Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Více než hodinu

Suroviny

švestky 2 kg
krupicový cukr 500 g
ocet 2 PL
skořice 1
mletá
rum 4 PL
hřebíček 3 ks
tlučený
Švestková povidla pečená v troubě - recept Zařazení:Recepty na S, Zavařování, Ovoce Doba přípravy:60 minut Postup: Švestky umyjeme, vypeckujeme a dáme do hlubšího pekáče. Polijeme octem, vše promícháme a dáme péct na 200 - 250 stupňů do trouby asi na 20-25 minut. Během pečení ani jednou nemícháme. Pak na švestky rovnoměrně nasypeme 250 g cukru a znovu dáme péct na 15 minut. Poté opět přisypeme 250 g cukru a znovu je na dalších 15 minut dáme do trouby péci. Po upečení přidáme rum, skořici a roztlučené hřebíčky. Zamícháme a ponorným mixérem rozmixujeme. Pokud jsou švestky po upečení příliš vodnaté, dobu pečení prodloužíme ještě o 10 až 15 minut. Pak horká povidla jen naplníme do sklenic a otočíme dnem vzhůru.
Autor: Ilona K

Obchod Apetit