Japonské závitky negimaki

Japonské závitky negimaki

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 20 minut 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1666 kcal
Bílkoviny 255 g
Sacharidy 38 g
Tuky 53 g
Vláknina 5 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

l gejši si pochutnávají na téhle tradiční a slavnostní úpravě. Napodobte je!

Suroviny

Na závitky
jarní cibulka 4 ks
houby
sušené, šitaké, předem namočené
svíčková 8 plátků
sůl
arašídový olej
Na marinádu
víno rýžové 6 PL
lze nahradit sladším bílým dezertním vínem
sójová omáčka 4 PL
sezamová semínka 1 ČL
krupicový cukr 1 ČL
1.  Cibulky spařte ve vroucí slané vodě a ihned vložte do vody ledové. Na lehce osolený plátek masa položte kousek cibulky a podélně rozkrojené houby. Zatočte a spíchněte jehlami.
Přelijte marinádou a ponechte v ní asi čtvrt hodiny. Občas otočte.

2.  Na pánvi rozehřejte olej, závitky vyjměte z marinády, osušte a zprudka osmahněte ze všech stran, asi čtyři až pět minut. Vyjměte a vlijte do pánve marinádu a vařte do zhoustnutí.

3.  Závitky podávejte s omáčkou (v misce), houbami a rýží.

Apetit magazín

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit
  • Suroviny

Co jsou sladké sójové boby edamame a jak s nimi naložit

Nezralé sójové boby edamame bývají v různých úpravách součástí asijských pokrmů a spolehlivě je též najdeme v havajské poke bowl. Kde je sehnat, jak si je připravit a jaké mají přínosy pro zdraví? Vyzkoušejte tuto tisíce let známou surovinu...

Obchod Apetit