Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Ochucená citronová sůl

Ochucená citronová sůl

4/5 Počet hodnocení: 3
Do 10 minut Velmi snadné Na 500g soli

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 72 kcal
Bílkoviny 0 g
Sacharidy 12 g
Tuky 0 g
Vláknina 0 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Voňavá ochucená sůl potěší každého gurmána... A přitom vám její příprava zabere sotva pár minut. 

Suroviny

podle požadované intenzity chuti

Postup

1

Z citronů jemně nastrouhejte kůru - jen žlutou část. Promíchejte ji se solí a směs rozložte v pravidelné tenké vrstvě na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby vyhřáté na cca 60°C.

2

Asi po hodině by měla být kůra usušená a drolit se mezi prsty - v té chvíli je hotovo, nechte zchladnout a rozdělte do sklenic.

NĚCO NAVÍC
Úplně stejně můžete udělat i sůl s limetovou kůrou, usušeným nadrceným zázvorem či česnekem, drcenými sušenými chilli papričkami, sušenými bylinkami nebo tyto přísady i zkombinovat - skvělá je například asijská verze s limetou a zázvorem. Ještě efektnější jsou soli s čerstvými bylinkami - třeba bazalková nebo šalvějová -, které rozmixujete přímo se solí a vzniknou krásně zelené krystalky, ale jejich trvanlivost je podstatně kratší, proto je dávejte v menším množství, aby je stihl obdarovaný spotřebovat.

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2016/12 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2016/12

Apetit magazín