Ideální vonný doprovod pro jehněčí kotlety pečené v celku
Suroviny
balzamikový ocet
60
ml
olivový olej
90
ml
citronová šťáva
1
PL
česnek
4
stroužky
nakrájený na plátky
kapary
2
PL
solené, propláchnuté a odkapané
krupicový cukr
1
ČL
sůl mořská
2
ČL
pepř
1
ČL
čerstvě mletý
rozmarýn
6
polovina nahrubo nasekaných
jehněčí kotlety
450
g
vcelku
Postup
1
Předehřejte troubu na 180ºC. Do mísy dejte ocet, olej, citronovou šťávu, česnek, kapary, cukr, sůl, pepř a všechen rozmarýn. Přidejte jehněčí a směsí ho rovnoměrně potřete. Přikryjte a nechte v lednici půl hodiny marinovat. Pak dejte maso do pekáče a pečte 20-25 minut (pro středně propečené).