0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Špagety s masovými kuličkami

Špagety s masovými kuličkami

4.1 / 5. Počet hodnocení: 43
Více než hodinu Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 2574 kcal
Bílkoviny 174 g
Sacharidy 185 g
Tuky 110 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Až ochutnáte tyhle masové koule s rajčaty, mražené už nebudete chtít!

Suroviny

telecí maso 450 g
mleté, lze nahradit vepřovým či drůbežím
parmazán 50 g
strouhaný
česnek 3 stroužky
drcený
vejce 1 ks
lehce našlehané
petrželka 2 PL
hladkolistá, nasekaná
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej panenský 3 PL
cibule 1 ks
malá, nadrobno
rajčatová passata - pyré 180 ml
konzervovaná rajčata krájená 800 g
2 konzervy po 400 g
vývar hovězí 120 ml
bazalka 2 snítky
víno červené 2 PL
špagety (těstoviny) 400 g
parmazán
strouhaný, na posypání

Postup

1

Maso, parmazán, stroužek česneku, vejce, petrželku, sůl a pepř spolu prohněťte.

2

Vytvarujte kuličky o velikosti vlašského ořechu a přetažené fólií je dejte na 20 minut do chladničky.

3

V kastrole rozehřejte lžíci olivového oleje a osmahněte na něm cibuli a zbylé stroužky česneku; stačí přibližně 4 minuty.

4

Přidejte rajčatové pyré, rajčata, vývar, bazalku a víno. Povařte asi 35 minut do zhoustnutí.

5

Vyjměte bazalku, osolte, opepřete. Těstoviny uvařte ve větším množství osolené vody na skus čili al dente.

6

Sceďte a udržujte v teple.

7

Zbylý olej rozehřejte na pánvi a po částech na něm ze všech stran osmah- něte masové kuličky.

8

Nechte okapat přebytečný tuk a podávejte s těstovinami a omáčkou. Podle chuti posypte parmazánem.

NĚCO NAVÍC
Chcete-li si být jistí, že jsou kuličky úplně hotové, povařte je 5–10 minut v omáčce. Ta tím dostane ještě lepší chuť.

Související články

VIDEO: jak správně uvařit špagety
  • Zajímavosti

VIDEO: jak správně uvařit špagety

Těstoviny potřebují prostor, proto je musíte vařit ve velkém množství vody. Počítejte s litrem vody na sto gramů těstovin. Vodu solte, až když vře. Na ka&...

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/2 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/2

Apetit magazín

STORY
Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Jak udržet jídlo (i kuchyni) v suchu a čistu?

Kuchyně je srdcem domácnosti. Nejenže v ní vznikají veškeré dobroty pro vaše nejmilejší, ale také v ní trávíte poměrně dost času. Aby byl efektivní a veškerá příprava jídla šla doslova od ruky, je potřeba mít ty správné kousky. ...
Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle
  • Tipy redakce

Skoro bez vaření: 5 tipů na obědy do práce ve skle

Máme pro vás efektní recepty na jídla, která si můžete vzít s sebou do práce. Co je na nich nejlepší? Nevyžadují žádné zdlouhavé vaření předem, jednoduše navrstvíte vybrané suroviny a celou přípravu dokončíte, až v práci dostanete hlad. ...
Jak připravit pravé italské tiramisu?
  • Tipy a triky

Jak připravit pravé italské tiramisu?

Připravte si domácí tiramisu jako z italské cukrárny: lehké, smetanově krémové, vonící kávou… Podělíme se s vámi o rady, tipy i recepty, aby vás svou chutí autentický a božský dezert přenesl až do Itálie. ...

Obchod Apetit