Ledové řezy s jablky a rozinkami

Ledové řezy s jablky a rozinkami

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut Velmi snadné Na 1 plech

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5466 kcal
Bílkoviny 92 g
Cukr 852 g
Tuky 166 g
Vláknina 65 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Chuťovým laděním tenhle moučník kopíruje oblíbený jablkový závin, jeho příprava je ale mnohem snazší – žádné tvarování, tažení ani rolování. Stačí jen rozetřít na plech, upéct... a sníst!

Suroviny

máslo 150 g
změklé + na vymazání plechu
jablka 500 g
o letních prázdninách
citron 1 ks
kůra najemno, šťáva
moučkový cukr 150 g
vanilkový cukr 1
vejce 3 ks
mouka pšeničná hladká 375 g
kypřicí prášek do pečiva 1
skořice
trocha mleté, podle chuti
rozinky 100 g
propláchnutné, okapané
Na polevu
moučkový cukr 200 g
citron 1 ks
šťáva

1 Troubu předehřejte na 170°C. Menší plech vymažte máslem.

2 Jablka podle potřeby oloupejte, zbavte jádřinců, nastrouhejte nahrubo a zakapejte citronovou šťávou. Máslo utřete či prošlehejte s oběma cukry a postupně vmíchejte vejce (pozor, aby se směs nesrazila!). Přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem, jablka, citronovou kůru, skořici a rozinky. Opatrně promíchejte. Těsto rozetřete na vymazaný plech do tenké vrstvy. Vložte do trouby a upečte dorůžova – trvá to přibližně 30 minut.

3 Nechte vychladnout a pak potřete citronovou polevou vymíchanou dohladka z uvedených surovin. Po zaschnutí krájejte na řezy.

NĚCO NAVÍC
Existuje ještě snadnější moučník s jablky! Najdete ho na Apetitonline.cz pod názvem indické džaldí-džaldí. Dodnes sice nevíme, jestli má doopravdy něco společného s Indií, ale chuťově se opravdu osvědčil.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2019/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Jak na to

Jak mrazit bobulovité ovoce

Rybíz, borůvky, maliny, ostružiny, angrešt… to jsou barvy a chutě léta. Zamrazte si je na chladnější dny, kdy vám v bublanině či knedlících připomenou prázdniny. ...
  • Tipy a triky

Tipy a triky, jak připravit nejlepší lasagne

Lasagne jsou těstoviny ve tvaru tenkých obdélníkových plátů, podle nichž získal jméno celosvětově oblíbený pokrm, jehož kořeny leží v italské Neapoli. Kvalita surovin je alfou a omegou chuti všech jídel, u lasagní to však platí dvojnásob....
  • Novinky a zajímavosti

Co jíst v červenci – prázdniny ve znamení letního ovoce

Léto je obdobím hojnosti. Vše zraje, na záhrádce při obhlížení úrody jen srdce plesá a na trzích nám ze vší té pestrobarevné krásy oči přecházejí. Jahody, borůvky, maliny a další ovoce nikdy nechutnají tak dobře jako právě o prázninách....
  • Tipy a triky

Čas malin přezrálých

Maliny jsou bezesporu symbolem léta. Pokud vám právě teď dozrávají na zahrádce, vrhněte se na zpracování úrody. Jenže… už vám došly nápady nevíte, co s nimi dál? Máme pro vás pár tipů. ...
  • Novinky a zajímavosti

Dáte si whiskey nebo whisky?

Že v tom není žádný rozdíl? Omyl. Skotové a Irové vědí nejlépe, jak velký rozdíl mezi whiskey a whisky je. Až si příště budete v restauraci tento zlatavý alkoholický nápoj objednávat, dobře si rozmyslete, co skutečně chcete. ...
  • Novinky a zajímavosti

Báječné borůvky – ovoce plné zdraví

Jestli letos borůvky rostou, vám v článku sice neprozradíme. (A naše tajná místa, kam na ně chodíme, si také necháme pro sebe.) Ale zato vám řekneme, na co jsou borůvky dobré, proč je jíst, čím prospívají našemu zdraví nebo jaký je rozdíl...

Obchod Apetit