Cibuláda v pěkné sklenici potěší i jako jedlý dárek.
Suroviny
olivový olej
60
ml
jarní cibulka
1
kg
očištěná a rozčtvrcená
rajčata cherry
500
g
rozpůlená
krupicový cukr
150
g
balzamikový ocet
190
ml
pepř
čerstvě namletý
sůl mořská
Postup
1
Na středním plameni zahřejte velký hluboký rendlík. Vlijte do něj olej a vsypte cibuli. Přiklopte a duste asi dvacet až pětadvacet minut, nebo tak dlouho, aby cibule zezlátla a zkaramelizovala; občas promíchejte.
2
Přisypte třešňová rajčátka a vařte pod pokličkou dalších deset minut. Přidejte cukr, balzamikový ocet, sůl a pepř a míchejte, aby se cukr rozpustil.
3
Vařte a míchejte ještě deset minut, nebo tak dlouho, aby zavařenina zhoustla a získala sirupovitou konzistenci.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Do skla! Skvělé recepty na nakládanou zeleninu(36 receptů )