Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zavařenina z jarní cibulky a třešňových rajčátek

Zavařenina z jarní cibulky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zavařenina z jarní cibulky a třešňových rajčátek

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné cca 750 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1690 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 252 g
Tuky 55 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cibuláda v pěkné sklenici potěší i jako jedlý dárek.

Suroviny

olivový olej 60 ml
jarní cibulka 1 kg
očištěná a rozčtvrcená
rajčata cherry 500 g
rozpůlená
balzamikový ocet 190 ml
pepř
čerstvě namletý
sůl mořská

1 Na středním plameni zahřejte velký hluboký rendlík. Vlijte do něj olej a vsypte cibuli. Přiklopte a duste asi dvacet až pětadvacet minut, nebo tak dlouho, aby cibule zezlátla a zkaramelizovala; občas promíchejte.

2 Přisypte třešňová rajčátka a vařte pod pokličkou dalších deset minut. Přidejte cukr, balzamikový ocet, sůl a pepř a míchejte, aby se cukr rozpustil.

3 Vařte a míchejte ještě deset minut, nebo tak dlouho, aby zavařenina zhoustla a získala sirupovitou konzistenci.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč