Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Chalupářský burger

Popis receptu: 
Vynikající chuť guacamole a zkaramelizované krustičky masa vás dostane !
Autor: Markéta Šalková
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut

Ingredience

    NA PLNĚNÍ • 4 bramborové žemle • sýr čedar,žampiony, plátky slaniny, kolečka červené cibule, kolečka rajčete, listy ledového salátu, majonéza NA MASO • 1 kg mletého hovězího masa • čerstvě mletý pepř + sůl NA MARINÁDU • 2 dl červeného vína • 2 lžíce třtinového cukru NA GUACAMOLE • 1 zralé avokádo • 3-4 středně velká (spíše menší) rajčata • 1 lžíce nasekané čerstvé chilli papričky • 1-2 jarní cibulky, najemno nasekané • 2 lžíce nasekané čerstvé petržele • čerstvě mletý pepř + sůl • 1 lžíce olivového olej

Příprava jídla

1 Maso osolte a opepřete. V rendlíku smíchejte víno s třtinovým cukrem a zahřívejte, dokud směs nezačne karamelizovat a houstnout, poté stáhněte rendlík z ohně a nechte zchladnout. Polovinu vychladlé směsi přimíchejte do masa. (Druhou polovinou maso potírejte při grilování. Tím maso získá křupavou a pikantní krustičku.) 2 Vylouplé a nakrájené avokádo smícháme v míse spolu s nakrájenými rajčaty, jarní cibulkou, chilli papričkou, petrželí, solí a pepřem. 3Maso rozdělte na 4 díly a vytvarujte úhledné hamburgery. Doprostřed každého z nich udělejte palcem důlek. (Hamburgery si díky tomu zachovají krásný tvar.) Hamburgery grilujte na již připraveném a rozehřátém grilu 10-15 minut, podle potřeby otáčejte a potírejte vinnou marinádou. Těsně před podáváním poklaďte maso plátky sýra a nechte na grilu, dokud se nerozteče. Také žampiony, cibuli a slaninu chvíli ogrilujte. Žemle rozkrojte a po řezné straně 3 minuty zlehka opékejte na grilu spolu s hamburgery. 4 Spodní část housky položte na talíř, potřete guacamole a do takto připraveného lůžka položte maso s roztaveným sýrem. Navršte žampiony s cibulí a slaninou, přidejte pár plátků rajčete a salátu a na závěr vše přiklopte horní částí housky potřené zlehka majonézou.
REKLAMA

Přidat komentář