Balzamikovo-kaparová marináda

Balzamikovo-kaparová marináda

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 10 minut Velmi snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 3157 kcal
Bílkoviny 93 g
Sacharidy 151 g
Tuky 246 g
Vláknina 2 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Ideální vonný doprovod pro jehněčí kotlety pečené v celku

Suroviny

balzamikový ocet 60 ml
olivový olej 90 ml
citronová štáva 1 PL
česnek 4 stroužky
nakrájený na plátky
kapary 2 PL
solené, propláchnuté a odkapané
krupicový cukr 1 ČL
sůl mořská 2 ČL
pepř 1 ČL
čerstvě mletý
rozmarýn 6
polovina nahrubo nasekaných
jehněčí kotlety 450 g
vcelku

Předehřejte troubu na 180 ºC. Do mísy dejte ocet, olej, citronovou šťávu, česnek, kapary, cukr, sůl, pepř a všechen rozmarýn. Přidejte jehněčí a směsí ho rovnoměrně potřete. Přikryjte a nechte v lednici půl hodiny marinovat. Pak dejte maso do pekáče a pečte 20–25 minut (pro středně propečené).

Apetit magazín

Komerční sdělení
Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?
  • Koktejl

Jaké víno vzít, když jdete do vybrané společnosti?

Víno je nesmazatelně vepsané do naší kultury, i když si to mnohdy ani neuvědomujeme. Důkazem je fakt, že sklenka vína je pro nás vždy spjatá s nejrůznějšími životními okamžiky. Jak ale vybírat, a neudělat chybu? ...
Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu
  • Novinky a zajímavosti

Právě vychází listopadový Apetit: Objevte všechny chutě podzimu

Sychravé podzimní dny přímo vybízejí k tomu, abychom vařili jídla, která nás zahřejí na těle i na duchu. Přesně takové recepty jsme si pro vás připravili do listopadového čísla Apetitu. Na co se můžete na stránkách nového vydání těšit? ...

Obchod Apetit