Voňavá ochucená sůl potěší každého gurmána... A přitom vám její příprava zabere sotva pár minut.
Suroviny
Postup
Z citronů jemně nastrouhejte kůru - jen žlutou část. Promíchejte ji se solí a směs rozložte v pravidelné tenké vrstvě na plech vyložený pečicím papírem a dejte do trouby vyhřáté na cca 60°C.
Asi po hodině by měla být kůra usušená a drolit se mezi prsty - v té chvíli je hotovo, nechte zchladnout a rozdělte do sklenic.
NĚCO NAVÍC
Úplně stejně můžete udělat i sůl s limetovou kůrou, usušeným nadrceným zázvorem či česnekem, drcenými sušenými chilli papričkami, sušenými bylinkami nebo tyto přísady i zkombinovat - skvělá je například asijská verze s limetou a zázvorem. Ještě efektnější jsou soli s čerstvými bylinkami - třeba bazalková nebo šalvějová -, které rozmixujete přímo se solí a vzniknou krásně zelené krystalky, ale jejich trvanlivost je podstatně kratší, proto je dávejte v menším množství, aby je stihl obdarovaný spotřebovat.