Opravdu snadnou a přitom luxusně vyhlížející (i chutnající) večeři připravíte v elektrickém kontaktním grilu Tefal OptiGrill+ XL. Jeho obsluha je snadná, i když nejčastěji jej rád používá táta s bráchou. Prostě mužská záležitost. Vždycky spolehlivě vyberou to pravé maso, které se pak rozplývá na jazyku jako dort…
Suroviny
Postup
Curry pastu rozmícháme ve vlažné vodě a přidáme 2 lžíce olivového oleje. Marinádou potřeme steaky. Necháme odležet cca 20 minut.
Poté setřeme marinádu a vložíme do grilu Tefal OptiGrill+ XL. Nastavíme typ masa. Chytrý OptiGrill+ XL si vypočtě výšku masa a sám ohlásí zapípáním, kdy je steak rare, medium či well done.
Steak poté vyjmeme a na teplém místě necháme odpočinout asi 5 minut a osolíme. Podávejte s bramborovými hranolky.
Tip šéfkuchaře
Skvělou přílohou ke steaku jsou i opékané bramborové plátky, grilovaná kukuřice a koriandrový dip. Ve slupce uvaříme 600 g mladých brambor. Do vroucí osolené vody vhodíme 2 klasy kukuřice, 15 minut vaříme a poté necháme okapat a osušíme. Brambory i kukuřici nakrájejíme na plátky silné asi 1,5 cm. V míse prohodíme se sušeným česnekem, solí a 40 ml olivového oleje. Vložíme do grilu Tefal OptiGrill+ XL rozpáleného na program zelenina. Pečeme dozlatova. Nakonec rozmícháme 200 g tučné zakysané smetany s hrstí nasekaného koriandrem a 2 stroužky česneku utřenými se solí. Podáváme ke steaku.
TEFAL OPTIGRILL+ XL S elektrickým kontaktním grilem můžete grilovat po celý rok! Senzory měří tloušťku masa, takže steak nebo grilovaná ryba budou vždy přesně podle vašich představ. Displej mění barvu, zobrazuje fáze přípravy a upozorňuje zvukovým signálem na přesný stav grilování. Grilovací plošky jsou vybavené nepřilnavým povrchem, takže čištění půjde samo!