Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Steak z vysokého roštěnce v červené curry pastě podle Ondřeje Slaniny

Steak z vysokého roštěnce v červené curry pastě podle Ondřeje Slaniny

3.7/5 Počet hodnocení: 10
Do 10 minut Velmi snadné Na 4 porce

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1246 kcal
Bílkoviny 127 g
Sacharidy 2 g
Tuky 78 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Opravdu snadnou a přitom luxusně vyhlížející (i chutnající) večeři připravíte v elektrickém kontaktním grilu Tefal OptiGrill+ XL. Jeho obsluha je snadná, i když nejčastěji jej rád používá táta s bráchou. Prostě mužská záležitost. Vždycky spolehlivě vyberou to pravé maso, které se pak rozplývá na jazyku jako dort…

Suroviny

hovězí maso 4 plátky
rib eye steak cca ks 200g
červená
voda 100 ml
vlažná
olivový olej 2 PL
k podávání

Postup

1

Curry pastu rozmícháme ve vlažné vodě a přidáme 2 lžíce olivového oleje. Marinádou potřeme steaky. Necháme odležet cca 20 minut.

2

Poté setřeme marinádu a vložíme do grilu Tefal OptiGrill+ XL. Nastavíme typ masa. Chytrý OptiGrill+ XL si vypočtě výšku masa a sám ohlásí zapípáním, kdy je steak rare, medium či well done.

3

Steak poté vyjmeme a na teplém místě necháme odpočinout asi 5 minut a osolíme. Podávejte s bramborovými hranolky.

Tip šéfkuchaře

Skvělou přílohou ke steaku jsou i opékané bramborové plátky, grilovaná kukuřice a koriandrový dip. Ve slupce uvaříme 600 g mladých brambor. Do vroucí osolené vody vhodíme 2 klasy kukuřice, 15 minut vaříme a poté necháme okapat a osušíme. Brambory i kukuřici nakrájejíme na plátky silné asi 1,5 cm. V míse prohodíme se sušeným česnekem, solí a 40 ml olivového oleje. Vložíme do grilu Tefal OptiGrill+ XL rozpáleného na program zelenina. Pečeme dozlatova. Nakonec rozmícháme 200 g tučné zakysané smetany s hrstí nasekaného koriandrem a 2 stroužky česneku utřenými se solí. Podáváme ke steaku.

TEFAL OPTIGRILL+ XL S elektrickým kontaktním grilem můžete grilovat po celý rok! Senzory měří tloušťku masa, takže steak nebo grilovaná ryba budou vždy přesně podle vašich představ. Displej mění barvu, zobrazuje fáze přípravy a upozorňuje zvukovým signálem na přesný stav grilování. Grilovací plošky jsou vybavené nepřilnavým povrchem, takže čištění půjde samo!

Apetit magazín