0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Zavařenina z jarní cibulky a třešňových rajčátek

Zavařenina z jarní cibulky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zavařenina z jarní cibulky a třešňových rajčátek

5/5 Počet hodnocení: 1
Více než hodinu Velmi snadné cca 750 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1690 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 252 g
Tuky 55 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cibuláda v pěkné sklenici potěší i jako jedlý dárek.

Suroviny

olivový olej 60 ml
jarní cibulka 1 kg
očištěná a rozčtvrcená
rajčata cherry 500 g
rozpůlená
krupicový cukr 150 g
balzamikový ocet 190 ml
pepř
čerstvě namletý
sůl mořská

1 Na středním plameni zahřejte velký hluboký rendlík. Vlijte do něj olej a vsypte cibuli. Přiklopte a duste asi dvacet až pětadvacet minut, nebo tak dlouho, aby cibule zezlátla a zkaramelizovala; občas promíchejte.

2 Přisypte třešňová rajčátka a vařte pod pokličkou dalších deset minut. Přidejte cukr, balzamikový ocet, sůl a pepř a míchejte, aby se cukr rozpustil.

3 Vařte a míchejte ještě deset minut, nebo tak dlouho, aby zavařenina zhoustla a získala sirupovitou konzistenci.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa
  • Tipy redakce

Představujeme novou kuchařku z edice Apetit: Mrkev, dýně a cuketa

Druhou kuchařku roku 2023 jsme věnovali zelenině. Nečekejte ovšem knihu jen pro vegany či vegetariány, novinka obsahuje recepty s masem i bez. Další přírůstek do edice Apetit – Mrkev, dýně, cuketa – vychází v květnu a je určena pro všechny,...
AD
Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  
  • Zajímavosti

Možná vám doteď ke grilovačce něco chybělo. Znáte ajvar?  

Na Balkáně je nedílnou součástí prostřeného stolu. Doprovází grilovaná masa, ryby i pečivo, voní létem a pozornost přitáhne sytě červenou barvou. Jeho skvělá chuť nenechá nikoho na pochybách, že na slunci vyzrálé papriky v podobě ajvaru...
AD
Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly
  • Lidé a jídlo

Esence léta: chladivá slast pro vaše smysly

Horké sluneční paprsky se už pomalu hlásí o slovo a s nimi přichází i jedno z nejoblíbenějších ročních období. Prázdniny a léto, mnoho radostí a zážitků, čas dovolené a pozitivnějších vibrací. A také nová příchuť zmrzlin. ...
Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat
  • Zajímavosti

Co je cmunda po kaplicku a jak ji správně přichystat

Cmunda po kaplicku patří mezi hospodské evergreeny. Bramborák s uzeným masem a kysaným zelím v hostinci dokonce vznikl. Navíc si získal takovou oblibu, že si ho lidé začali připravovat i doma. Pojďme oprášit tuto specialitu...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
549 Kč
384 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč