Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Zavařenina z jarní cibulky a třešňových rajčátek
Zavařenina z jarní cibulky
ZDROJ: Apetit
sdílet:

Zavařenina z jarní cibulky a třešňových rajčátek

5/5 Počet hodnocení: 3
Více než hodinu Velmi snadné cca 750 ml

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 1690 kcal
Bílkoviny 20 g
Sacharidy 252 g
Tuky 55 g
Vláknina 15 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Cibuláda v pěkné sklenici potěší i jako jedlý dárek.

Suroviny

olivový olej 60 ml
jarní cibulka 1 kg
očištěná a rozčtvrcená
rajčata cherry 500 g
rozpůlená
balzamikový ocet 190 ml
pepř
čerstvě namletý
sůl mořská

Postup

1

Na středním plameni zahřejte velký hluboký rendlík. Vlijte do něj olej a vsypte cibuli. Přiklopte a duste asi dvacet až pětadvacet minut, nebo tak dlouho, aby cibule zezlátla a zkaramelizovala; občas promíchejte.

2

Přisypte třešňová rajčátka a vařte pod pokličkou dalších deset minut. Přidejte cukr, balzamikový ocet, sůl a pepř a míchejte, aby se cukr rozpustil.

3

Vařte a míchejte ještě deset minut, nebo tak dlouho, aby zavařenina zhoustla a získala sirupovitou konzistenci.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2008/8 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2008/8

Apetit magazín

Jak dobře připravit krkovici na gril?
  • Jak na to

Jak dobře připravit krkovici na gril?

Krkovice patří mezi oblíbené kousky vepřového. Platí to i pro grilování. Velkou výhodou tohoto kusu je tuk, kterým je prorostlý. S vepřovou krkovičkou tak snadno získáte šťavnaté a chutné maso, ať už ho připravíte jakkoli.  ...
Broskve, nebo nektarinky?
  • Poradna

Broskve, nebo nektarinky?

Preferujete nektarinku s hladkou lesklou slupkou nebo se raději zakousnete do broskve s jemnými chloupky? Prozradíme vám, jaký je mezi nimi rozdíl a jak lze broskve a nektarinky zpracovat v kuchyni. ...