Ochucená citronová sůl

Ochucená citronová sůl

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné Na 500g soli

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 72 kcal
Bílkoviny 0 g
Cukr 12 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavá ochucená sůl potěší každého gurmána... A přitom vám její příprava zabere sotva pár minut. 

Suroviny

citron 2 ks
podle požadované intenzity chuti

1 Z citronů jemně nastrouhejte kůru – jen žlutou část. Promíchejte ji se solí a směs rozložte v pravidelné tenké vrstvě na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby vyhřáté na cca 60°C.

2 Asi po hodině by měla být kůra usušená a drolit se mezi prsty – v té chvíli je hotovo, nechte zchladnout a rozdělte do sklenic.

NĚCO NAVÍC
Úplně stejně můžete udělat i sůl s limetovou kůrou, usušeným nadrceným zázvorem či česnekem, drcenými sušenými chilli papričkami, sušenými bylinkami nebo tyto přísady i zkombinovat – skvělá je například asijská verze s limetou a zázvorem. Ještě efektnější jsou soli s čerstvými bylinkami – třeba bazalková nebo šalvějová –, které rozmixujete přímo se solí a vzniknou krásně zelené krystalky, ale jejich trvanlivost je podstatně kratší, proto je dávejte v menším množství, aby je stihl obdarovaný spotřebovat. 

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit magazín

  • Stories

TOP 20: Zdraví na talíři

Jsme stvořeni převážně z vody. Celkový podíl vody v našem těle je až 70 %. Ale vodu neustále i vylučujeme. Proto je potřebné ji průběžně doplňovat. I když tím nejlepších způsobem je sklenice čisté pramenité vody, pomoci...
  • Jak na to

Jak využít bylinky k přípravě letních drinků

Dopřejte si v horkých letních měsících osvěžující bylinné drinky bez obsahu alkoholu. Jedinečné účinky bylin, které znaly už naše prababičky, můžete využít i dnes. Pojďme se společně podívat do světa uklidňující máty, svěží citrusové...

Letní bramborový salát jako dokonalá příloha

S první polovinou prázdnin přichází i první sklizeň letošních brambor. Nové brambory jsou ideální volbou pro lehkou večeři do letního počasí například klasicky "na loupačku" s tvarohem a máslem. Vyzkoušet je však můžete...
  • Lidé a jídlo

Ayran: Osvěžující letní nápoj

Až vás přepadne touha se dokonale osvěžit, vzpomeňte si na ayran! Vykouzlíte ho vcukuletu a stačí k tomu jen bílý jogurt, voda a špetka soli. Můžete si ho však vyladit podle vlastních představ.   ...
  • Suroviny

V létě potřebujete meloun!

Štavnatý meloun plný sladkého nektaru rozplývající se na jazyku patří mezi typické letní pochoutky. Podívejte se s námi do světa melounů, jejich odrůd i chutí a vyzkoušejte zajímavé a netradiční melounové recepty. ...
  • Tipy a triky

Z čeho připravit cheesecake?

Cheesecake můžeme vystopovat až do starověkého Řecka. Jak se změnila jeho podoba? Jaké suroviny můžete na cheesecake použít? Je lepší tvaroh nebo krémový sýr? Poradíme vám, jak se vypořádat s nástrahami jeho přípravy.   ...

Obchod Apetit