Hovězí závitky s houbami šiitake jsou skvělým překrmem pro všechny milovníky japonských chutí.
Suroviny
Na závitky
jarní cibulka
4
ks
šiitake
předem namočené
hovězí svíčková
8
plátků
sůl
Na marinádu
víno rýžové
6
PL
sójová omáčka
4
PL
sezamová semínka
1
ČL
krupicový cukr
1
ČL
Postup
1
Cibulky spařte ve vroucí slané vodě a ihned vložte do vody ledové. Na lehce osolený plátek masa položte kousek cibulky a podélně rozkrojené houby. Zatočte a spíchněte jehlami. Přelijte marinádou a ponechte v ní asi čtvrt hodiny. Občas otočte.
2
Na pánvi rozehřejte olej, závitky vyjměte z marinády, osušte a zprudka osmahněte ze všech stran, asi čtyři až pět minut. Vyjměte a vlijte do pánve marinádu a vařte do zhoustnutí.
3
Závitky podávejte s omáčkou (v misce), houbami a rýží.