Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Zavařenina z jarní cibulky a třešňových rajčátek

Zavařenina z jarní cibulky a třešňových rajčátek

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut cca 750 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1690 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 252 g
Tuky 55 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cibuláda v pěkné sklenici potěší i jako jedlý dárek.

Suroviny

olivový olej 60 ml
jarní cibulka 1 kg
očištěná a rozčtvrcená
rajčata cherry 500 g
rozpůlená
krupicový cukr 150 g
balzamikový ocet 190 ml
pepř
čerstvě namletý
sůl mořská

Na středním plameni zahřejte velký hluboký rendlík. Vlijte do něj olej a vsypte cibuli. Přiklopte a duste asi dvacet až pětadvacet minut, nebo tak dlouho, aby cibule zezlátla a zkaramelizovala; občas promíchejte.

Přisypte třešňová rajčátka a vařte pod pokličkou dalších deset minut. Přidejte cukr, balzamikový ocet, sůl a pepř a míchejte, aby se cukr rozpustil.

Vařte a míchejte ještě deset minut, nebo tak dlouho, aby zavařenina zhoustla a získala sirupovitou konzistenci.

Apetit magazín

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?
  • Novinky a zajímavosti

Není kebab jako döner kebab: Kde se vzal a jak si ho připravit doma?

Döner kebab je pokrm původem z Turecka, který si zamiloval téměř celý svět. I u nás se těší velké popularitě, a to nejen v čase oběda či večeře. Je také oblíbenou noční svačinou po cestě z večírku. Víte, jak se k nám kebab dostal a kde si...
Komerční sdělení
Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!
  • Koktejl

Tajemství nejlepších džemů a omáček? Tradice plná ovoce!

Poctivé džemy, které vznikly z čerstvého ovoce uzrálého v nedotknuté přírodě Tyrolských Alp, anebo třeba omáčka z nejchutnějších brusinek světa. Taky jste právě dostali chuť osladit si život? My vás nalákáme ještě víc... ...

Obchod Apetit