Chalupářský burger

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Chalupářský burger

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

Na plnění
housky 4 ks
bramborová
sýr
čedar
žampiony
slanina
cibule červená
kolečka
ledový salát
listy
majonéza
Na maso
hovězí maso mleté 1 kg
pepř
čertsvě mletý
sůl
víno červené 2
třtinový cukr 2 PL
1 Maso osolte a opepřete. V rendlíku smíchejte víno s třtinovým cukrem a zahřívejte, dokud směs nezačne karamelizovat a houstnout, poté stáhněte rendlík z ohně a nechte zchladnout. Polovinu vychladlé směsi přimíchejte do masa. (Druhou polovinou maso potírejte při grilování. Tím maso získá křupavou a pikantní krustičku.) 2 Vylouplé a nakrájené avokádo smícháme v míse spolu s nakrájenými rajčaty, jarní cibulkou, chilli papričkou, petrželí, solí a pepřem. 3Maso rozdělte na 4 díly a vytvarujte úhledné hamburgery. Doprostřed každého z nich udělejte palcem důlek. (Hamburgery si díky tomu zachovají krásný tvar.) Hamburgery grilujte na již připraveném a rozehřátém grilu 10-15 minut, podle potřeby otáčejte a potírejte vinnou marinádou. Těsně před podáváním poklaďte maso plátky sýra a nechte na grilu, dokud se nerozteče. Také žampiony, cibuli a slaninu chvíli ogrilujte. Žemle rozkrojte a po řezné straně 3 minuty zlehka opékejte na grilu spolu s hamburgery. 4 Spodní část housky položte na talíř, potřete guacamole a do takto připraveného lůžka položte maso s roztaveným sýrem. Navršte žampiony s cibulí a slaninou, přidejte pár plátků rajčete a salátu a na závěr vše přiklopte horní částí housky potřené zlehka majonézou.
Autor: schmaky

Obchod Apetit