l gejši si pochutnávají na téhle tradiční a slavnostní úpravě. Napodobte je!
Suroviny
Na závitky
jarní cibulka
4
ks
houby
sušené, šitaké, předem namočené
svíčková
8
plátků
sůl
arašídový olej
Na marinádu
víno rýžové
6
PL
lze nahradit sladším bílým dezertním vínem
sójová omáčka
4
PL
sezamová semínka
1
ČL
krupicový cukr
1
ČL
1. Cibulky spařte ve vroucí slané vodě a ihned vložte do vody ledové. Na lehce osolený plátek masa položte kousek cibulky a podélně rozkrojené houby. Zatočte a spíchněte jehlami.
Přelijte marinádou a ponechte v ní asi čtvrt hodiny. Občas otočte.
2. Na pánvi rozehřejte olej, závitky vyjměte z marinády, osušte a zprudka osmahněte ze všech stran, asi čtyři až pět minut. Vyjměte a vlijte do pánve marinádu a vařte do zhoustnutí.
3. Závitky podávejte s omáčkou (v misce), houbami a rýží.
Přelijte marinádou a ponechte v ní asi čtvrt hodiny. Občas otočte.
2. Na pánvi rozehřejte olej, závitky vyjměte z marinády, osušte a zprudka osmahněte ze všech stran, asi čtyři až pět minut. Vyjměte a vlijte do pánve marinádu a vařte do zhoustnutí.
3. Závitky podávejte s omáčkou (v misce), houbami a rýží.