Kuchařky Apetit Vína Apetit
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Oříškové semifreddo

Semifreddo můžete z mrazáku vytáhnout, kdykoli si budete chtít život osladit i něčím jiným než cukrovím, ale klidně i po štědrovečerní večeři. 

Vydání: 2015/12
Autor:
Hodnocení:
2 (hlasy)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
+ mražení
P
Zmrzlina

Ingredience

    • 3 čerstvá vejce
    • 1/3 hrnku (75g) krupicového cukru
    • 375ml smetany ke šlehání
    • 2/3 hrnku (160ml) oříško-čokoládové pomazánky (např. Nutella)
    • 2 lžíce kakaa holandského typu, prosátého
    • 80g italských sušenek, nasekaných nadrobno (např. cantuccini)
    • 120g opražených loupaných lískových oříšků, nasekaných (viz Něco navíc)
    • hobliny tmavé čokolády na ozdobení 

Příprava jídla

Chlebíčkovou formu o rozměrech zhruba 12x20,5cm a hlubokou 7cm vyložte potravinářskou fólií tak, aby o 4cm na všech stranách přečnívala.

2 Ručním šlehačem vyšlehejte vejce a cukr do pěny, až zesvětlají a zhoustnou, trvá to zhruba 5 minut. Metly umyjte a osušte. Pak šlehejte smetanu, oříško-čokoládovou pomazánku a kakao, až se začnou tvořit měkké špičky.

3 Smetanovou směs zlehka vmíchejte do vaječné směsi. Vše vlijte do připravené formy a posypte nasekanými sušenkami. Zakryjte potravinářskou fólií a pak zabalte do alobalu. Dejte na noc do mra- záku. Před podáváním vyklopte na servírovací talíř a ozdobte oříšky a hoblinami čokolády.

NĚCO NAVÍC

Oříšky pražte cca 10 minut v troubě předehřáté na 160/140°C, až zezlátnou. 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Quiche s kuřetem, pórkem a sýrem gruyère

Minestrone s klobáskami

Červený zelný salát

Hovězí kližka s vánočním kořením

Lasagne s trojím sýrem & lilkem

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dělala jsem opakovaně a je výborné!

Přidat komentář