Hotové košíčky schovejte na tajné místo a vydržte aspoň týden, aby se těsto a krém propojily. Pak ochutnejte; jen pozor, ať jen nesníte naráz!

Suroviny

kondenzované mléko 1 bal
slazené
máslo 150 g
čokoládová poleva
lískové oříšky
na ozdobu
Na košíčky
mouka pšeničná hladká 250 g
+ trocha na vysypání formiček
máslo 100 g
moučkový cukr 70 g
nejlépe s pravou vanilkou
žloutek 2 ks

1 Zavřenou konzervu vložte do hrnce s vodou a dvě hodiny vařte. Mezitím z mouky, cukru, másla a žloutků zpracujte těsto a dejte ho aspoň na hodinu odpočívat do ledničky.

2 Předehřejte troubu na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. Vychladlé těsto vtlačte do formiček a pečte asi čtvrt hodiny do lákavé světlezlaté barvy.

3 Máslo utřete do pěny a přidejte do něj vychladlé zkaramelizované kondenzované mléko. Košíčky vyklepněte z formiček a plňte krémem (nejlíp to jde cukrářských sáčkem); polévejte je čokoládovou polevou a ozdobte oříšky.

TIP REDAKCE
Nyní už se dá v běžné obchodní síti zakoupit karamelizované zahuštěné mléko (mléčný karamel) - v regálech ho najdete u plechovek zahuštěných slazených (kondenzovaných) mlék.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2006/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2006/12

Apetit magazín

Kolik hořčic znáte?
  • Novinky a zajímavosti

Kolik hořčic znáte?

Může být hustá i tekutá, jasně žlutá či nahnědlá, jemná, sladká i pikantní. Hořčice je všestranné dochucovadlo, které se vyrábí z mletých hořčičných semínek, vody, cukru, soli a octa. Možná vás překvapí, že je jedním z nejrozšířenějších...
9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa
  • Lidé a jídlo

9 neobvyklých horkých nápojů z celého světa

Horký čaj, svařený mošt, cappuccino… to jsou dobře známé, tradiční a oblíbené horké nápoje. Máte chuť zahřát se v mrazivé zimě něčím neotřelým? Co takhle salep, atole nebo sarabba? Seznamte se s méně známými nápoji, které se pijí v jiných...
10 nejšílenějších restaurací na světě
  • Novinky a zajímavosti

10 nejšílenějších restaurací na světě

Lidé obvykle chodí do restaurací proto, aby si odpočinuli, aby z obyčejného oběda nebo večeře udělali společenskou záležitost. Někteří restauratéři ovšem nepojali svou restauraci jako příjemné a osvobozující místo, kde se lidé mohou dobře...
17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří
  • Jak na to

17 snadných omáček, se kterými ryby zazáří

Správná omáčka promění obyčejnou rybu v delikatesu jako z nejlepší restaurace. Přitom vám obvykle nezabere víc jak pár minut času. Vyzkoušejte naše omáčky, které se prakticky nedají pokazit a hodí se k různým druhům rybího masa. Teplé nebo...

Obchod Apetit