Švestková povidla pečená v troubě - recept
Zařazení:Recepty na S, Zavařování, Ovoce
Doba přípravy:60 minut
Postup:
Švestky umyjeme, vypeckujeme a dáme do hlubšího pekáče. Polijeme octem, vše promícháme a dáme péct na 200 - 250 stupňů do trouby asi na 20-25 minut. Během pečení ani jednou nemícháme. Pak na švestky rovnoměrně nasypeme 250 g cukru a znovu dáme péct na 15 minut. Poté opět přisypeme 250 g cukru a znovu je na dalších 15 minut dáme do trouby péci. Po upečení přidáme rum, skořici a roztlučené hřebíčky. Zamícháme a ponorným mixérem rozmixujeme. Pokud jsou švestky po upečení příliš vodnaté, dobu pečení prodloužíme ještě o 10 až 15 minut. Pak horká povidla jen naplníme do sklenic a otočíme dnem vzhůru.
Suroviny
Porce
4
Suroviny
Porce
4
Zkopírovat neoznačené suroviny ze seznamu Zkopírováno
Chybí vám suroviny?
Další recepty nížeNutriční hodnoty
Na 1 porci
- Energie 1149.25 kcal
- Bílkoviny 5.5 g
- Sacharidy 230.25 g
- Tuky 13.25 g