Balzamikovo-kaparová marináda

Balzamikovo-kaparová marináda

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3157 kcal
Bílkoviny 93 g
Cukr 151 g
Tuky 246 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.
NEPŘEHLÉDNĚTE Více než 100 slev na skvělé gurmánské nákupy se slevami až 40 % v nové aplikaci DNY APETIT.
Google
apple
Piknik

Ideální vonný doprovod pro jehněčí kotlety pečené v celku

Suroviny

balzamikový ocet 60 ml
olivový olej 90 ml
citronová štáva 1 PL
česnek 4 stroužky
nakrájený na plátky
kapary 2 PL
solené, propláchnuté a odkapané
krupicový cukr 1 ČL
sůl mořská 2 ČL
pepř 1 ČL
čerstvě mletý
rozmarýn 6
polovina nahrubo nasekaných
jehněčí kotlety 450 g
vcelku

Předehřejte troubu na 180 ºC. Do mísy dejte ocet, olej, citronovou šťávu, česnek, kapary, cukr, sůl, pepř a všechen rozmarýn. Přidejte jehněčí a směsí ho rovnoměrně potřete. Přikryjte a nechte v lednici půl hodiny marinovat. Pak dejte maso do pekáče a pečte 20–25 minut (pro středně propečené).

Apetit magazín

  • Tipy a triky

5 triků pro dokonalý burger

Upéct mleté maso není ničím složitým. Pro dokonalý požitek z domácího burgeru je však třeba držet se několik pravidel. Připravili jsme pro vás 5 tipů zaručujících prvotřídní kulinářský...
  • Novinky a zajímavosti

Dokonalé hranolky nejen z brambor

Když se řeknou hranolky, většinou si člověk vybaví ty bramborové. Zkusili jste ale například připravit hranolky z celeru, batátů nebo červené řepy? Vyzkoušejte netradiční hranolky a podívejte se s námi, jak docílit dokonalé chuti a...

Obchod Apetit