Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

pečená povidla

Popis receptu: 
od Vodníka
Autor: Ilona K
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Více než hodinu

Ingredience

    2 kg švestek 500 g cukru krupice 2 lžíce octa 1/2 kávové lžičky mleté skořice 4 polévkové lžíce rumu 3 tlučené hřebíčky

Příprava jídla

Švestková povidla pečená v troubě - recept Zařazení:Recepty na S, Zavařování, Ovoce Doba přípravy:60 minut Postup: Švestky umyjeme, vypeckujeme a dáme do hlubšího pekáče. Polijeme octem, vše promícháme a dáme péct na 200 - 250 stupňů do trouby asi na 20-25 minut. Během pečení ani jednou nemícháme. Pak na švestky rovnoměrně nasypeme 250 g cukru a znovu dáme péct na 15 minut. Poté opět přisypeme 250 g cukru a znovu je na dalších 15 minut dáme do trouby péci. Po upečení přidáme rum, skořici a roztlučené hřebíčky. Zamícháme a ponorným mixérem rozmixujeme. Pokud jsou švestky po upečení příliš vodnaté, dobu pečení prodloužíme ještě o 10 až 15 minut. Pak horká povidla jen naplníme do sklenic a otočíme dnem vzhůru.
REKLAMA

Přidat komentář