Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo

Balzamikovo-kaparová marináda

Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3157 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 151 g
Tuky 246 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální vonný doprovod pro jehněčí kotlety pečené v celku

Související recepty

Suroviny

balzamikový ocet 60 ml
olivový olej 90 ml
česnek 4 stroužky
nakrájený na plátky
kapary 2 PL
solené, propláchnuté a odkapané
sůl mořská 2 ČL
pepř 1 ČL
čerstvě mletý
rozmarýn 6
polovina nahrubo nasekaných

Postup

1

Předehřejte troubu na 180ºC. Do mísy dejte ocet, olej, citronovou šťávu, česnek, kapary, cukr, sůl, pepř a všechen rozmarýn. Přidejte jehněčí a směsí ho rovnoměrně potřete. Přikryjte a nechte v lednici půl hodiny marinovat. Pak dejte maso do pekáče a pečte 20-25 minut (pro středně propečené).

Apetit magazín

Podcasty o jídle, které budete žrát
  • Tipy redakce

Podcasty o jídle, které budete žrát

Naslouchat člověku, který rád jí, vaří a celkově jídlo miluje, je zážitek. Ta vášeň je až nakažlivá... Jídlo je vděčným tématem a vy máte výhodu, že žijete v době podcastové. Někoho lákají rozhovory o zdravém stravování, někoho o...