Špagety s masovými kuličkami

Špagety s masovými kuličkami

Hodnocení receptu
Průměr: 3.8 ()
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2574 kcal
Bílkoviny 174 g
Cukr 185 g
Tuky 110 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Až ochutnáte tyhle masové koule s rajčaty, mražené už nebudete chtít!

Suroviny

telecí maso 450 g
mleté, lze nahradit vepřovým či drůbežím
parmazán 50 g
strouhaný
česnek 3 stroužky
drcený
vejce 1 ks
lehce našlehané
petrželka 2 PL
hladkolistá, nasekaná
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej panenský 3 PL
cibule 1 ks
malá, nadrobno
rajčatová passata 180 ml
konzervovaná rajčata krájená 800 g
2 konzervy po 400 g
vývar hovězí 120 ml
bazalka 2 snítky
víno červené 2 PL
špagety 400 g
parmazán
strouhaný, na posypání

1 Maso, parmazán, stroužek česneku, vejce, petrželku, sůl a pepř spolu prohněťte. Vytvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu a přetažené fólií je dejte na 20 minut do chladničky.

2 V kastrole rozehřejte lžíci olivového oleje a osmahněte na něm cibuli a zbylé stroužky česneku; stačí přibližně 4 minuty. Přidejte rajčatové pyré, rajčata, vývar, bazalku a víno. Povařte asi 35 minut do zhoustnutí. Vyjměte bazalku, osolte, opepřete. Těstoviny uvařte ve větším množství osolené vody na skus čili al dente. Sceďte a udržujte v teple.

Zbylý olej rozehřejte na pánvi a po částech na něm ze všech stran osmah- něte masové kuličky. Nechte okapat přebytečný tuk a podávejte s těstovinami a omáčkou. Podle chuti posypte parmazánem.

NĚCO NAVÍC

  • Chcete-li si být jistí, že jsou kuličky úplně hotové, povařte je 5–10 minut v omáčce. Ta tím dostane ještě lepší chuť.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Novinky a zajímavosti

Jak na marinování kuřecího masa?

Staňte se mistrem letní grilovací párty s porcí šťavnatého kuřete. Vedle dobrého masa je to právě marináda, která skvěle doprovodí každé sousto. Podívejte se, jaké přísady kuřecímu masu sluší nejvíc, a jak zabránit jeho vysušení. ...
  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...

Obchod Apetit