1 Maso osolte a opepřete. V rendlíku smíchejte víno s třtinovým cukrem a zahřívejte, dokud směs nezačne karamelizovat a houstnout, poté stáhněte rendlík z ohně a nechte zchladnout. Polovinu vychladlé směsi přimíchejte do masa. (Druhou polovinou maso potírejte při grilování. Tím maso získá křupavou a pikantní krustičku.)
2 Vylouplé a nakrájené avokádo smícháme v míse spolu s nakrájenými rajčaty, jarní cibulkou, chilli papričkou, petrželí, solí a pepřem.
3Maso rozdělte na 4 díly a vytvarujte úhledné hamburgery. Doprostřed každého z nich udělejte palcem důlek. (Hamburgery si díky tomu zachovají krásný tvar.) Hamburgery grilujte na již připraveném a rozehřátém grilu 10-15 minut, podle potřeby otáčejte a potírejte vinnou marinádou. Těsně před podáváním poklaďte maso plátky sýra a nechte na grilu, dokud se nerozteče. Také žampiony, cibuli a slaninu chvíli ogrilujte. Žemle rozkrojte a po řezné straně 3 minuty zlehka opékejte na grilu spolu s hamburgery.
4 Spodní část housky položte na talíř, potřete guacamole a do takto připraveného lůžka položte maso s roztaveným sýrem. Navršte žampiony s cibulí a slaninou, přidejte pár plátků rajčete a salátu a na závěr vše přiklopte horní částí housky potřené zlehka majonézou.
Suroviny
Porce
4
Suroviny
Porce
4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 773.5 kcal
- Bílkoviny 61.5 g
- Sacharidy 52.25 g
- Tuky 25.5 g