0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Ledové řezy s jablky a rozinkami

Ledové řezy s jablky a rozinkami
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Ledové řezy s jablky a rozinkami

Zatím nehodnoceno
Do hodiny Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5430 kcal
Bílkoviny 92 g
Sacharidy 846 g
Tuky 166 g
Vláknina 65 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chuťovým laděním tenhle moučník kopíruje oblíbený jablkový závin, jeho příprava je ale mnohem snazší – žádné tvarování, tažení ani rolování. Stačí jen rozetřít na plech, upéct... a sníst!

Suroviny

máslo 150 g
změklé + na vymazání plechu
jablko 500 g
o prázdninách použijte letní
citron 1 ks
nejemno nastrouhaná kůra a vymačkaná šťáva
moučkový cukr 150 g
vanilkový cukr 1 bal
vejce 3 ks
mouka pšeničná hladká 375 g
kypřicí prášek do pečiva 1 bal
skořice
trocha mleté, podle chuti
rozinky 100 g
propláchnutné, okapané
Na polevu
moučkový cukr 200 g
citronová štáva
z 1 citronu

1 Troubu předehřejte na 170°C. Menší plech vymažte máslem.

2 Jablka podle potřeby oloupejte, zbavte jádřinců, nastrouhejte nahrubo a zakapejte citronovou šťávou. Máslo utřete či prošlehejte s oběma cukry a postupně vmíchejte vejce (pozor, aby se směs nesrazila!). Přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem, jablka, citronovou kůru, skořici a rozinky. Opatrně promíchejte. Těsto rozetřete na vymazaný plech do tenké vrstvy. Vložte do trouby a upečte dorůžova – trvá to přibližně 30 minut.

3 Nechte vychladnout a pak potřete citronovou polevou vymíchanou dohladka z uvedených surovin. Po zaschnutí krájejte na řezy.

NĚCO NAVÍC
Existuje ještě snadnější moučník s jablky! Najdete ho na Apetitonline.cz pod názvem indické džaldí-džaldí. Dodnes sice nevíme, jestli má doopravdy něco společného s Indií, ale chuťově se opravdu osvědčil.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2019/8

Apetit magazín

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?
  • Kvízy

KVÍZ: Umíte uvařit hospodské klasiky?

Znáte to. Nechceme je moc jíst, protože se nám po nich často chce akorát tak natáhnout na gauč a dát si dvacet. Na druhou stranu jsou součástí naší kultury a často v nás vyvolávají ty nejhřejivější vzpomínky. Představují nostalgii i bezpečí...
Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník
  • Suroviny

Jedlé kaštany vyšperkují nádivku i moučník

Sezóna jedlých kaštanů právě vrcholí. Pokud si chcete pochutnat na těch skutečně čerstvých, vyrazte pro ně co nejdříve do obchodu, nebo ještě lépe do "kaštanek". Jestli si s nimi nevíte rady, přinášíme několik tipů jak je skladovat i...
Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo
  • Tipy a triky

Masové hody s českou národní klasikou: vepřo knedlo zelo

Guláš, svíčková a knedlo vepřo zelo, když je tahle trojice na poledním menu v restauraci, máme problém se rozhodnout. Pro dnešek máme ale jasno! Dejte si s námi to nejlepší knedlo vepřo zelo, máme pro vás tipy na jedno z nejlepších českých...
Jak na bezlepkový chléb?
  • Jak na to

Jak na bezlepkový chléb?

Ať už patříte mezi celiaky nebo chcete svůj jídelníček odlehčit, máme pro vás tipy, jak si doma připravit chutný bezlepkový chléb. Vyplatí se používat kupované bezlepkové směsi nebo je lepší spolehnout se na vlastní síly? Připravte si s...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
549 Kč
357 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč
Dostupný
399 Kč
259 Kč