Hodnocení receptu
Průměr: 1.8 ()
Do 30 minut Velmi snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3622 kcal
Bílkoviny 139 g
Sacharidy 163 g
Tuky 261 g
Vláknina 48 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Semifreddo můžete z mrazáku vytáhnout, kdykoli si budete chtít život osladit i něčím jiným než cukrovím, ale klidně i po štědrovečerní večeři. 

Související recepty

Suroviny

vejce 3 ks
čerstvá
krupicový cukr 0.33 hrnek
75g
smetana ke šlehání 375 ml
čokoládová pomazánka 0.66 hrnek
(160ml), např. Nutella
kakao 2 PL
holandského typu
sušenky 80 g
např. cantuccini
lískové oříšky 120 g
opražené, loupané, nasekané (viz Něco navíc)
tmavá čokoláda
hobliny na ozdobení

1Chlebíčkovou formu o rozměrech zhruba 12x20,5cm a hlubokou 7cm vyložte potravinářskou fólií tak, aby o 4cm na všech stranách přečnívala.

2 Ručním šlehačem vyšlehejte vejce a cukr do pěny, až zesvětlají a zhoustnou, trvá to zhruba 5 minut. Metly umyjte a osušte. Pak šlehejte smetanu, oříško-čokoládovou pomazánku a kakao, až se začnou tvořit měkké špičky.

3Smetanovou směs zlehka vmíchejte do vaječné směsi. Vše vlijte do připravené formy a posypte nasekanými sušenkami. Zakryjte potravinářskou fólií a pak zabalte do alobalu. Dejte na noc do mra- záku. Před podáváním vyklopte na servírovací talíř a ozdobte oříšky a hoblinami čokolády.

NĚCO NAVÍC

Oříšky pražte cca 10 minut v troubě předehřáté na 160/140°C, až zezlátnou. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2015/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2015/12

Komentáře

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit