Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
3/5 Počet hodnocení: 11
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3622 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 163 g
Tuky 261 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Semifreddo můžete z mrazáku vytáhnout, kdykoli si budete chtít život osladit i něčím jiným než cukrovím, ale klidně i po štědrovečerní večeři. 

Suroviny

vejce 3 ks
čerstvá
75g
(160ml), např. Nutella
kakao 2 PL
holandského typu
sušenky 80 g
např. cantuccini
lískové oříšky 120 g
opražené, loupané, nasekané (viz Něco navíc)
tmavá čokoláda
hobliny na ozdobení

Postup

1

Chlebíčkovou formu o rozměrech zhruba 12x20,5cm a hlubokou 7cm vyložte potravinářskou fólií tak, aby o 4cm na všech stranách přečnívala.

2

Ručním šlehačem vyšlehejte vejce a cukr do pěny, až zesvětlají a zhoustnou, trvá to zhruba 5 minut. Metly umyjte a osušte. Pak šlehejte smetanu, oříško-čokoládovou pomazánku a kakao, až se začnou tvořit měkké špičky.

3

Smetanovou směs zlehka vmíchejte do vaječné směsi. Vše vlijte do připravené formy a posypte nasekanými sušenkami. Zakryjte potravinářskou fólií a pak zabalte do alobalu. Dejte na noc do mra- záku. Před podáváním vyklopte na servírovací talíř a ozdobte oříšky a hoblinami čokolády.

NĚCO NAVÍC

Oříšky pražte cca 10 minut v troubě předehřáté na 160/140°C, až zezlátnou.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Komentáře

30.11.2016 23:20

Dělala jsem opakovaně a je výborné!

Apetit magazín

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?
  • Kvízy

KVÍZ: Poznáte podivné pokrmy a jídla s krkolomnými názvy?

Už jste někdy slyšeli například názvy hákarl, chačapuri, casu marzu? Pokud jste zvídaví milovníci netradičních chutí, pak je tu pro vás náš kvíz. Vyzkoušejte si, jak dobře se vyznáte v krkolomných názvech! Třeba vás překvapí, kolik...