0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Švestkový koláč s citronovým likérem

Švestkový koláč s citronovým likérem
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Švestkový koláč s citronovým likérem

3.6/5 Počet hodnocení: 15
Více než hodinu Snadné Pro 6 osob

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 4519 kcal
Bílkoviny 91 g
Sacharidy 496 g
Tuky 227 g
Vláknina 20 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ovocných koláčů není nikdy dost! Tenhle není náročný a chutná skvěle.

Suroviny

křehké těsto 500 g
chlazené
citronová šťáva
a nastrouhaná kůra ze dvou citronů
třtinový cukr 200 g
světlý
vejce 5 ks
máslo 50 g
rozpuštěné
citronový likér 8 PL
Limoncello
velké, bez pecek, na měsíčky
moučkový cukr
k podávání

1 Vyložte těstem koláčovou formu o průměru 25 cm, hlubokou asi 3,5–4 cm. Dejte na hodinu odpočinout do chladničky.

2 Předehřejte troubu na 170 ºC, zakryjte těsto pečicím papírem a nasypte na něj suché fazole. Pečte takzvaně naslepo 15 minut. Vyjměte formu z trouby a odstraňte fazole i papír.

3 V míse prošlehejte citronovou šťávu i kůru, smetanu, cukr, vejce a máslo dohladka. Pak vmíchejte limoncello.

4 Rozložte švestky na předpečené těsto a přelijte připraveným krémem. Vraťte do trouby na 20–30 minut a pečte, až krém ztuhne. Vyjměte a po zchladnutí pocukrujte.

NĚCO NAVÍC
Italský likér Limoncello se hodí i k přelévání pohárů, do pohárů nebo koktejlů. Koupíte ho v běžné obchodní síti od 300 Kč za 0,7 l. V koláči ho můžete nahradit jednou lžičkou citronové kůry navíc a 2–3 lžícemi moučkového cukru.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2009/10 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2009/10

Apetit magazín

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná
  • Tipy a triky

Jak na to: Dokonalá pizza je tenká, křupavá i vláčná

Jedno z jídel, které je nejlepší konzumovat ještě úplně horké, ideálně právě vytažené z trouby. Křupavé těsto, táhlý sýr, lahodná náplň. Milujeme ji a víme jak si skvělou pizzu připravit. Naučte se těsto, na které můžete skládat...
Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky
  • Tipy a triky

Domácí jsou nejlepší: bramborové hranolky

Bramborové hranolky zdravě? Vynechte fritézu a rozpalte troubu. V našem receptu používáme na pečení arašídový olej, který příjemně voní a chutná po burských oříšcích. Hojně ho využívá asijská kuchyně, protože snese velmi vysoké teploty, a...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
439 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč